Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Co dnes uvařit?

Václavíčku, škoda nevyužít Tvého talentu, já mít takové básnické střevo, dávno už bych vydala veršovanou kuchařku :-):yes:;-) SUPER. A kdo má špatný den, tak když si Tvé veršovánky přečte, musí být určitě potěšen. Navíc Tvé menu je nejen oku lahodící, ale také libozvučně znějící, doufám, že se mnou budeš souhlasit, že ač náš český jazyk není světový, tak naší mateřštině nesahá v tomto případ nějaká angličtina ani po kolena :-):-))

Krásný pondělní den :-), u nás dneska kotletky s omáčkou a k tomu budou těstoviny (kolínka).

Vašku:yes::-)), je moc fajn vidět, že už máš lepší náladu, že už zase vaříš, básníš;-) a doufám, že už to tak zůstane;-):-K

Dneska se zas u nás vaří, hovězímu se dnes daří. Mladou krávu - telecí , už jdem na to bez řečí. Bude pěkně pečené v zelenince dušené. Kusy masa osmažíme, jak na biftek, to my víme a pak pěkně v pekáčí, celý kus se otáčí. Když už se zdá skoro hotový,zeleninu pod něj dáme, nejdřív jí však nakrouháme. Jednu mrkev, celer taky, a petržel, žádný fraky.Česneku pár to se ví a už budem hotový. Já popleta, vždyť to znáte, koření a sůl tam dáte. Žádná věda na tom není , šťávička se rázem změní v božské manu lahodné, slina při tom upadne. Kdo chce může knedlík k tomu, a i brambor u sta hromů. Zelí , salát co kdo rád, každý jiný kamarád. Přeju já vám dobré chuti, nikdo vás jíst však nenutí. Kdo se postí neustále, hrob si kope neustále. Vředy - různé nemoci, pak mu není pomoci. Pak jen kaše trochu může, to bych raděj vylít z kůže. HI HI Václav.

Tak mám v troubě další vánočku. Ty první jsme snědli hned na štědrý den a tak na ní mají kluci znovu chuť. Co bych pro ně neudělala.:-8;-)

Zdravíčko :-). A máme po vánocích. Dnes jsme k obědu měli http://www.toprecepty.cz/recept/8014-rizek-ondras-.... K večeři budeme zbytkovat. Zítra musím do rachoty, tak ještě musím vymyslet něco pro kluky s taťkou, protože oni jsou doma. Jdu na lov receptů. ;-)

Krásný nedělní den.U nás dnes dojídáme zbytky krůty s bram.knedlíkem a se zelim.(ale všichni jsou nějak přecpaní),takže opět zůstaly zbytky.Nevadí jako dobrá hospodyňka zítra vše zdělám do rizota.:-D

Pěkné nedělní odpoledne, u nás dnes http://www.toprecepty.cz/recept/9174-vinna-klobasa...a bylo to skutečně výborné:-K

Krásný, nedělní den:-). Tak u nás dnes http://www.toprecepty.cz/recept/6023-povidlova-oma... a kefírová polévka;-)

Dnes na předky vzpomínáme a tradičně uděláme. Hlavně na Mamku a tátu mého, celý život veselého. Česnečku dnes silnou ukuchtáme, vždyť se pořád nelíbáme. Brambor ve šlupce se vaří, pak se škvarky rozeškvaří. Na ně dáme celý kmín a pak ně brambor šťouchy šťouchy, ne moc jemně, nebuď hloupý., Osolit a promíchat a už můžeš s mlékem brát. Když máž v bříšku jako v ráji, tož se na gauči jen váli. Odpoledne kávička a i gročeku trošíčka.Svařák ale bude jistě, když ne teď, tak bude příště.
Večer bude tataráček, hebounký jak z nebe mráček. Namazat na topinky, růžové od maminky. Ovoce též dobré máme, v lahvích my ho dostáváme. Václav

Simonko. Já si totiž myslím i se ženou, ale i děti, že kde se vaří(a je na to)Pro 2,3,4,5 tak se vždy jedno jídlo navíc vždy najde. Někdy to někde vypadá tak, že se navaří a napeče přezpříliž (STÁLE NECHÁPU CO TO V TĚCH LIDECH JE, ŽE SE MUSEJÍ SNAD PŘEDVÁDĚT ???) a nakonec to zkončí v odpadcích. A nejde jen o sociálně slabší sousedy, ale i o ty osamocené, kteří si jistě nekoupí ani kapra celého a ani půl, protože by ho nesnědli. Tak si myslím, že někde se ten jeden řízek a salát taky najde, aniž by se muselo hladovět,. Jsem z předměstí(Dříve spíše již vesnice) A dokud žila jdna sousedka, tak se na to přímo na vánoce,Velikonoce apod. spoléhala. Já myslím , že je to přirozené mez lidmi, kteří spolu žijí. Vím, že dnešní doba tomu moc nefandí(ať se stará každý sám o sebe), ale já s tím nesouhlasím a na stará kolena svůj názor měnit nebudu.
To jen tak na OKRAJ. Dnes bude rajská, hovězí a knedlík.(protože ho žena koupila hotovej) Jinak by asi byli těstoviny) . A já stále a dokud bude "Rybí polévku" . To je moje a mohu jí stále jako držškovou, nebo prdelačku, nebo gulážovku, nebo houbovou bramboračku. Tak Venco dost. Vždyť ty máš rád všechny polívky. HI HI HI HI. Václav.
Když žil tatínek tak se druhý den sváteční nevařilo. Byla jen rybí polívka,. Sulc ze zbytků ryb a hlav ryb a hlavně česnečka a brambory se škvarkama. Večer se dojídaly řízky. Václav

Příjemné ráno:-).Dnes je u nás k obědu polévka na výběr- rybí nebo Kaldoun:-p no a jako druhé bude pečená krůta plněná mandlovou nádivkou a jako příloha buď br.salát,nebo vař.brambor:-p.

Dnes se u nás nevaří,odpočívá se po tom všem dění a dojídá se salát a řízky, já kapra - studenýho - a výborná hrachová polévka s uzeným, která je dnes ještě lepší než včera, protože se patřičně uležela.

Tak jsme to zvládli. Odešel mi friťák, který užíváme stejně jen na vánoce. Už jinej nechci. Tenhle půjde do sběrného dvora. Bylo to pochutnání. Dnes se nevaří. Je tam naše SUPR polívečka, řízky na studeno, saláty, které pak smícháme a budou večer chlebíčky. Žunkat budu pivko. Mám pár dvoulitrovek i jdnaapůl kousků. Dnes se bude vařit čaj s rumem , čepovaným v J.Hradci u pumpy. Je supr a voňavoučký. Akorát další smůla. V noci jsem dostal záchvat DNY. Budu jí muset přepít. HI HI. Už jsem zase moc rozvernej z toho zlepšení Matýska. Venco brzdi, nebo to zakřikneš. Mějte se Fajn. Václav.

U nás už voní hubník http://www.toprecepty.cz/recept/3319-hubnik-z-jize..., čočkovka, řízek a rybička se dělají, aby byly hotové tak za 3,5 hoďky, až se drahá polovička vrátí domů z pracovního procesu a objeví se hvězdička ;-):-K

Přispět do diskuze

Přidat příspěvek

Poslední diskuze

„Přání a gratulace“ Severinka, před 4 hodinami

„Co dnes uvařit?“ MarcelaPa, před 8 hodinami

„Jak zmírnit ostrost guláše?“ durmanCZ, 5. 5. 2024 15:35

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více