Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

DOMÁCÍ PEKÁRNA

Jiřinko, vždyť se dá jíst, zas to není tak hrozné, no bóóóže, tak je trochu propadlej a vypadá na tom obrázku jako bytelné křeslo. Ten chleba nejde na výstavu, ten se prostě zbaští a hotovo. Já kdysi dávno pekla poprvé a asi naposled chleba v troubě, byl poněkud tužší:-O, tak jsem ho zamrazila a udělala z něj několik chlebových polívek:-p,bylo to lepší, než ho vyhodit.;-)

ach ty moje chudiatko...ja ako vravim neexperimentujem a robim stale jeden a ten isty recept, na ktory sa mozem vzdy spolahnut....chut mu zakazdym zmenim pridanim bud susenej cibule, alebo suseneho cesnaku, alebo semien, alebo rasce

Sotva jsem vyřešila problém s háčkem,koupila jsem ho,tak jsem smutná z toho,jak mi nedobře dopadl chleba.Přečetla jsem si důvody proč to tak je,ale ztrácím chuť chleba péct.První se mi povedl,druhý byl horší,jeden jsem vyhodila.....Taky jste byly taková nemehla:-?:-((

Gábi, dík:yes: Stáhla jsem si a uložila. Ale to není přímo na Concept, že?:-? Přesnou tabulku netřebuju, ale třeba mě zarazilo, že Concept má signál na přidání semínek už po 6 min mísení a pak mísí ještě dalších 14min.
Pokud budu do chleba přidávat třeba kostky sýra a salámu, nemůžu tedy hned při signálu (to by se mi, než pečka domísí, rozmělnilo).....odměřuju si čas a přidávám to až 5 min před koncem mísení....Takovéhle věci musím vychytat sama, pokud tam tabulka není:-8

Háky vyberám pred posledným kysnutím, zostanú potom len dve malé dierky po oskách. Dovtedy sa dá pekáreň kedykoľvek otvoriť, akonáhle začne posledné kysnutie, už nie, cesto by spadlo. Nastavím si stopky na čas posledného premiesenia, aby som nezabudla. ;-)

Cathleen, zkusím vložit tabulku s rozpisem programů ze stránky http://www.pekarny.unas.cz/rozvrh_peceni.html Třeba ti to pomůže, aspoň orientačně.

Mám pekárnu Concept a na tu nikde tabulka není, ani v návodu:-//

Amira, díky :yes: hned jsem si tu tabulku vytiskla. Mám Moulinex, ale měla jsem v návodu jen tabulku o délce pečení, ale nebylo tam rozbráno, jak dlouho trvají jednotlivé fáze. Taky se mi stalo, že jsem lehce nožem zakrojila do metly :-8. Většinou jen zadělávám těsto a peču housky, ale minule jsem pekla chlebík podle Kedlubny a vyndala jsem metly po přidání ingrediencí. Jenže zhruba za hodinu to míchalo ještě jednou a taky se mi tam točily jen prázdné hřídelky jako cathleen. Naštěstí vše se upeklo ok :-D

:-)Vím, kdy vyndávat háky a většinou je nevyndávám, díry nám nevadí.
Jen jsem to sem písla jako perličku, že se ASI nic nestane, když háky vyndám hned po umíchání těsta;-)Možná - jak u kterého chleba, ale u těch obyč (ne celozrnných) to jde.

Holky, nevím, jaké máte pekárny, ale koukněte na stránky www.pekarny.unas.cz, tam jsou u jednotlivých pekáren (teda některých) návody s časovými tabulkami nebo rovnou ty tabulky. Tam se dočtete, kdy je "před posledním kynutím" a v tu dobu můžete háky vyndat. Nebo to hold budete muset vypozorovat. Pak už jen nařídit "minutku" a hlídat čas. Háky se mají vyndavat PŘED posledním kynutím, tzn. hned po druhém "protočení" háků při kynutí. Vyndat jdou bez problémů.

Cathleen,moc děkuji,doufám že mi ho někdo udělá,je jich na to dost,zapřáhnu všechny muže v rodině:-D:-D

Jiřko, měří asi 15 cm. Ten zahnutý konec má vnitřní délku asi 6-7mm

Ale určitě přinutím muže,už jsem ho na to připravila :-!:-!

Určo během dneška. Má ti je kdo udělat?:-?

Jak jsem utíkala s nadějí ke krabici:-!:-(( ale nic,budu cathleen moc ráda když mi to vyfotíš,díky:-D:-D.Ale že mám radost že nejsem sama kdo má problémy s háky:-D:-D:-D

Přispět do diskuze

Přidat příspěvek

Poslední diskuze

„Co dnes uvařit?“ hazel, před 8 hodinami

„RADY PRO ZDRAVÍ “ MissMaruska, 30. 4. 2024 09:46

„Přání a gratulace“ Nadja, 27. 4. 2024 13:22

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více