Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Zázračný drink, který pomůže shodit kila: Vyrobíte ho pouze ze 4 ingrediencí!
Zdroj: Avokádový drink zažene hlad a pomůže shodit kila. Zdroj: Unsplash.com, Conscious Design

Před deseti lety avokádo v České republice neznal téměř nikdo. Zelené ovoce máslovité konzistence a téměř bez chuti nelákalo příliš mnoho strávníků. Dnes je avokádo známé téměř všem. Víme, kdy je nejlepší doba jej konzumovat i jak ho připravovat. Avokádo je navíc neocenitelné při hubnutí; "zázračný" nápoj, kde hlavní roli hraje právě toto ovoce, vyrobíte snadno a pomůže vám shodit přebytečná kila.

Avokádo plné tuků

Zní to jako oxymoron, no ne? Jak může člověk shodit pár přebytečných kil s avokádem, které je plné tuků? Avokádo totiž obsahuje ty "zdravé tuky", pro přesnost toto ovoce obsahuje 60 % mononenasycených mastných kyselin, kolem 15 % nasycených mastných kyselin a zhruba 10 % polynenasycených mastných kyselin. Skvěle nasytí a díky obsahu vlákniny se dostaví pocit hladu mnohem později v porovnání s jinou zeleninou, navíc s plným žaludkem nebudete mít tolik potřebu mlsat. Avokádo obsahuje vysoký obsah anitoxidantů, vitamíny A, C a E, díky čemuž jej řadíme do skupiny superpotravin.

Nápoj, který zažene hlad

Jak si ten zázračný hubnoucí nápoj připravit? Jedná se o rychlý a zdravý drink, který si připravíte během pár minut. Drink obsahuje zmíněné vitamíny, vlákninu a přispívá ke snižování hladiny cholesterolu v krvi a detoxikuje organismus. A nebojte se, po tomto zdravém koktejlu hlad mít nebudete. Doporučujeme si jej připravit ke snídani a uvidíte, že se po jídle budete cítit plni energie.

Co budeme potřebovat:

  • 1 zralé avokádo
  • ovesné mléko
  • 2 lžičky medu
  • šťávu z jedné limety
  • led (volitelný)

Postup: Vše rozmixujeme a můžeme ihned podávat. Doporučujeme tento zázračný koktejl konzumovat ihned. Pokud si jej odložíte na později, je pravděpodobné, že drink lehce změní barvu. Na chuti to nepoznáte, ale avokádo může do pár hodinách zoxidovat.

Avokádo na slano

Máte radši slanou kuchyni? Avokádo je velmi variabilní a můžete si jej připravit jak na sladko, tak i na slano. Avokádový toust dnes nesmí chybět v žádné hipsterské kavárně, guacamole si podmanilo miliony chuťových buněk po celém světě a zapečené avokádo s vejcem a slaninou byste alespoň jednou za život měli vyzkoušet doma, je to dobrota! Fantazii se meze nekladou.

Recepty k tomuto článku

Mohlo by vás zajímat

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více