Poslední diskuze
„Co dnes uvařit?“ Simona Skolakova, před 49 minutami
„Jak zmírnit ostrost guláše?“ durmanCZ, 5. 5. 2024 15:35
„RADY PRO ZDRAVÍ “ MissMaruska, 30. 4. 2024 09:46
Poslední příspěvky
„Veronika.Hrozna: Verunko tak jsi šikulka to je dobře,že…“ Simona Skolakova, před 49 minutami
„Simona Skolakova: Sousedé a sousedky, se šly ujíst, ale nám…“ Veronika.Hrozna, před 2 hodinami
„Hezky den, u nas dnes spanelske ptacci s ryzi a salat ze…“ hazel, před 3 hodinami
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Domácí ravioly plněné žampiony s rajčatovou omáčkou
Přidáno před 8 hodinami
Domácí ravioly se špenátem a slaninou
Přidáno před 9 hodinami
Fenykl v omáčce s modrým sýrem
Přidáno před 13 hodinami
Křupavé gnocchi
Přidáno před 15 hodinami
Zapečené nepředvařené lasagně s kuřecím a sýrem
Přidáno 5. 5. 2024 21:23
Pivní bůček na způsob rillettes
Přidáno 5. 5. 2024 14:01
Přečtěte si Zobrazit více
Jak se hospodyňky za války praly s nouzí? Pekly hrachový dort s krémem z ničeho
Kam na nejlepší snídaně v Praze podle Lukáše Hejlíka: Turecká vejce ochutnáte na Jiřáku, míchaná jsou boží v Esce
Skromná kuchyně: Chipsy z bramborových slupek nebo kuřecích kůží patří mezi delikatesy. Proč se musí solit opatrně?
15. 2. 2017 17:30
15. 2. 2017 15:16
vybusna: Přesně tak Taky plno věcí neznám, ale v dnešní elektronické době není problém se informovat
15. 2. 2017 15:14
15. 2. 2017 14:33
15. 2. 2017 14:26
user3626.jpg
15. 2. 2017 14:16
15. 2. 2017 13:48
15. 2. 2017 11:50
15. 2. 2017 11:45
15. 2. 2017 11:22
15. 2. 2017 10:31
15. 2. 2017 10:05
15. 2. 2017 08:23
casino
14. 2. 2017 23:40:51
1974andrea:
C je správně
No, když ale půjdu na trh, tak nakoupím třeba i u Hotentotů a se zalepenou ústy
0
2
Odpovědět označit komentář/příspěvek
1974andrea
1974andrea
14. 2. 2017 23:27:54
smazat
casino: Vy si to berte jako jazykozpytectví , jazykolam nebo jen nerozumíte odrůdám zeleniny Ale tohle je o něčem jiném Když půjdete na trh pro okurku, taky řeknete, že chcete hadovku,svačinku, polní, nakládačku ... Nebo ne?
0
0
Odpovědět označit komentář/příspěvek
Jana Remkova
Jana Remkova
14. 2. 2017 23:21:00
smazat
Já taky děkuji za odpovědi. Nemám ráda tuto hnusnou dobu, kdy si člověk musí pořídit slovník cizího jazyka, aby rozuměl jídlu, pokud lze nazvat jídlo česky.
1
1
Odpovědět označit komentář/příspěvek
1974andrea
1974andrea
14. 2. 2017 23:20:37
smazat
tejaja: Terezko, nemáš pravdu. Ty odrůdy jsou různé. Kdybys tady napsala, že máš použít jednu hlávku čínského zelí a ne pak choi, tak je to úplně o něčem jiném. Zrovna tak, jak jsem psala o příkladu kapusty
1
1
Odpovědět označit komentář/příspěvek
Angel 666
Angel 666(autor receptu)
14. 2. 2017 22:50:25
smazat
Tak zakončím debatu: je to druh čínského zelí, odrůda pak choi . Všem děkuji za zájem a za bodíky
1
0
Odpovědět označit komentář/příspěvek
tejaja
tejaja
14. 2. 2017 20:19:58
smazat
1974andrea: Andrejka áno, ale je to čínska kapusta. Pri bielej hlávkovej kapuste tiež nepíšeme, že je to napr. Mentor F 1, ale jednoducho napíšeme, že ide o hlávkovú kapustu.
2
1
Odpovědět označit komentář/příspěvek
casino
casino
14. 2. 2017 19:38:25
smazat
No, přijde mi to jako kdysi dááávno debaty jazykových puristů na na théééma "čistonosoplena"
Jana Remkova: má asi pravdu..., ale dámy ať to nepřepísknete
Nebo snad začneme psát např. aktinidie lahodná, laskavec, balzámový ocet atd. atd. a pracně popisovat cottage, crème fraiche nebo ghí atd. atd.
1
2
Odpovědět označit komentář/příspěvek
1974andrea
1974andrea
14. 2. 2017 18:45:50
smazat
tejaja: , Jana Remkova: Tohle je ale druh neboli odrůda čínského zelí, jmenuje se prostě pak choi. To je jako byste napsaly, dejte tam kapustu a měla by tam být růžičková. Taky to není jedno a to samé
6
0
Odpovědět označit komentář/příspěvek
tejaja
tejaja
14. 2. 2017 17:02:29
smazat
Jana Remkova: Súhlasím, ja vo svojich receptoch používam náš názov, nevidím dôvod používať cudzí názov tam, kde existuje slovenský, resp. český ekvivalent.
2
1
Odpovědět označit komentář/příspěvek
magdalenka
magdalenka
14. 2. 2017 16:37:06
smazat
Jana Remkova: pak choi - druh čínskeho zelí. napr. tu je....cs.wikipedia.org/wiki/%C4%8C%C3%ADnsk%C3%A...
často sa zamieňa čínske za pekingské zelí...cs.wikipedia.org/wiki/Pekingsk%C3%A9_zel%C...
0
0
Odpovědět označit komentář/příspěvek
Jana Remkova
Jana Remkova
14. 2. 2017 16:17:46
smazat
tejaja: i v Albertu je. Proto tak nemám ráda, když se používají cizí názvy. Kdyby tady bylo napsané čínské zelí, vím hned od co jde. Takhle jsem za blbce.
0
0
Odpovědět označit komentář/příspěvek
tejaja
tejaja
14. 2. 2017 15:13:20
smazat
Jana Remkova: Janka, pod tým honosným názvom sa skrýva čínska kapusta (nepliesť si ju s pekingskou kapustou), v Lidli je určite, ale dostať ju aj v Tescu.
0
0
Odpovědět označit komentář/příspěvek
Jana Remkova
Jana Remkova
14. 2. 2017 14:51:04
smazat
1974andrea:
0
0
Odpovědět označit komentář/příspěvek
1974andrea
1974andrea
14. 2. 2017 14:50:05
smazat
Jana Remkova: Jano, takto vypadá rozpůlené pak choi, má pevnou spodní hlávku a listy jsou volné. Je to taková zmenšenina čínského zelí. I chutí je mu hodně podobné nebo pekingskému zelí, takže více méně bez chuti inkitchenopen.blogspot.cz/2016/03/grilovan...
0
0
Předchozí 1 2 3