SKEPPSHULT – to je litinové nádobí
4. 11. 2015 Vaření
Chcete vařit opravdu zdravě?
Již naše babičky a prababičky byly přesvědčeny o nesporné kvalitě litiny, která pro ně byla to pravé vaření.
Věděli jste, že všechny ty současné titanové, keramické, „bio“, „green“, atd. pánve jsou ve skutečnosti hliníkové, se spoustou chemikálií? A že spotřebitel během svého života částečně konzumuje umělý povrch z tohoto nádobí, a tím kontaminuje svůj organismus? Proto opět litinové nádobí přichází do obliby.
Ovšem není litina jako litina. Např. u smaltované litiny nevaříte na litině, nýbrž na smaltu – na umělé vrstvě. Taktéž téměř všechno litinové nádobí nabízené na trhu, pochází z Číny, je vyrobeno ze železného šrotu a odpadu (kde lze samozřejmě pochybovat o zdravotní nezávadnosti), a bývá klamavě označeno – např. jako „německé“, francouzské, „italské“, apod.
Je tu ovšem jedna výjimka – a to švédská firma SKEPPSHULT, s více jak stoletou tradicí (založeno r. 1906). Tato firma se nachází ve stejnojmenném městečku, a je zajímavá tím, že své litinové nádobí vyrábí stále postaru, rukodělným způsobem a navíc z ekologických surovin, kde základem je severská železná ruda (nejkvalitnější na světě).
Výsledkem jsou poctivé, kvalitní a nadčasové výrobky, které jsou prosty jakýchkoli chemikálií a tudíž absolutně zdravotně nezávadné. Zcela nesrovnatelné s běžnou komerční nabídkou. Důkazem kvality je, že SKEPPSHULT vyváží své výrobky i na nejnáročnější trhy světa, např. do Japonska a Švýcarska.
V případě nádobí SKEPPSHULT z pravé švédské litiny se jedná o investici na celý život, ba co více, toto nádobí se předává z generace na generaci. A ještě jedna zajímavá věc: oproti běžnému nádobí, kde se vlastnosti postupně zhoršují (někdy dramaticky rychle), u litinového nádobí Skeppshult je to právě naopak. Opravdu? Opravdu. Čím je litinové nádobí Skeppshult starší a čím více se používá, tím lepší má vlastnosti.
Možná, že počáteční investice se může zdát někomu vyšší, ale srovná-li zákazník částku např. za pánev Skeppshult a dobou kterou ji používal, s částkou, co musel za stejnou dobu vydat za pánve, které musel často obměňovat, pak samozřejmě vychází pánev Skeppshult levněji.
Zakoupením litinového nádobí Skeppshult sázíte na jistotu - opravdu originál švédský a kvalitní fér výrobek. SKEPPSHULT = nejkvalitnější litinové nádobí.
Proto začněte vařit své oblíbené recepty opravdu zdravě, ať již se jedná o oblíbenou pánev wok, litinový pekáč, grilovací desku, nebo klasickou pánev – nádobí SKEPPSHULT je tu pro vás. Zakoupit toto nádobí můžete v internetovém obchodě www.litinove-nadobi.cz
Zajímavý pohled do výroby Skeppshult. TV video od Wilde Keuken.
Je to dřina, ale stojí to za to.
Mohlo by vás zajímat
Související obsah
Jak zpracovat a skladovat jahody, aby byly chutné i po sezóně
Jahody jsou choulostivé ovoce. Důležité je správně je skladovat a zpracovat, aby nedocházelo k zbytečným ztrátám. Ať už máte jahody z vlastní sklizně… Číst více
Jak skladovat a zpracovat maliny? Pochutnáte si na nich i v zimě. V mrazničce vydrží až 8 měsíců
Maliny jsou velmi oblíbené letní bobulovité ovoce. Dozrávají koncem června a v červenci. Nutričně jsou hodnotnější plody planě rostoucích rostlin. … Číst více
Připravte si doma výbornou kávu jako od baristy. Poradíme, jak nejlépe vybrat kávovar!
Ani sebelepší kávovar sice nenahradí jedinečnou… Číst více
Jak zpracovat libeček. Neobejde se bez něj žádná tradiční česká bramboračka
Libeček lékařský je voňavá rozměrná a vytrvalá rostlina, potřebná v domácí lékárně i v tradiční české kuchyni. Oblíbený libeček se pěstuje velice… Číst více
Jak zpracovat borůvky a připravit je na zimu. Jsou zdravé a chutné
Borůvky patří k oblíbenému letnímu ovoci, dozrávajícímu uprostřed léta, najdeme je v jehličnatých lesích. Tím, jak ubývá kvalitních jehličnatých lesů… Číst více
Jak zamrazit maso? Hned po návratu z obchodu a raději naporcované
Také máte ve zvyku nakoupit jednorázově větší… Číst více
Co všechno dokážou moderní myčky? Samy si zvolí program a ještě si s nimi popovídáte!
Dobrá myčka na nádobí by měla talíře, hrnky a… Číst více
Jak zpracovat a skladovat ostružiny. Vyzkoušejte to podle našich tipů
Ostružiník kvete později, proto nebývá poškozený přízemními mrazíky. Plodí na dvouletém prutu v srpnu a září. Pro léčebné účinky se sbírají mladé… Číst více
Jak skladovat a zpracovat meruňky? Máme pro vás osvědčené tipy
Meruňkám se daří ve vinorodých oblastech. Jsou náročnější na podmínky a prostředí než broskvoně. U nás se pěstují plstnaté druhy, které jsou… Číst více
Jak skladovat a zpracovat višně. K čemu se nejvíce hodí
Višně u nás v přírodě potkáte jako zplanělé druhy. Z kulturních odrůd se pěstují a prodávají hlavně tzv. kyselky. Od pěstování sladkovišní se upouští… Číst více
Přečtěte si Zobrazit více
Komentáře (5)
"Možná, že počáteční investice se může zdát někomu vyšší, ale srovná-li zákazník částku např. za pánev Skeppshult a dobou kterou ji používal, s částkou, co musel za stejnou dobu vydat za pánve, které musel často obměňovat, pak samozřejmě vychází pánev Skeppshult levněji."