Pečený bažant na houbách

Suroviny

1 bažant
100 g anglické slaniny vcelku
250 g hub
1 cibule
3 lžičky koření divočina
sůl
4 lžíce oleje

Postup přípravy receptu

  1. Očistěného bažanta rozčtvrtíme, prošpikujeme anglickou slaninou a jednotlivé porce osolíme. Dno pekáče poklademe proužky cibule a maso na ni rozložíme.

  2. V oleji rozmícháme divoké koření a bažanta jím potřeme. Pekáč přiklopíme a necháme alespoň dvě hodiny marinovat.

  3. Podlijeme vodou a pečeme přiklopené v troubě na 180°C asi hodinku a půl.

  4. Poté ještě na posledních 30 minut pečení přidáme na kousky nakrájené houby.

Komentáře k receptu Pečený bažant na houbách

  • eva hubova eva hubova

    :-p:-p+4já už jsem ho taky neměla moc dlouho ale je to dobrota:-p

    Odpovědět

  • jahoda jahoda

    Pochoutka to je, ale u nás jedině vyhrát na plese a doma potom hledání broků:-//. Raději se nechám k Tobě pozvat;-):-)):yes:

    Odpovědět

  • dzungila dzungila(autorka receptu)

    Zizalo, já se po něm ani v obchodech nesháním. Sem tam máme kliku a dostaneme čerstvě zastřeleného...;-):-p

    Odpovědět

  • zizala zizala

    Hm...bažanta jsem jedla naposledy, když jsem byla malá holka, to ještě byli občas k dostání v řeznictví :-(

    Odpovědět

Tématické fráze: bažant recept peceny bazant recepty bažant bažant recepty recepty z bazanta recepty na bažanta recept bažant recept bazant divoky bažant na hříbkách pomalu pečený bažant recept na bažanta recepty divocina bazant pečený bažant recepty pečený bažant recept pečený bažant videorecept bažant s houbami bazant-recepty recepty-bažant bažanti online vaření-bažant