

Pečený bažant na houbách
Suroviny
- 1 bažant
- 100 g anglické slaniny vcelku
- 250 g hub
- 1 cibule
- 3 lžičky koření divočina
- sůl
- 4 lžíce oleje
Postup přípravy receptu
Očistěného bažanta rozčtvrtíme, prošpikujeme anglickou slaninou a jednotlivé porce osolíme. Dno pekáče poklademe proužky cibule a maso na ni rozložíme.
V oleji rozmícháme divoké koření a bažanta jím potřeme. Pekáč přiklopíme a necháme alespoň dvě hodiny marinovat.
Podlijeme vodou a pečeme přiklopené v troubě na 180°C asi hodinku a půl.
Poté ještě na posledních 30 minut pečení přidáme na kousky nakrájené houby.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Pečený bažant na houbách
-
+4já už jsem ho taky neměla moc dlouho ale je to dobrota
-
Pochoutka to je, ale u nás jedině vyhrát na plese a doma potom hledání broků
. Raději se nechám k Tobě pozvat
-
Zizalo, já se po něm ani v obchodech nesháním. Sem tam máme kliku a dostaneme čerstvě zastřeleného...
-
Hm...bažanta jsem jedla naposledy, když jsem byla malá holka, to ještě byli občas k dostání v řeznictví