Houbová zelňačka s čočkou
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 5 482 kJ / 1 310 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 67,75 g |
Tuky | 28,67 g |
Vláknina | 91,23 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 8,05 g |
Sůl | 20,00 g |
Sacharidy | 152,25 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Podávame s kyslou smotanou a čerstvým chlebom.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
18. 1. 2014 17:27
hosta: a so sušenými hubami je to báseň!
18. 1. 2014 12:15
tak ta musí být taky moc dobrá - našla jsem ji, až když jsem přidávala tu svou - v létě s houbama zkusím taky
18. 1. 2014 12:12
Dája: u nás veľmi chutí. A na druhý deň, ako uvádzaš, ešte chutnejšia. Vďaka za komentár.
18. 1. 2014 11:46
I tato polívka je zajímaváUrčitě bude moc dobá i na další den,když se všechny chutě rozleží
4. 12. 2012 09:03
Eliza: ak poznáš vaše chute, tak to nevar, nemá to zmysel - týrať týmto svoju rodinu. Uvar, čo vám chutí.
(Mimochodom, mne by u teba chutilo...)
(Mimochodom, mne by u teba chutilo...)
3. 12. 2012 21:58
magdalenka:Tak jsem ty odkazy zkoukla všechny a některé se mi líbí. Asi je to nějaká slovenská specialita. Sama píšeš, že se Ti kombinace zprvu nezdála...
Ovšem nevím, kde vzal původ zde projevený názor, že čočka nijak nechutná, nebo resp. je chuťově nevýrazná. To bych spíš konstatovala o rýži, ale o čočce určitě ne. Čočka člověku buď chutná, nebo nechutná. Proto nemůže být indiferentní.
Recept ráda zkusím, uvidíme, co na to druzí. Ovšem já znám jejich chutě...
Ovšem nevím, kde vzal původ zde projevený názor, že čočka nijak nechutná, nebo resp. je chuťově nevýrazná. To bych spíš konstatovala o rýži, ale o čočce určitě ne. Čočka člověku buď chutná, nebo nechutná. Proto nemůže být indiferentní.
Recept ráda zkusím, uvidíme, co na to druzí. Ovšem já znám jejich chutě...
3. 12. 2012 19:56
Ďakujem za body a zdravím priaznivcov šošovice, húb a kyslej kapusty!
3. 12. 2012 19:49
Eliza: Doporučujem ti vyskúšať a možno zmeníš názor na moje patlaniny. Vedela som veľmi dobre, čo chcem a čo idem variť.
Zhruba pred 15 rokmi som v reštaurácii na jedálnom lístku uvidela kapustnicu s fazuľou a klobásou. So zvedavosťou a miernymi obavami som si objednala, nezdala sa mi kombinácia kyslej kapusty a fazule. Odvtedy patrí u nás v rodine k najobľúbenejším. Potom som v Maďarsku ochutnala niečo takéto http://www.toprecepty.cz/recept/15435-moje-cockova... a http://www.toprecepty.cz/recept/24152-cockova-zeln... a potom už bol krok k nahradeniu mäsa hubami v polievke.
Šošovica je chuťovo dosť nevýrazná, naučila som sa ju využívať aj na šaláty. Napr.http://www.toprecepty.cz/recept/30144-cockovy-sala...
http://www.toprecepty.cz/recept/27773-cockovy-sala...
http://www.toprecepty.cz/recept/17054-cockovy-sala...
http://www.toprecepty.cz/recept/17052-cockovy-sala...
Doteraz u mňa chutilo každému. (Ale je možné, že sa pretvarovali...)
Zhruba pred 15 rokmi som v reštaurácii na jedálnom lístku uvidela kapustnicu s fazuľou a klobásou. So zvedavosťou a miernymi obavami som si objednala, nezdala sa mi kombinácia kyslej kapusty a fazule. Odvtedy patrí u nás v rodine k najobľúbenejším. Potom som v Maďarsku ochutnala niečo takéto http://www.toprecepty.cz/recept/15435-moje-cockova... a http://www.toprecepty.cz/recept/24152-cockova-zeln... a potom už bol krok k nahradeniu mäsa hubami v polievke.
Šošovica je chuťovo dosť nevýrazná, naučila som sa ju využívať aj na šaláty. Napr.http://www.toprecepty.cz/recept/30144-cockovy-sala...
http://www.toprecepty.cz/recept/27773-cockovy-sala...
http://www.toprecepty.cz/recept/17054-cockovy-sala...
http://www.toprecepty.cz/recept/17052-cockovy-sala...
Doteraz u mňa chutilo každému. (Ale je možné, že sa pretvarovali...)
3. 12. 2012 16:17
Eliza: ale Eli, vždyť se nikdo nezlobí
3. 12. 2012 16:05
Já taky ne. Tohle zkusím a uvidím...
Jako jedna z mála zde znám Magdalenku osobně. A víte, co je na ní - kromě spousty jiných předností - sympatické? Nebere se smrtelně vážně a nezlobí se za názor druhých...
Františko, díky, zkusím.
Jako jedna z mála zde znám Magdalenku osobně. A víte, co je na ní - kromě spousty jiných předností - sympatické? Nebere se smrtelně vážně a nezlobí se za názor druhých...
Františko, díky, zkusím.
3. 12. 2012 15:53
porada: já taky ne
3. 12. 2012 15:51
Moje nej uprava cocky je cockova polevka s kysanym zelim.Takze kdyz tam pridam jeste houby(coz mi nikdy nenapadlo), bude to primo zazitek pro labuzniky!Dekuji tudis timto Magdalence.
3. 12. 2012 14:56
Už se sem nemohu vracet, protože dostávám chutě, ale ještě jsem tu neviděl od Magdalenky špatný nebo spatlaný recept.
3. 12. 2012 13:28
Elizo neboj vyborne se to doplnuje :) jen teda musite mit radi lusteniny
3. 12. 2012 10:19
Mě to tedy "spatlané" nepřijde, protože kyselé zelí a houby jdou báječně dohromady a čočka není moc chuťově výrazná, ta to jen zahustí a dodá energii. Mě se ta polévka líbí, podobnou děláme doma dost často a nikdy si nikdo nestěžoval Magdalenko, posílám hezký, kulatý 15. bodík
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Lahůdkový francouzský salát
Přidáno před 7 hodinami
Kávové cupcake s čokoládovým krémem
Přidáno před 17 hodinami
Pečená červená řepa a mrkev s medem
Přidáno před 17 hodinami
Vepřové koleno na cibuli a česneku v pomalém hrnci
Přidáno před 19 hodinami
Rýžové nudle s kuřecím masem
Přidáno před 22 hodinami
Velikonoční vaječný beránek
Přidáno 28. 3. 2024 12:59
Právě bylo uvařeno:
Jidáše, jidášky…
Eva_H uvařila před 19 minutami
Asijská kachní prsa
PepaD uvařila před 25 minutami
Šlehačkový beránek
elh97786 uvařila před 53 minutami
Vepřové kotletky z krkovice pod sýrovou krustou
PaveL2002 uvařila před 2 hodinami
Gnocchi zapečené s kuřecím masem
Ajkad uvařila před 2 hodinami
Švestkové knedlíky
Brumaire uvařila před 3 hodinami
Šťavnaté karbanátky se sýrem
rituals uvařila před 3 hodinami
Nádivka velikonoční
Napipi76 uvařila před 3 hodinami
Uzená krkovice pečená na zelí s bramborami
LuciePa uvařila před 4 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Deset kroků k dokonalé velikonoční nádivce: Správnou chuť dá tučnější uzené, pečivo je lepší opečené a vejce se nepřidávají celá
15 nejlepších receptů na vánoční cukroví: Prohlédněte si výběr z našeho receptáře
Příprava houbových placiček nám zabere méně času než smažení hub v trojobalu. Vyzkoušejte nejlepší rychlé recepty
Další recepty
Tématické fráze: zelnacka s cockou zelňačka z kyselého zelí s houbami zelňačka s červenou čočkou čočka s houbami krkonošská zelňačka z cockou houbová zelňačka zelnacka s houbami zelňačka energie zelňačka s cockou recept zelňačka z červené čočky zelnačka s čočkou a houbami recept zelnačka s čočkou zelňačka s s čočkou recept houby čočka zelňačka madarska houbova polevka kysele zeli recepty po maďarsku zelňačka z hlávkového zelí s fazulou zelnacka s houbami vánoční zelňačka s čočkou
Suroviny: zelí kysané, čočka zelená, houby lesní, voda, sůl, pepř, kmín celý, koření nové koření, bobkový list, maggi, cibule, olej, mouka hladká, česnek, paprika sušená sladká, paprika sušená pálivá, smetana zakysaná
Houbová zelňačka s čočkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/j61P
34 názorů