Krémová česnečka
Hledáte jednoduchý a chutný recept na krémovou, ale říznou česnečku? S křupavými krutonky opečenými na másle je jako dělaná na chladné dny, kdy potřebujete zahřát a povzbudit. Zkuste náš recept a přesvědčte se sami.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 5 506 kJ / 1 316 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 21,44 g |
Tuky | 90,43 g |
Vláknina | 14,90 g |
Cholesterol | 276 mg |
Sodík | 1,82 g |
Sůl | 4,46 g |
Sacharidy | 100,49 g |
Postup přípravy
Krok 1: V hrnci rozpustíme máslo a necháme na něm rozvonět oloupaný a namačkaný česnek.
Krok 2: Potom přisypeme mouku a uděláme světlou jíšku.
Krok 3: Za stálého míchání do jíšky přilijeme vývar a metličkou dobře rozmícháme.
Krok 4: Povaříme 10 minut, přidáme Vegetu a smetanu.
Polévku necháme dalších 5 minut povařit, poté odstavíme z ohně a dochutíme solí a majoránkou. Krok 5: Podáváme s krutonky, které připravíme ze starších rohlíků. Nakrájíme je na kostičky a opečeme na másle.
Polévku necháme dalších 5 minut povařit, poté odstavíme z ohně a dochutíme solí a majoránkou. Krok 5: Podáváme s krutonky, které připravíme ze starších rohlíků. Nakrájíme je na kostičky a opečeme na másle.
Zveřejněno 17. 2. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Krémová česnečka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/D0py
Moje poznámka
Krémová česnečka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/D0py
Nejnovější recepty
Bramborové pyré se šafránem, vepřová panenka s omáčkou ze sušených rajčat a švestek
Přidáno před 5 hodinami
Dušená mrkev s medailonky z panenky
Přidáno před 11 hodinami
Jednoduché rizoto s mletým masem
Přidáno před 11 hodinami
Vaječný bagel
Přidáno 13. 5. 2025 19:39
Jednoduché a rychlé rizoto s ředkvičkami
Přidáno 13. 5. 2025 17:57
Tartaletky s rebarborovým pudinkem
Přidáno 13. 5. 2025 17:50
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Sirup ze smrkových výhonků (pro Janinu)
muraia před 3 hodinami
Sněhové pusinky - uvnitř vláčné
bobinas před 4 hodinami
Lilek zapečený s vejcem
Jitka J. před 5 hodinami
Jablečné linecké řezy
Moanka před 5 hodinami
Nízkosacharidový Red Velvet Cake - Low carb
Nadja před 6 hodinami
Americké čokoládové cookies
Majdi_Hladka před 6 hodinami
Kiwi řezy - jemné a osvěžující
Pralenka před 9 hodinami
Hovězí líčka na kávě
Antonausprag před 9 hodinami
Cikánské párky podle oujezdské babičky
Nympheas před 11 hodinami
Polévka s vločkami
Kajkajak před 13 hodinami
Tématické fráze:
krémová česnečka,
česnečka krémová,
krémová česnečka recept,
luxusní krémová česnečka,
recept krémová česnečka,
recept na krémovou česnečku,
recepty kremova cesnecka,
krémová česneková polévka,
kremova cesnacka,
krémové česnečka,
krémová česnečka dity p.,
krémová čenečka,
česnečka,
kremova cesnecka,
krémový česnečka,
česnečka krémová recept,
luxusní česnečka,
česneková polévka krémová recept,
česnčka krémová,
čenečka
Suroviny:
máslo,
česnek,
mouka hladká,
vývar masový,
vegeta,
sůl,
majoránka,
smetana na vaření,
rohlík,
máslo
Komentáře (19)
Recept ještě nebyl hodnocen 1,0
1.) 10 stroužků česneku je málo, chuť bude mdlá
2.) mouka v polévce nemá co dělat
3.) vegeta je jed, přesolená, chemická odpornost, která přebije chuť absolutně všeho
4.) Přidejte si k vegetě ještě sůl, ledviny vám určitě poděkují.
5.)smetana na vaření není dobrá ani do kafe. Do krémový polívky patří aspoň 30% smetana. Stačilo mi jenom přečíst si ingredience a vím, že bych něco tak hrozného nikdy nevařila.
Jsem studentka oboru KUCHAŘ! tak bych to měla vědět, když se to učíme