Vianočný kalendár pečenia
23. 12. 2008 Vaření
Vianočné pečenie je pre mnohé gazdinky výbornou príležitosťou ukázať rodine, ale aj hosťom svoje cukrárske umenie. Mnohé z nich, hlavne tie začínajúce, majú niekedy problém, kedy aké pečivo piecť, aby na Vianočné sviatky bolo akurát a pritom v kľude, bez chvatu. Pre všetkých, ktoré vianočné pečivo s láskou pripravujú, je tu ako malá pomôcka tento kalendár.
polovica novembra | Pečieme štóly, biskupské chlebíčky so sušeným ovocím. Zabalené vydržia niekoľko týždňov. |
4 týždne pred Vianocami | Pečieme medovníčky, perníčky, medové neplnené cukrovinky, praclíky. |
začiatok decembra | Pečieme striekané pečivo, neplnené pečivo z krehkého cesta, keksy. V dobre uzavretých dózach vydržia až 8 týždňov čerstvé. |
okolo 7. decembra | Pečieme penové snehové pečivo, škoricové pečivo, makronky. Zostanú čerstvé 3 - 4 týždne. |
po 15. decembri | Pečieme vanilkové a orechové rožteky. Skladujeme ich v uzavretých škatuliach, jednotlivé vrstvy prekladáme papierom. Vydržia čerstvé až do Vianoc. |
po 19. decembri | Upečieme tortové korpusy z krehkého a piškótového cesta, záviny, rolády, tvarohové štóly a nepečené dezerty. Uložíme zabalené vo fólii. |
tesne pred Vianocami | Naplníme a ozdobíme torty, rolády, krémové rezy a uložíme do chladu. |
Mohlo by vás zajímat
Související obsah
Uvařte si doma poctivou dršťkovou: Chuť jí vylepší uzená paprika, sádlo a hovězí vývar
Někdo by ji nepozřel ani za nic, jiní si ji… Číst více
Falešná dršťková polévka z hub: Vylepšíte ji netradičními přísadami! Víte, které to jsou?
Vadí vám na dršťkové polévce právě dršťky?… Číst více
Uvařte si indický čočkový dhal. Tohle jídlo voní kořením a zvládnete je připravit snadno doma!
Už jste někdy ochutnali indický pokrm dhal? V… Číst více
Jak uvařit polentu? Při správném postupu může být pochoutkou pro gurmány
Možná jste od někoho slyšeli, že si pochutnával na jídle, kde byla přílohou polenta nebo přímo na polentových plackách či polentovém koláči...? Co to… Číst více
Kukuřičná kaše polenta je skvělá příloha. Dá se ochutit mnoha způsoby a jdou z ní udělat i netradiční hranolky
Jestliže jste polentu ještě nevařili, je načase… Číst více
Jakou kaši uvařit k snídani. Jednoduché, zdravé a vydatné recepty pro začátek nového dne
Rychlá a výživná snídaně Pokud spěcháme, někdy sáhneme po instantních výrobcích, ale uvařit si kaši je docela rychlá záležitost. Vyplatí se to,… Číst více
Jak připravit polentu. Můžeme ji péct, zapékat a dokonce grilovat. Základem je ochucená kukuřičná kaše, kterou připravíme podle návodu
Polenta sama o sobě nemá výraznou chuť, záleží tedy na nás, jak ji ochutíme a čím ji doplníme. Polentu můžeme uvařit buď z kukuřičné krupice nebo… Číst více
Světový den drštěk
Dršťky se někdy neprávem považují na podřadnější vnitřnosti, avšak i z nich lze připravit opravdovou delikatesu! Ke všemu ještě obsahují jen málo… Číst více
Dršťky mají své příznivce, ale i odpůrce. Poradíme vám, jak je připravit a vykouzlit z této suroviny opravdovou lahůdku
Dršťky jsou nakrájené hovězí předžaludky (existují však i vepřové), které snadno koupíme v obchodě s potravinami či v řeznictví. Obsahují málo tuků a… Číst více
Dokonalá červená řepa: Zachutná vám s kozím sýrem, balzamikovým octem i s čokoládou
Červená řepa je přímo ideální podzimní zeleninou.… Číst více
Přečtěte si Zobrazit více
Komentáře (12)