

Chili (chilli) con carne
Suroviny
- 1 kg mletého hovězího masa
- 4 velká rajčata nebo plechovka drcených rajčat
- 1 velká cibule
- 150 g do poloměkka uvařených červených fazolí
- chilli papričky ( množství dle chuti , ale nejméně dvě )
- 1 KL mletého koriandru
- 1/2 KL mletého římského kmínu
- (případně pokud někde seženete mexické koření Fajitas, tak je do toho skvělé)
- špetka skořice
- 2-3 obdélníčky kvalitní hořké čokolády nebo plochá KL kakaa
- olej
- sůl
- (někdy přidávám k fazolím i sterilovaná zrnka kukuřice, nám tam chutnají, ale v původním receptu asi nejsou)
Postup přípravy receptu
Rajčata nařízneme do kříže, spaříme a oloupeme. Pokud máme rajčata z plechu, tato práce nám samozřejmě odpadá. Cibuli nakrájíme najemno.
Na hluboké pánvi orestujeme nejprve cibuli a ke konci přidáme nasekané chilli papričky. Vhodíme maso a důkladně ho při restování neustále oddělujeme, aby nám nevznikly velké hrudky. Osolíme, okořeníme a necháme dusit cca 15 minut ve vlastní šťávě při mírnější teplotě.
Pak přidáme rajčata a dusíme ještě půl hodiny, průběžně podléváme vodou.
Vsypeme fazole a s nimi necháme ještě 15 minut probublávat.
Dochutíme, vhodíme čokoládu nebo přisypeme kakao, případně přidáme chilli papričku. Při servírování posypeme koriandrem.
Poznámka od kuchařky
Na tento pokrm je tady spousta variant, tak tady je další :-D
Moje recepty a ostatní fotografie najdete na https://inkitchenopen.blogspot.cz/
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Chili (chilli) con carne
-
Velmi velmi opravdu mexické! Snad bych jen preferoval čerstvou nať koriandu, rozhodně i kukuřici a možná i trochu červené kapiové nebo uzené papriky produšené s rajčaty...
-
Irule: No to mi radši ani nepiš, že nakupuješ u mojí konkurence
Mám lepší a levnější
-
koření Fajitas mám od Antonína
http://www.koreni.cz/obchod/korenici-smesi/fajitas -
jedno z mých zamilovaných jídel, také tam mám ráda čokoládu i kukuřici - SKVĚLÉ
-
Snesla bych méně ostré, ale zato i s tou kukuřicí
-
Jak jinak než krásné
O chuti nepochybuji.
Chilli con carne mám ráda a tuhle porci bych polkla dřív než bys řekla švec
-
Na chilli con carne (CCC) se chystám už minimálně půl roku
a teď se na mě směje z monitoru. Tož dobrou chuť
Dobře naostřené je vynikající.