

Divoký vepřový guláš
Suroviny
- 750 g vepřové plece
- lžíce sádla
- 4 velké cibule
- lžička mletého kmínu
- 2 lžičky mletého pepře
- lžička zázvoru
- 2 lžičky mleté papriky
- 6 kuliček nového koření
- 6 kuliček jalovce
- 1 bobkový list
- 3 stroužky česneku
- 2 lžíce kečupu
- masox
- sůl
- jíška
Postup přípravy receptu
Na oleji si osmažíme cibuli, přidáme na kostky nakrájené maso, všechno koření, prolisovaný česnek, zalijeme a dusíme v tlakovém hrnci asi 25 minut.
Po uvaření vyjmeme koření, jak se nám povede, přidáme kečup a zahustíme jíškou. Podáváme s knedlíkem, nebo s chlebem.
Poznámka od kuchařky
Zdroj-recepty meilem od Vaška Froňka
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Divoký vepřový guláš
-
Jana Dorazinová-Remková: ... nebo nesmím sádlo z dietních důvodů, tak nebudu vařit nic, kam sádlo patří.
-
Slavomír Vácha: Dělávám na obojím. Raději na sádle, ale pokud ho nemám, neřeknu si: "sakra, nemám sádlo, nebudu vařit guláš"
-
Slavomír Vácha: A na to je nějaký zákon? Někdo zkrátka dělá guláš na sádle a jiný na oleji a jak je vidět z mnoha příspěvků, všichni jsou spokojení.
-
Jak může jakýkoliv recept na guláš začínat....na oleji osmažíme cibulku....dále jsem to již nečetl,ale na oleji??? snad na sádle !!!!
-
Abyste nemuseli honit jalovec, nové koření, pepř, kmín v hotovém jídle, dejte si ho do čajového vajíčka a po dokončení vaření obsah vajíčka prostě vyhodíte.
-
MarcelaPa: Moc děkuji!!
-
Dnes jsem uvařila k obědu, výborný gulášek !
Manžel posílá jedničku s hvězdičkou. Podávala jsem k němu bramborový knedlík a byla to dobrota.
-
Vážená paní,
právě ho vařím a jsem zvědav na výsledek.
Malinko jsem pozměnil recept,cca 1kg Plece a totéž krkovice z divočáka a na závěr tak 700g játýrek (také z divočáka) a poznáme jaký bude výsledek,asi mňam mňam -
kacik-ol: Není nic hezčího, než pochvala od začátečníka!! Děkuji moc!!
-
Přidávám další bodík. Jako začátečník v guláších jsem vyzkoušela tenhle jednoduchý recept a zajistil úspěch u mých strávníků.
-
BILKOVAI: díky, Ivet
-
Jani, vyzkoušela jsem Tvůj gulášek a musím říct, že byl moc dobrý a v papiňáku hotový raz dva.
Ten zázvor tomu dal takovou mírně štiplavou, pikantní chuť.
Děkuji za recept a přidala jsem foto. Byl to malinkatý zbyteček guláše. Vše se sežr....snědlo
-
wena86: díky
-
Výborný :)) jinak než z tlakáče nebo trouby nedělám a fakt super
-
Prima Mama: děkuji