Výroba domácích želé hadů
23. 8. 2013 Vaření
Práci se želatinou si jistě zamilujete. Želatina umožňuje hravé a zábavné vaření a je skvělá pro zkoušení nejrůznějších kulinářských experimentů. Až si práci se želatinou osvojíte, jistě se rádi pustíte do zkoušení složitějších technik a receptů. Dnes pro vás máme jednoduchý recept na výrobu domácích želé bonbónů, kterým prostě nejde odolat.
Práci se želatinou si jistě zamilujete. Želatina umožňuje hravé a zábavné vaření a je skvělá pro zkoušení nejrůznějších kulinářských experimentů. Až si práci se želatinou osvojíte, jistě se rádi pustíte do zkoušení složitějších technik a receptů. Dnes pro vás máme jednoduchý recept na výrobu domácích želé bonbónů, kterým prostě nejde odolat.
K výrobě želé bonbónů budete potřebovat:
- 1 šálek ovocné šťávy (vyzkoušejte 100% ovocnou šťávu, nebo šťávu z kompotu)
- 1 polévkovou lžíci čerstvé limetkové šťávy
- ½ šálku krupicového cukru
- 3 balíčky želatiny
- Ozdobné silikonové formičky či formičky na cukroví
¼ šálku ovocné šťávy smíchané se šťávou z limetek zalijte želatinu a nechte chvilku odstát. V malém hrnci smíchejte zbývající ¾ šálku ovocné šťávy s cukrem a za stálého míchání vařte na mírném ohni, aby se cukr rozpustil. Jakmile směs dosáhne bodu varu, odstraňte ji z tepla, nalijte do misky se želatinou a důkladně promíchejte.
Směs nechte mírně vychladnout a poté ji nalijte do připravených formiček. Želé bonbóny nechte v lednici chladnout minimálně 3 hodiny do ztuhnutí. Poté můžete želatinové dobroty z formiček vyklopit. Jestliže chcete vytvořit želé hady, nalijte želatinovou směs na čtvercový pekáč. Nechte důkladně ztuhnout, vyklopte na prkénko a nakrájejte ostrým nožem. Lepkavé bonbóny či hady obalte v krystalovém či třtinovém cukru a máte hotovo. Želé dobrůtky můžete skladovat v lednici nebo při pokojové teplotě.
Tento recept je naprosto úžasný tím, že můžete měnit druh používané ovocné šťávy, a tím i výslednou příchuť želé bonbónů. Jejich příprava je velmi jednoduchá, ale vyžaduje určité zkušenosti, především je třeba správně odhadnout poměr tekutin a želatiny. Pokud se vám želé bonbóny rozpadají, přidejte příště více želatiny; pokud jsou naopak příliš hutné, množství želatiny uberte. Jistě brzy dosáhnete perfektního výsledku a užijete si chutné mlsání.
Vyzkoušejte náš recept a stanete se kulinářským mistrem nejen pro děti, ale i dospělé!
Mohlo by vás zajímat
Související obsah
Jak připravit bylinkový ocet. Postup je snadný, aromatické octy se hodí k dochucování jídel a salátů
Bylinkové octy v kuchyni Příprava octů není složitá, potřebujeme především vhodnou surovinu (bylinky, případně chilli papričky) a ocet. Výborný je… Číst více
Jak zavařit houby v octu nebo sladkokyselém nálevu. Poradíme osvědčené recepty, které se vyplatí znát
Můžeme je usušit, zmrazit nebo zavařit. Zavařování hub naše babičky praktikovaly čtyřmi základními způsoby. Zavařovaly nebo nakládaly je v kyselém … Číst více
Česnek je v kuchyni nepostradatelný. Stroužky snadno uchováme v oleji či soli, mrazíme je a sušíme
Kvalitní pevné palice česneku se dobře skladují na bedničkách nebo svázané a zavěšené. Ve vhodném prostředí vydrží až do jara, ale máme-li obavy o… Číst více
Jak a z čeho připravit zeleninový relish. Objevte osvědčený způsob využití a konzervace přebytků ze zahrady
Pro přípravu relishe se používá například cuketa, cibule, okurky a rajčata. Nakrájená zelenina se dusí na mírném plameni a svoji výraznou chuť… Číst více
Mezinárodní den sushi
Samotné slovo sushi znamená v překladu z japonštiny kyselá rýže nebo kyselá chuť. Pokud si chcete na sushi opravdu pochutnat, sáhněte po japonské… Číst více
Jaké známe druhy octa a na co vše je můžeme využít? Velký přehled vám poradí
Ocet je nedílnou součástí zásob z naší kuchyně. Vzniká přírodním kvašením alkoholu, a proto se pro jeho základ může použít nejen líh, ale i třeba… Číst více
16 rychlých fastfoodových pokrmů, které si můžeme připravit jednoduše a zdravě i doma
Fastfood je součástí moderní doby. Jeho úkolem je rychle a jednoduše připravit jídlo, které návštěvníka zasytí bez objednávek a dlouhého čekání.… Číst více
Pramen zdraví z Posázaví: Na domácím pribináčku si pochutnáte vy i vaše děti
Kdo by neznal pribináčka, oblíbený dezert… Číst více
Fazolové lusky ve sladkokyselém nálevu jsou výborným základem omáček. Postup zavařování není složitý
Natrhané fazole omyjeme a odstraníme z nich oba konečky lusků, protože v jídle by byly tuhé. Pokud jsou již lusky vyzrálejší, musíme odstranit i… Číst více
Přečtěte si Zobrazit více
Komentáře (13)
Nedalo by se to vložit jako recept? Tady se to ztratí...