

Paprikáš z hovězího masa
Suroviny 3-4 porce
- 1 kg hovězího masa
- 1 kg červené cibule
- 3 lžíce sladké mleté papriky
- 1 lžíce cukru
- 1/2 lžíce pepře
- horká voda
- 1/4 sklenice oleje
Postup přípravy receptu
Nakrájíme si hovězí maso na kostky, červenou cibuli na jemné kostičky.
Do mísy si dáme 3 lžíce mleté papriky, 1 lžíci cukru, půl lžíce pepře a promícháme s masem, tak aby byl každý kousek obalený v této směsi.
Poté rozpálíme hrnec, přidáme olej, cibuli do sklovata osmahneme, přidáme maso, promícháme s cibulí, osmahneme asi 4 minuty, přidáme horkou vodu tak, aby byla tekutina asi do poloviny masa. Poté na mírném plameni dusíme 2,5 hodiny. Dochutíme. Jídlo se podává s těstovinami nebo s noky.
Poznámka od kuchařky
Jidlo jsem videla vcera v TV od jedne pani, ktera pochazi z Madarska a delal to tam. Vypadalo moc dobre, tak jsem to dneska udelala.
Fotecky hodim vecer
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Paprikáš z hovězího masa
-
Jee tak to mam velkou radost ze chutnalo,dekuju
-
Bylo to moc dobré
i když se musím přiznat,že jsem trochu osolila,přidala jsem foto a
+6
-
Corall+Emmy - moc děkuji za odpověď, myslela jsem si to
A přeji ještě hodně takto krásných receptů
-
Staci spetka soli ale ne aby to bylo presolene.
Proste staci trocha jak mas rada. -
Toto jídlo vypadá velmi dobře
Mám jenom dotaz, opravdu se nesolí?? Trochu cukru přidávám do každé omáčky, neb tvrdím, že vyzvedne chuť koření, ale solím takže prosím o odpověď Díky
-
Ano jsem Ceska a ziji v izraeli uz 5rokem. Proto ten nazev jidla.
Videla jsem to v show o vareni -
Corall+Emmy 30.9.2006 ty žiješ v Izraeli a jsi Češka? Každopádně, mi se to moc líbí, název-nenázev
-
Pozítří mám o oběd postaráno, kdybych nešla zítra po doktorech tak bych ho udělala hned.
-
Moc dekuju,nevim ta pani to pojmenovala Paprikas ale ziji v Izraeli.Tak mozna i jiny nazev
Prave rikala ze se muze pridat smetana a nezahustuje se a presvedcila jsem se ted u vareni ze mela pravdu a je to vyborne podle ochutnavani -
Ja by som poopravila názov na Perkelt - t. j. osmažené a dusené na paprike. Paprikáš je s kyslou smotanou. Pomer cibule a mäsa, ako aj čas prípravy je správny. Stavu ani u perkeltu, ani u paprikášu netreba zahustiť múkou. Chuť a hustotu dáva cibuľa, ktorá sa varením rozpadne. Jedlo musí byť perfektné
+1
-
Fotku hotoveho jidla dam az vecer