Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hovězí veverka

yanull yanull
Hovězí veverka

Hovězí veverka, známá jako hanger steak, zaručuje vždy skvělý chuťový zážitek. Je tvořena dvěma dlouhými svaly, které najdeme v horní části pupku. Říká se jí také řeznická panenka, protože řezníci si ji vždy nechávali pro sebe. Kromě steaku ji můžeme připravit i na víně, z dobře vyzrálého masa je výborný pokrm.

Další pojmy z Kulinářského slovníku

Jasmínová rýže

Jasmínová rýže je odrůda dlouhozrnné rýže, která má zvláštní jemné aroma, připomínající vůni… Číst dál

Jasmínová rýže

Javorový sirup

Javorový sirup je sladidlo, získávané z mízy javorů navrtáním kmenů a zachycováním vytékající šťávy… Číst dál

Javorový sirup

Jazyk

Vepřový a hovězí jazyk patří do skupiny drobů. Oba mají maso s minimem tuku. Tvoří je jemná… Číst dál

Jazyk

Jehně

Jehně je ovčí mládě, jehož jemné maso obsahuje vysoce kvalitní bílkoviny, esenciální aminokyseliny,… Číst dál

Jehně

Jelito

Jelito je masný výrobek z vepřového masa a krve. Spolu s jitrnicemi a tlačenkou si bez nich neumíme… Číst dál

Jelito

Jidáše

Jidáše jsou sladké velikonoční pečivo z kynutého těsta, slazeného medem. Podle tradice by se měly… Číst dál

Jidáše

Pojmy, které by vás mohly zajímat

Čubrica

Čubrica je balkánská směs koření, jehož původ bychom objevili v Bulharsku (směs saturejky, pálivých… Číst dál

Worcestrová omáčka

Worcestrová omáčka je tekuté koření, má temně hnědou barvu a jemnou pálivost. Omáčka má… Číst dál

Vermut

Vermut je dolihované víno, pocházející z Itálie. Vyrábí se z lehkého vína, které se dosladí a k… Číst dál

Nátěstek

Nátěstek (také zákvasek nebo matka) je chlebový kvas zahuštěný moukou do hustoty tuhého těsta. Bývá… Číst dál

Podzemnice olejná

Podzemnice olejná pochází zřejmě z Jižní Ameriky, je to jednoletá olejná rostlina z čeledi… Číst dál

Podzemnice olejná

Sangria

Sangria je osvěžující, lehký, chlazený alkoholický nápoj, sytě červené barvy. Je typický pro… Číst dál

Sangria