Jednoduchý lák na maso k uzení
Uzení masa se v poslední době těší veliké oblibě. Pokud chceme aby uzené maso mělo výbornou chuť, tak si maso naložíme do laku ze soli, koření a česneku. Po sedmi dnech maso vyudíme a získáme tak skvělou pochoutku.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 80 420 kJ / 19 221 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 837,60 g |
Tuky | 1 642,66 g |
Vláknina | 97,60 g |
Cholesterol | 1,99 g |
Sodík | 2,18 g |
Sůl | 3,80 g |
Sacharidy | 230,50 g |
Postup přípravy
Krok 1: Z převařené a vychladlé vody odebereme asi 2 dl, ve které povaříme asi 10 minut koření, vývar necháme vychladnout.
Krok 2: Bůček opracujeme do vzhledných šrůtků, plec i ořech jsem dáme do řeznické síťky a uděláme očka na zavěšení.
Krok 3: Odvar i s kořením vlijeme do vhodné nádoby, ve které byla osolená voda (6 litrů), přidáme česnek a dobře promícháme.
Krok 4: Veškeré maso napícháme stříkačkou do svaloviny, aby po vyuzení bylo krásně zbarvené do růžova a proleželé. Ponoříme do připraveného láku, zatížíme, aby bylo ponořené a uložíme do lednice, kde by teplota neměla klesnout pod 4 °C a zvednout se nad 10 °C.
Krok 5: Necháme v lednici 7 dní, v půlce týdne maso přeložíme.
Krok 6: Udíme klasicky, po vyuzení povaříme v horké vodě max. 85 °C teplé po dobu 45 minut.
Zveřejněno 19. 12. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Jednoduchý lák na maso k uzení
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/BkJW
Moje poznámka
Jednoduchý lák na maso k uzení
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/BkJW
Nejnovější recepty
Rychlá zeleninová polévka à la boršč
Přidáno před 2 hodinami
Dančí maso na rajčatech
Přidáno před 8 hodinami
Ořechové pusinky s čokoládou
Přidáno před 10 hodinami
Stoleté ořechové kuličky
Přidáno před 11 hodinami
Hvězdičky s povidly a rumovou polevou
Přidáno před 12 hodinami
Hovězí plec nebo krk se žampiony a na víně
Přidáno před 13 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Farmářka radí, jak správně namáčet a připravovat sušené houby shiitake: Výrazné chuti prospěje delší doba v lednici
Kundrfály: Knedlíky ze zelím a cibulí z jednoho pekáčku se podle receptu knedlíkového mistra povedou každému
Svatomartinské tradice: Proč má být na stole vypečená husička a mladé víno, jaký význam mají plněné rohlíčky?
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Střecha ze sušenek BeBe
Xion14 před 16 minutami
Cuketové brownies
Xion14 před 24 minutami
Drobenka na koláč
Barunka1 před 1 hodinou
Knedlík s vajíčkem
Orisek před 1 hodinou
Zadělávaný květák s brambory a koprem
Hannah64 před 2 hodinami
Americké lívance se skořicovým sirupem
JanTupesy před 3 hodinami
Vajíčková pomazánka trochu jinak
faluska před 8 hodinami
Zapečené těstoviny se šunkou, smetanou a sýrem
Deiv1100 před 9 hodinami
Nadýchaný hrnečkový perník
Nakarrial před 9 hodinami
Čočka na kyselo
Nakarrial před 10 hodinami
Suroviny:
bůček,
ořechy,
plec vepřová,
bobkový list,
koření nové koření,
pepř černý,
česnek,
voda,
maso,
sůl
Komentáře (2)