Rozmarýn

Rozmarýn lékařský se nazývá také rozmarýna. Je to silně aromatická stálezelená rostlina keřovitého vzrůstu. Jako koření se používají listy jehličkového tvaru, čerstvé i sušené. Pokrmu rozmarýn dodává trpce kořenitou chuť.
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Rozmarýn lékařský se nazývá také rozmarýna. Je to silně aromatická stálezelená rostlina keřovitého vzrůstu. Jako koření se používají listy jehličkového tvaru, čerstvé i sušené. Pokrmu rozmarýn dodává trpce kořenitou chuť.
Trdelník je sladké pečivo, které se tvarem podobá velké kremroli, ale bez náplně. Připravuje se z… Číst dál
Tato mořská ryba obývá chladnější vody Atlantského oceánu. Může dorůst až do délky 2 m a váhy 90 kg… Číst dál
Trhanec je nadýchaná placka z lívancového těsta. Peče se na másle a na pánvi se roztrhá. Posype se… Číst dál
Třešně jsou velmi oblíbené ovoce, které se řadí mezi peckoviny. Patří mezi první, na které se vždy… Číst dál
Třtinový cukr je výborné a nesířené sladidlo. Rozdíl mezi hnědým cukrem a třtinovým je ten, že… Číst dál
Tuková blána je vepřová blána prorostlá tukem. Tato blána má více lidových názvů, jako třeba… Číst dál
Bloody Mary, v překladu krvavá Marie, je oblíbený koktejl. Připravuje se z vodky, rajčatového džusu… Číst dál
Už jste ochutnali osvěžující koktejl Margaritu? Podává se ve sklenici na stopce a připravíte si ji… Číst dál
Původ mochita najdeme na Kubě, jedná se o koktejl, ve kterém nesmí chybět bílý rum, třtinový cukr,… Číst dál