Kaprlata
Kaprlata je lidový název kaparů. Používal se již v dobách Magdaleny Dobromily Rettigové.
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Kaprlata je lidový název kaparů. Používal se již v dobách Magdaleny Dobromily Rettigové.
Dranžírování je způsob dohotovení pokrmu u stolu hosta, kdy přímo před ním pokrm vykostíme, pokud… Číst dál
Dresink se oproti běžné zálivce liší tím, že se do základu z oleje a octa může přidat majonéza,… Číst dál
Drezírování je odborný název pro jakékoliv formování, tvarování či upravování syrového masa,… Číst dál
Drobenka je žitný pekařský kvas, zahuštěný do téměř sypké podoby. Jeden díl kvasu (kvásku)… Číst dál
Droby jsou vnitřní orgány, které jsou vedlejším produktem při jatečném zpracování zvířat. Patří k… Číst dál
Pekařské droždí nebo také kvasnice jsou surovinou, bez níž se neobejde výroba chleba, pečiva a… Číst dál
Beefsteak je pokrm, který se připravuje výhradně ze střední části dobře vyzrálé hovězí svíčkové.… Číst dál
Bouillabaisse je francouzská polévka z místních ryb a mořských plodů. Musí obsahovat nejméně 3… Číst dál
Carpaccio je naložené hovězí maso, případně tuňák nebo losos. Maso je nakrájené na plátky silné… Číst dál
Catering je specifická služba, nejčastěji gastronomická, při které si zákazník objedná veškeré… Číst dál
Celestýnské nudle patří mezi tradiční rakouské zavářky do polévky a své příznivce si našly i v… Číst dál
Čočka jedlá je jednoletá rostlina dlouhého dne. U nás se moc nepěstuje, dováží se k nám hlavně z… Číst dál
Přidáno před 8 hodinami
Přidáno před 8 hodinami
Přidáno před 8 hodinami
Přidáno před 21 hodinami
Přidáno před 22 hodinami
Přidáno před 23 hodinami