

Džem z červené řípy (Konfitury z burakow)
Suroviny
- 1 kg červené řepy – mladé
- 0,5 kg cukru
- 1 pánská hrst plátkovaných mandlí
- 1/2 citronu (šťáva)
Postup přípravy receptu
Umyté „buraki“ očisti a upeču v troubě.
Očisti, pokrájej na kostičky, obdélníčky, či koule, vlož do vařícího se cukru, pozor ne karamel!
Na velmi pomalém ohni táhnout cca půl hodiny. Před koncem přidat plátkované mandličky a citronovou šťávu.
S chutí je možno si pohrát: přidat, jemně pokrájený zázvor, nebo v rumu namočené rozinky, postrouhanou kůru z toho citronu….
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Džem z červené řípy (Konfitury z burakow)
-
Vynikajúca záležitosť.
Robila som presne podľa postupu, len cvikla sa predsa len tak ľahko nerozvarí, tak som po uvarení do nej hrabla 2x tyčovým mixérom, do stredu, aby bolo trochu hladšej hmoty. Až potom som dala mandle. Dala som aj viac citrónovej šťavy, ale každý citrón je iný a máme rôzne chute. A je to bezvadné.
Len by som tam nabudúce dala menej cukru, príde mi to trochu veľa. Ale chuťovo delikátne.
Díky za recept. -
gmptop: díky
-
JaneeS: k přeslazené červené řípě
-
Velice zajímavý recept
Jak to chutná? K čemu tu chuť přiřadíte?
-
tejaja: Horké do vypařené sklinky, zavíčkovat a otočit dnem vzhůru. Většinou nevydrží.
-
Úžasné
Z cvikly robím veľa vecí, ale takto upravovať som ju ešte nevidela.
Chcem sa spýtať, čo potom s ňou? Dať do fliaš a zatvoriť ? Ako dlho vydrží? -
Tak „buraki“ jo??
Zajímavá marmeládka, když může být z rajčat a mrkve, proč ne z řepy?? Možná to vyzkouším, ten zázvor se mi moc líbí!!