tak tomu receptu nerozumím. To znamená, že je zde 250 mléka a 200vody = 450 ml
na 650 g mouky. o je nějak moc, ne? Dle základních receptů by se to mělo pohybovat max.
kolem 320ml. Vždyť je tam ještě lžíce oleje a máslo. nevím, možná nemám pravda , ale nepoužila bych tento recept.
TAK JÁ TO NECHÁPU - DÁM JE N E V Y K Y N U T É NA PLECH - DO ZAPNUTÉ TROUBY (na kolik je zapnutá)? A pak dám troubu na 200 nebo asi na 200 je ??? a peču ještě 20 minut?
tahle to dělám podobně, ale jako bažanta : trochu jí prošpekuju, dám kořen. zeleninu, cibuli, koření - CP, NK,BL, Jalovec . Na máslo, zeleninu propasíruju nebo rozmixuju a udělá šťávu dle potřeby , pak bram. knedl, příp. brusinky je to bezva, mám to po mamince, což je min. 60let a dělám to pořád... nikdo neví, že to bažant není
:-K srdečně zdravím. A pouze k receptu : 10 lžic cukru ??? ... to je teda sakra hodně- to je sladší než vánočka, totéž platí o másle!!!
A znovu píšu k pojmu " trošku soli " - tady na 60 dkg mouky musí být plná lžička (s kopečkem, ne rovná).
Pokud do kynutého těsta (na půl kg mouky) dáte "trošku" nebo "špetku" soli nebude to k jídlu, bude to bláto
toto péct nebudu, to si namele nějaká začátečnice, která nezná kyn,těsta.
Hlavně mě prostě fascinuje "ŠPETKA" soli
Mám podstatnou připomínku : těsto je nutné osolit řádně ( rozhodně NE trošku) - jinak to není dobré, byť je těsto zlaté. Málo, resp. špatně osolené těsto je v puse jako bláto. Viz jiné kuchařky. Rovně tak musí být osolené i jiné těsto - tvarohové, jogurtové a pod. pro sladké pečení. V pořadu " peče celá země " (nebo tak nějak- budou to asi dávat zase), tak propadala těsta málo slaná. Prostě nahlédněte i jinam. Chuťově je to pak obrovský rozdíl. A ještě - celoživotně a i moje mamka a babičky jsme nikdy nedávaly do knedlíkového kynutého těsta tuk. Pouze - mouka+vejce+mléko+trošku cukru na droždí+sůl.
Po tom použití tuku do kynutých knedlíků se ještě také podívám. Mějte se fajn
Tak to jsou ty nejlepší bramborové placky!!! Našich maminek a babiček. Žádná vajíčka a pod. Promažou se sádlem a dá se k tomu bílé kafe z melty. A moje mládež se může po nich utlouct.
na 650 g mouky.
kolem 320ml. Vždyť je tam ještě lžíce oleje a máslo. nevím, možná nemám pravda , ale nepoužila bych tento recept.
A znovu píšu k pojmu " trošku soli " - tady na 60 dkg mouky musí být plná lžička (s kopečkem, ne rovná).
Pokud do kynutého těsta (na půl kg mouky) dáte "trošku" nebo "špetku" soli nebude to k jídlu, bude to bláto
toto péct nebudu, to si namele nějaká začátečnice, která nezná kyn,těsta.
Hlavně mě prostě fascinuje "ŠPETKA" soli
Po tom použití tuku do kynutých knedlíků se ještě také podívám. Mějte se fajn
1 2 3 Další