Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Tajemství štíhlé postavy princezny Kate: Malé porce, hodně syrové zeleniny a speciální zelený nápoj k snídani
Zdroj: Profimedia

Princezna Kate, manželka britského následníka trůnu Williama, oslaví 9. ledna dvaačtyřicáté narozeniny. Matce tří dětí by ale věk nikdo nehádal. Jak si tato stále krásná a usměvavá dáma udržuje dokonale štíhlou dívčí postavu?

Hospodyňka Kate

Princezna z Walesu je známá dodržováním zdravého životního stylu a svou láskou k pohybu a ke sportu. Z toho, co se dostalo do médií z domácnosti tohoto páru, dobře víme, že Kate ráda sama vaří pro svou rodinu a že s přípravou jídla často pomáhají i jejich děti. Přednost u nich mají méně kalorické a zdravé pokrmy, k tomu také hodně čerstvého ovoce a zeleniny.

Pokud jde o udržení si váhy, mohly by se od ní poučit mnohé hollywoodské hvězdy. Přestože i ona vyzkoušela několik módních diet, její celkový postoj ke stravování lze popsat jedním slovem – rozumný.

Princezna to ráda nazeleno

Kate začíná svůj den sklenkou smoothies. Ráda míchá kapustu, spirulinu (druh řasy), listy zeleného čaje matcha, ale i špenátu a koriandru a trochu borůvek. Možná na první pohled strašidelně zelený nápoj je plný vitaminů a dalších zdraví prospěšných látek. Pak následuje miska ovesných vloček.

Princezna sice není vegetariánka, ale k obědu si dá ráda bezmasé jídlo. Když byli s Williamem na oficiální cestě v Indii, společně si pochutnávali na zeleninovém kebabu a čočkovém kari.

Domácí strava k večeři

Pokud Kate s Williamem nemají zrovna nějaké povinnosti, večeří rodina společně doma a Kate vaří. Všichni mají rádi pečené kuře, děti samozřejmě pizzu a William si rád dává tradiční britský Shepherd´s Pie (pastýřský koláč). Sama Kate si dává všeho jen malé porce.

Kdysi sice vyzkoušela Atkinsonovu a Dukanovu dietu, tedy způsob stravování, který je založen na vysokém příjmu na bílkovin a na maximálním omezení sacharidů. Poté, co pomocí těchto diet shodila pár zbytečných kilogramů, si postavu udržuje malými porcemi a pravidelným pohybem.

Syrová je zdravá

Jednou týdně zkouší jíst pouze syrovou (raw) stravu. Na talíři tak má například ceviche (syrové ryby marinované v limetkové nebo citronové šťávě a koření), melounový salát, španělskou studenou polévku gaspacho nebo bylinkový salát tabbouleh.

Zastánci této diety tvrdí, že v jídle se tak neztrácejí důležité vitaminy a minerály jako při tepelné úpravě pokrmů. Kromě toho jsou prý ještě bonusem hezčí vlasy, pevnější nehty a svěží pleť.

Když přijdou na princeznu chutě

I extrémně disciplinovaná princezna Kate občas má potřebu si „zahřešit“ a není to jen karamelový pudink, o kterém se pokaždé píše jako o dezertu, který si nemůže odpustit. Vždyť i v královském špajzu najdeme bramborové lupínky nebo její oblíbené bonbóny haribo. Kate si tedy čas od času pochutná na něčem sladkém a trochu nezdravém, ale nijak to nepřehání.

Náš tip: Kate často peče kuře. Určitě by jí i celé rodince chutnalo připravené podle našeho videoreceptu.

Zdroje informací: 

hellomagazine.com: Princess Kate's royal diet in detail: Green juices, homemade meals, pudding and more

theroyalobserver.com: Inside Kate Middleton's Affordable and Easy Fitness Routine

Recepty k tomuto článku

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více