Slepice jako husa

eva hubova Kuchařka:

Doba přípravy: asi 2 hodiny PT2H00M 6-8 porcí Drůbeží maso 11 názorů

511

Suroviny

1 slepice (kuře)
100 g anglické slaniny (nebo domácí)
100-200 ml černého piva
sůl
Recept si zatím oblíbilo 11 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Slepici rozčtvrtíme a v osolené vodě uvaříme dopoloměkka.

  2. Čtvrtky slepice vyjmeme, ještě lehce osolíme, dobře okmínujeme, dáme na pekáč, obložíme kolem plátky slaniny, podléváme pivem a pečeme doměkka a dozlatova. Podáváme s knedlíkem a zelím. Vývar použijeme na polévku. V původním receptu je vařit slepici jen v osolené vodě, já přidávám 3 kuličky nového koření a 5 kuliček celý pepř.

Poznámka

Zdroj-starší vydání časopisu Tina

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 116 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Slepice jako husa

  • casino casino

    vanStade:
    Nevařil jsem...
    Slééépku se slaninou alla husa si moc představit nedokážu...
    ... ale s husím sádlem ANO:yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • vanStade vanStade

    Už som to skúšal.......rozhodne je lepšia sliepka kôli chuti mäsa (kura je pravda rýchlejšie ale chuť sliepky a kuraciny je rozdielna).....a potom som to "vylepšil " po predvarení som do pekáča nedával slaninu ale čistú husaciu masť kmín a ostatné tak isto a riadne pred koncom to treba zapiecť...........s tou husacou masťou a polievaním ešte aj kus s tým vývarom v ktorom sa varila ...tak ozaj keby som nevedel že je to sliepka a samozrejme tvar.......na 95 % na nerozoznanie........:-)

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(moderátorka)

    :-) Evi, dělala jsem včera z půlky kuřete, bez slaniny (tu jsem přidala pod zelí při dušení). Kuře jsem neovářela, piva dala 150 ml - fantastická vůně i chuť.:yes::yes:

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    Také dělávám,ale jen z kuřete;-)je to rychlejší:yes:a to pivko ředím na 1/2 s vodou.Jen s tím černým pivem mi šťáva přišla nahořklá:-/
    Za dobrý receptík další bodík letí+7:yes::yes:

    Odpovědět

  • Jikotka Jikotka

    Narazila jsem na tuhle určitě dobrotu v náhodných receptech ukládám a co nevidět vyzkouším :-p:-p:yes::yes:

    Odpovědět

  • Vaclav Fronek Vaclav Fronek

    Už jsem to slyšel, že i chutí odpovídá kachně, nebo huse, ale zatím nezkusil. LÁKÁ MNE TO. Zkusím. + bodík4 Václav

    Odpovědět

  • eva hubova eva hubova(autorka receptu)

    Díky za bodky:-))kuře na kysaném zelí taky dělám ,ale slepice je tvrdší(my je máme pokud nesou i 2 roky),tak to by se asi dlouho peklo.Tak jí napůl uvařím a dělám tak,nebo vykostím taky napůl uvařenou a nechám v nějaké marinádě ze 2hodiny pak usmažím.:-))

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka

    Evi, to znám s kuřetem a to se peče i rovnou s tím zelím a chť je fakt jako husa, nebo kachna. Se slepicí to musím vyzkoušet. Máš 3.boda:yes:

    Odpovědět

  • LeNisQua LeNisQua(neregistrovaná)

    Je to výborné amoc mi to chutnalo:yes:;-):-D fotečka krásná ;-)

    Odpovědět

  • lemarti lemarti

    Je a to je taky hezky,jen skoda ze to neni nic pro meho maleho;-(,ale bodik stejne posilam:-p:yes:

    Odpovědět

  • BILKOVAI BILKOVAI

    No, to jsem ještě nezkoušela. Může to být dobré. Vyzkouším:-K:yes:Fotka krásná, takže bod musím dát:-))

    Odpovědět

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Tématické fráze: slepice recept kuře jako husa recept na slepici slepice ala kachna slepice se zelím recept z domácí slepice jak dlouho pect slepici jak dlouho vařit slepici kuře ala husa slepice na pive slepice na pivu husa na švestkách "@amoc.com" loc:cz slepice recepty slepice maso slepice pečená jako kuře slepice s knedlíkem a zelím slepice k zeli kachna a la husa slepice na pekáči

Zapomněl/a jsem heslo