Slepice jako husa

eva hubova Kuchařka: eva hubova

Doba přípravy: asi 2 hodiny 6-8 porcí Drůbeží maso 11 názorů

Suroviny

1 slepice (kuře)
100 g anglické slaniny (nebo domácí)
100-200 ml černého piva
sůl
Recept si zatím oblíbilo 12 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Slepici rozčtvrtíme a v osolené vodě uvaříme dopoloměkka.

  2. Čtvrtky slepice vyjmeme, ještě lehce osolíme, dobře okmínujeme, dáme na pekáč, obložíme kolem plátky slaniny, podléváme pivem a pečeme doměkka a dozlatova. Podáváme s knedlíkem a zelím. Vývar použijeme na polévku. V původním receptu je vařit slepici jen v osolené vodě, já přidávám 3 kuličky nového koření a 5 kuliček celý pepř.

Poznámka

Zdroj-starší vydání časopisu Tina

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 119 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Slepice jako husa

  • casino casino

    vanStade:
    Nevařil jsem...
    Slééépku se slaninou alla husa si moc představit nedokážu...
    ... ale s husím sádlem ANO:yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • vanStade vanStade

    Už som to skúšal.......rozhodne je lepšia sliepka kôli chuti mäsa (kura je pravda rýchlejšie ale chuť sliepky a kuraciny je rozdielna).....a potom som to "vylepšil " po predvarení som do pekáča nedával slaninu ale čistú husaciu masť kmín a ostatné tak isto a riadne pred koncom to treba zapiecť...........s tou husacou masťou a polievaním ešte aj kus s tým vývarom v ktorom sa varila ...tak ozaj keby som nevedel že je to sliepka a samozrejme tvar.......na 95 % na nerozoznanie........:-)

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(moderátorka)

    :-) Evi, dělala jsem včera z půlky kuřete, bez slaniny (tu jsem přidala pod zelí při dušení). Kuře jsem neovářela, piva dala 150 ml - fantastická vůně i chuť.:yes::yes:

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    Také dělávám,ale jen z kuřete;-)je to rychlejší:yes:a to pivko ředím na 1/2 s vodou.Jen s tím černým pivem mi šťáva přišla nahořklá:-/
    Za dobrý receptík další bodík letí+7:yes::yes:

    Odpovědět

  • Jikotka Jikotka

    Narazila jsem na tuhle určitě dobrotu v náhodných receptech ukládám a co nevidět vyzkouším :-p:-p:yes::yes:

    Odpovědět

  • Vaclav Fronek Vaclav Fronek

    Už jsem to slyšel, že i chutí odpovídá kachně, nebo huse, ale zatím nezkusil. LÁKÁ MNE TO. Zkusím. + bodík4 Václav

    Odpovědět

  • eva hubova eva hubova(autorka receptu)

    Díky za bodky:-))kuře na kysaném zelí taky dělám ,ale slepice je tvrdší(my je máme pokud nesou i 2 roky),tak to by se asi dlouho peklo.Tak jí napůl uvařím a dělám tak,nebo vykostím taky napůl uvařenou a nechám v nějaké marinádě ze 2hodiny pak usmažím.:-))

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka

    Evi, to znám s kuřetem a to se peče i rovnou s tím zelím a chť je fakt jako husa, nebo kachna. Se slepicí to musím vyzkoušet. Máš 3.boda:yes:

    Odpovědět

  • LeNisQua LeNisQua(neregistrovaná)

    Je to výborné amoc mi to chutnalo:yes:;-):-D fotečka krásná ;-)

    Odpovědět

  • lemarti lemarti

    Je a to je taky hezky,jen skoda ze to neni nic pro meho maleho;-(,ale bodik stejne posilam:-p:yes:

    Odpovědět

  • BILKOVAI BILKOVAI

    No, to jsem ještě nezkoušela. Může to být dobré. Vyzkouším:-K:yes:Fotka krásná, takže bod musím dát:-))

    Odpovědět

Tématické fráze: slepice recept kuře jako husa recept na slepici slepice ala kachna slepice se zelím recept z domácí slepice jak dlouho pect slepici jak dlouho vařit slepici kuře ala husa slepice recepty slepice na pivu recept slepice pečená slepice slepice na pive husa na švestkách recepty ze slepice "@amoc.com" loc:cz recepty slepice slepice maso slepice pečená na pivu

Zapomněl/a jsem heslo