Kynutý skořicový točenec

Suroviny

600 g hladké mouky
150 g másla
250 ml mléka
40 g drozdí
10 lžic cukru
3 lžíce skořice
2 žloutky
špetka soli

Postup přípravy receptu

  1. Dáme do mísy mouku, sůl, žloutky, 50 g rozpuštěného másla a kvásek z droždí a mléka.
    Cukr smícháme se skořicí.
    Těsto necháme 40 minut kynout.

  2. Poté rozdělíme na dva díly, každý rozválíme, potřeme 50 g másla, posypeme cukrem se skořicí a zamotáme jako roládu.

  3. Obě rolády podélně rozkrojíme a zamotáme jako pletýnku.
    Pečeme na 180°C 20 minut.

Poznámka od kuchařky

Chutná to jako trdelník. A dobře je to i vyzkoušet s jemně nasekanými vlašskými ořechy:)

Komentáře k receptu Kynutý skořicový točenec

  • miranda miranda

    Madula: Milá paní nevím,čemu se divíte.kdybyste si přečetla pořádně celý recept,případně vyzkoušela,tak víte,že cukr a máslo jsou jen nádivka,proto má chuť jako trdelník.Pekla jsem ho už mnohokrát a lepší recept jsem dlouho neměla.měl takový úspěch ,že ho peču i na rodinné oslavy.

    Odpovědět

  • ivulinka ivulinka(moderátorka)

    Madula: máte recht s tou solí :yes::-D

    Odpovědět

  • Madula Madula

    :-:-OK srdečně zdravím. A pouze k receptu : 10 lžic cukru ??? ... to je teda sakra hodně- to je sladší než vánočka, totéž platí o másle!!!
    A znovu píšu k pojmu " trošku soli " - tady na 60 dkg mouky musí být plná lžička (s kopečkem, ne rovná).
    Pokud do kynutého těsta (na půl kg mouky) dáte "trošku" nebo "špetku" soli nebude to k jídlu, bude to bláto8-(
    toto péct nebudu, to si namele nějaká začátečnice, která nezná kyn,těsta.
    Hlavně mě prostě fascinuje "ŠPETKA" soli:-*;-);-);-)

    Odpovědět

  • Olinka5555 Olinka5555

    Tak se povedly báječně, máma v nemocnici obdarovala sestřičky a výsledek je, že tam musím donést recept. Příště jdu do těch ořechů.:-p

    Odpovědět

  • Barborka15 Barborka15(autor receptu)

    :yes:Olinka5555::yes:

    Odpovědět

  • Olinka5555 Olinka5555

    Peču už podruhé podle receptu na Estonský kringel, ale ten recept je úplně stejný, rozdílý je pouze co do popisu:-))) Ale je to opravdu dobrota a příteli zase chutná, když je křupavější. Nápad s ořechy je skvělý. Zrovínka mi kynou dva věnce na plechu - jeden pro přítele k snídani a druhý pro mámu do nemocnice. Tak doufám, že se povedou.:yes:

    Odpovědět

  • hosta hosta

    goldinka: pekla jsem předevčírem, doporučuji nešetřit máslem na pomazání vevnitř rolády a pak hned po upečení také celého pletence

    Odpovědět

  • goldinka goldinka(neregistrovaná)

    Zítra to dělám mám hrůzu at to nezkazím drž mi prsty dělám to na oslavu :-O;-(

    Odpovědět

  • Barborka15 Barborka15(autor receptu)

    goldinka:Ver tomu ze je :)

    Odpovědět

  • goldinka goldinka(neregistrovaná)

    mám ráda nové nápady se skořicí to může být dobré :-8:yes:

    Odpovědět

  • srettka srettka

    už jsem dělala i s tvarohem a s povidlama, je to dobré, jen opatrně péct, raději dát i na dno trouby nádobu na vodu. prvně se skořicí a dle návodu to bylo docela tvrdé, tak jsem po druhé pekla na víc a kratší dobu:-)pak už to bylo ok;-)
    fotku jsem ale přidala u estonskýho:-)

    Odpovědět

  • senky senky

    Já koukám na třetí identický recept:-O:-O

    Odpovědět

  • Barborka15 Barborka15(autor receptu)

    Jana Remkova:Na co koukas? :-O

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Koukám z otevřenou pusou!!:-O:yes:

    Odpovědět

  • petrzelka petrzelka

    Už si jenom udělat bílou kávičku a můžem si mlaskat:yes:

    Odpovědět

Předchozí 1 2

Tématické fráze: kynutý skořicový věnec skořicový věnec skořicový pletenec podle hrušky skořicový cop hruška skořicový věnec skořicový věnec hruška recepty hruška skořicovy věnec skořicový věnec podle hrušky estonský trdelník trdelník věnec kynutý skořicový cop skořicový trdelník skořícový věnec od hrušky skořicový kynutý věnec kynutý trdelník skořicovi věnec skoricovy venec recept točenec skořicový závin skoricový pletenec