Kynutý skořicový točenec

Barborka15 Kuchařka: Barborka15

Moučníky , Kynuté 17 názorů

Suroviny

600 g hladké mouky
150 g másla
250 ml mléka
40 g drozdí
10 lžic cukru
3 lžíce skořice
2 žloutky
špetka soli
Recept si zatím oblíbilo 13 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Dáme do mísy mouku, sůl, žloutky, 50 g rozpuštěného másla a kvásek z droždí a mléka.
    Cukr smícháme se skořicí.
    Těsto necháme 40 minut kynout.

  2. Poté rozdělíme na dva díly, každý rozválíme, potřeme 50 g másla, posypeme cukrem se skořicí a zamotáme jako roládu.

  3. Obě rolády podélně rozkrojíme a zamotáme jako pletýnku.
    Pečeme na 180°C 20 minut.

Poznámka

Chutná to jako trdelník. A dobře je to i vyzkoušet s jemně nasekanými vlašskými ořechy:)

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 223 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Kynutý skořicový točenec

  • Olinka5555 Olinka5555

    Tak se povedly báječně, máma v nemocnici obdarovala sestřičky a výsledek je, že tam musím donést recept. Příště jdu do těch ořechů.:-p

    Odpovědět

  • Barborka15 Barborka15(autorka receptu)

    :yes:Olinka5555::yes:

    Odpovědět

  • Olinka5555 Olinka5555

    Peču už podruhé podle receptu na Estonský kringel, ale ten recept je úplně stejný, rozdílý je pouze co do popisu:-))) Ale je to opravdu dobrota a příteli zase chutná, když je křupavější. Nápad s ořechy je skvělý. Zrovínka mi kynou dva věnce na plechu - jeden pro přítele k snídani a druhý pro mámu do nemocnice. Tak doufám, že se povedou.:yes:

    Odpovědět

  • hosta hosta(moderátorka)

    goldinka: pekla jsem předevčírem, doporučuji nešetřit máslem na pomazání vevnitř rolády a pak hned po upečení také celého pletence

    Odpovědět

  • goldinka goldinka(neregistrovaná)

    Zítra to dělám mám hrůzu at to nezkazím drž mi prsty dělám to na oslavu :-O;-(

    Odpovědět

  • Barborka15 Barborka15(autorka receptu)

    goldinka:Ver tomu ze je :)

    Odpovědět

  • goldinka goldinka(neregistrovaná)

    mám ráda nové nápady se skořicí to může být dobré :-8:yes:

    Odpovědět

  • srettka srettka

    už jsem dělala i s tvarohem a s povidlama, je to dobré, jen opatrně péct, raději dát i na dno trouby nádobu na vodu. prvně se skořicí a dle návodu to bylo docela tvrdé, tak jsem po druhé pekla na víc a kratší dobu:-)pak už to bylo ok;-)
    fotku jsem ale přidala u estonskýho:-)

    Odpovědět

  • senky senky

    Já koukám na třetí identický recept:-O:-O

    Odpovědět

  • Barborka15 Barborka15(autorka receptu)

    Jana Remkova:Na co koukas? :-O

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Koukám z otevřenou pusou!!:-O:yes:

    Odpovědět

  • petrzelka petrzelka

    Už si jenom udělat bílou kávičku a můžem si mlaskat:yes:

    Odpovědět

  • Cleverka Cleverka

    Skořici můžu:-p. Máš to pěkné;-)

    Odpovědět

  • Barborka15 Barborka15(autorka receptu)

    No ono je to pod spousty nazvu:) :-)) Ale hlavne ze chutna:)

    Odpovědět

  • DlabemeZdrave DlabemeZdrave

    kutil miT: Čtete mi myšlenky, též jsem chtěla napsat, že je to vlastně nezatočený krigel

    Odpovědět

1 2

Tématické fráze: kynutý skořicový věnec skořicový věnec skořicový pletenec podle hrušky skořicový cop hruška skořicový věnec skořicový věnec hruška recepty hruška skořicovy věnec skořicový věnec podle hrušky estonský trdelník trdelník věnec kynutý skořicový cop skořicový trdelník skořícový věnec od hrušky skořicový kynutý věnec kynutý trdelník skořicovi věnec skoricovy venec recept točenec skořicový závin skoricový pletenec

Zapomněl/a jsem heslo