Výborné lokše

indulina28 Kuchařka: indulina28

Doba přípravy: 15 min. cca 8 ks Bramborová jídla 11 názorů

Suroviny

540 g vařených brambor
200 g mouky
1 lžicku soli (ne celou)
cukr podle potřeby
máslo na potření
Recept si zatím oblíbilo 14 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Vařené brambory nastrouháme na jemném struhadle, přidáme mouku, trochu soli a zpracujeme na těsto, ze kterého uděláme váleček a nakrájíme na asi osm koleček.

  2. Vyválíme a pečeme v suché pánvi, jednu placku po druhé.

  3. Potřeme máslem a posypem cukrem.

Poznámka

Já jsem ušetřila 2 pro sebe, manžel s dcerou mi to jedli přímo z pánve :-). Přeju dobrou chuť, jsou vážne moc dobré.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 63 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Výborné lokše

  • janky3 janky3

    Stále hledám lepší recept, než dělám já, tak zkouším ty ostatní recepty. Vyzkouším i Váš. Já je vykrajuji velkou poklicí od nerez nádobí, podle manželovy babičky. Ovšem její placky byly krásně vláčné i po několika hodinách, a kdyby nezmizely, tak by byly vláčné i druhý den. Že jsem se jí nezeptala, když byla ještě mezi námi. Ale teď se těším na ty Vaše.:-K

    Odpovědět

  • planeta planeta

    jaká mouka se používá?

    Odpovědět

  • BILKOVAI BILKOVAI

    mňam:-p:yes:+

    Odpovědět

  • Manka47 Manka47

    indulina28:I u nás -na jižní Moravě- se tyto lokše dělají pod názvem bramborové placky a mastí se sádlem a potírají povidly a někdy smíchanými s mákem.Jsou vynikající.:-p:-p:-pA ty máš bod.:-K:-K

    Odpovědět

  • karolina1 karolina1

    tejka u nas sa dokonca aj zemiakove placky pecu na suchej panvici a mastia sa maslom a sypu krystalovym cukrom

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    karolina1: áno ? To si ma potešila, lebo keď sme raz boli na zraze na strednom Slovensku, tak sa na mňa dívali ako na blázna, keď som hovorila o sladkých lokšiach. Asi je to miesto od miesta. V každom prípade sú výborné :yes:

    Odpovědět

  • Klara Klara

    U nás sa robia na slano a natierajú sa kačacím, alebo husacím tukom a sú fantastické:-p:-p

    Odpovědět

  • karolina1 karolina1

    tejajka nemas pravdu, ja som zo stredneho slovenska a sladke lokse sa robia aj u nas

    Odpovědět

  • mira348 mira348(neregistrovaný)

    indulina28:jé,to znám,říkali jsme jim pagáče,pekli jsme je přímo na kamnech,dřív byly kamna v kuchyni,to byla dobrota,já je naposledy dělala přímo na sporáku na plotýnce,teď mám sklokeramickou,tak to nejde.Mazali jsme je máslem a sypali moučkovým cukrem.Vyzkouším na té pánvičce,ale myslím,že už to nebude ono.:-)

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    indulina28: Sú dobré, je to naše východniarske jedlo :-D Lokše sa robia všade na Slovensku, ale sladké len na východe. Ibaže sa nemastia maslom, mala by to byť roztopená masť. :-D;-)
    http://www.toprecepty.cz/recept/1713-lokse-sladke-...

    Odpovědět

  • indulina28 indulina28(autorka receptu)

    :-p jsou dobre uvidite

    Odpovědět

Tématické fráze: lokše recept lokše jak se dělají lokše lokše na slano recept na lokše slovenské lokše recept lokše lokše z mouky slovenské lokše recept bramborove lokse recepty lokše lokše s povidly recepty na lokše domácí lokše co jsou lokse recepty - lokše bramborove placky lokse recept na slovenské lokše logše lokše-recept

Zapomněl/a jsem heslo