Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Výborné lokše

Lokše jsou bramborové placky, které se tradičně vždy připravovaly především na Slovensku a na jižní Moravě. Ochutnat je ale můžete, ať jste odkudkoliv. Lokše je možné jíst naslano i nasladko a právě pro jejich široké využití si je jistě oblíbíte.

Hodnocení receptu je 4,8 (16×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 25 min

40 min (15 min příprava + 25 min tepelná úprava)

29. 5. 2011 01:47

Suroviny pro 8 kusů

8 kusů

Nutriční hodnoty

Energie4 794 kJ / 1 146 kcal
Bílkoviny33,80 g
Tuky4,54 g
Vláknina17,88 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 34 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy233,48 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Já jsem ušetřila 2 lokše pro sebe, manžel s dcerou je jedli přímo z pánve :-). Jsou vážne moc dobré.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

tejaja tejaja (moderátorka)

26. 9. 2020 06:17

Madula: Presne takto sa robia lokše u nás na východe, nasladko. Šarišským nárečím sa im hovorí bandurčeniky. https://www.toprecepty.cz/recept/1713-lokse-sladke...A sú výborné. Teplé, obyčajne s čajom. Na rozdiel od lokší, ktoré sa podávajú na husacích hodoch, k pečenej husi. Tie samozrejme budú bez cukru.;-)

casino casino

26. 9. 2020 05:28

Madula:
A proč neééé, he? ;-)

janky3:
No a jak to dopadlo? :-)

Madula Madula

25. 9. 2020 22:48

proč tam je cukr ???????????? to nééé:-O:-O:-O:-((:-((:-((

janky3 janky3

28. 9. 2017 20:44

Stále hledám lepší recept, než dělám já, tak zkouším ty ostatní recepty. Vyzkouším i Váš. Já je vykrajuji velkou poklicí od nerez nádobí, podle manželovy babičky. Ovšem její placky byly krásně vláčné i po několika hodinách, a kdyby nezmizely, tak by byly vláčné i druhý den. Že jsem se jí nezeptala, když byla ještě mezi námi. Ale teď se těším na ty Vaše.:-K

planeta

20. 6. 2013 06:45

jaká mouka se používá?

BILKOVAI BILKOVAI

10. 6. 2012 17:04

mňam:-p:yes:+

Manka47

29. 5. 2011 09:14

indulina28:I u nás -na jižní Moravě- se tyto lokše dělají pod názvem bramborové placky a mastí se sádlem a potírají povidly a někdy smíchanými s mákem.Jsou vynikající.:-p:-p:-pA ty máš bod.:-K:-K

karolina1

29. 5. 2011 08:43

tejka u nas sa dokonca aj zemiakove placky pecu na suchej panvici a mastia sa maslom a sypu krystalovym cukrom

tejaja tejaja (moderátorka)

29. 5. 2011 08:27

karolina1: áno ? To si ma potešila, lebo keď sme raz boli na zraze na strednom Slovensku, tak sa na mňa dívali ako na blázna, keď som hovorila o sladkých lokšiach. Asi je to miesto od miesta. V každom prípade sú výborné :yes:

Klara Klara

29. 5. 2011 08:19

U nás sa robia na slano a natierajú sa kačacím, alebo husacím tukom a sú fantastické:-p:-p

karolina1

29. 5. 2011 08:12

tejajka nemas pravdu, ja som zo stredneho slovenska a sladke lokse sa robia aj u nas

mira348

29. 5. 2011 08:08

indulina28:jé,to znám,říkali jsme jim pagáče,pekli jsme je přímo na kamnech,dřív byly kamna v kuchyni,to byla dobrota,já je naposledy dělala přímo na sporáku na plotýnce,teď mám sklokeramickou,tak to nejde.Mazali jsme je máslem a sypali moučkovým cukrem.Vyzkouším na té pánvičce,ale myslím,že už to nebude ono.:-)

tejaja tejaja (moderátorka)

29. 5. 2011 07:25

indulina28: Sú dobré, je to naše východniarske jedlo :-D Lokše sa robia všade na Slovensku, ale sladké len na východe. Ibaže sa nemastia maslom, mala by to byť roztopená masť. :-D;-)
http://www.toprecepty.cz/recept/1713-lokse-sladke-...

indulina28 indulina28

29. 5. 2011 01:49

:-p jsou dobre uvidite

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: lokše recept lokše jak se dělají lokše lokše na slano recept na lokše slovenské lokše recept lokše lokše z mouky slovenské lokše recept bramborove lokse recepty lokše recepty na lokše lokše s povidly domácí lokše co jsou lokse recepty - lokše bramborove placky lokse lokše recepty recept na slovenské lokše logše

Suroviny: brambory, mouka hladká, sůl, cukr, máslo

TopRecepty.cz

Výborné lokše

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/7D6Q