Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Co nejraději jí nejmocnější muž světa Joe Biden? Americký prezident to má rád sladké. A doslova „ujíždí“ na zmrzlině!
Zdroj: zdroj: Wikimedia Commnos, The White House, CC BY 3.0 a Freepik, Kamran Aydinov

Prezident Biden má stejně chutě jako většina Američanů. Žádné „hvězdné“ jídelní manýry nemá. Nepohrdne fastfoodem, potrpí si na italskou kuchyni a má rád kuře s parmazánem, které připravuje jeho manželka. A konzumuje spoustu zmrzliny!

Italské chutě

Bidenova manželka Jill má sicilské kořeny, proto si možná prezident zvykl právě na italská jídla. Špagety s rajčatovou omáčkou jsou jedním z jeho nejoblíbenějších jídel a při každé z jeho cest musí být na jídelníčku. Zdá se, že ale žádný gurmán není. Zatímco první dáma si potrpí na čerstvé ovoce a zeleninu, její manžel se s chutí zakousne do sendviče s arašídovým máslem. Ze sendvičů vede „Dagwood“, vysoký sendvič složený z několika vrstev chleba, masa, sýra a koření. 

Z fastfoodových řetězců si objednává hot dogy a cheesburger. Občas si ale dá i salát. Ze salátů preferuje tuňákový – jestli je v něm zelenina, zdroje neuvádějí. Oblíbil si ale italské caprese, tedy salát z čerstvých rajčat, mozzarelly, bazalky, olivového oleje a balzamika. Nepohrdne salátem s avokádem nebo hovězí polévkou se zeleninou či malinovým sorbetem.

Limonády a sladkosti

Vedle plátkového sýra, kečupu a vajíček najdete v ledničce Joea Bidena v podstatě vždycky i dostatečnou zásobu dietní coly a coly Zero. Kromě ní pije dietní limonády a energetické nápoje. Alkoholu se vyhýbá. 46. prezident USA miluje sladké, a to za všech okolností. Ve skutečnosti se zdá, že neexistuje sladkost, kterou by si Joe Biden čas od času nedal. Během prezidentské kampaně mezi jeho oblíbené dezerty patřily sušenky, rýžový pudink, broskvový koláč, pudinkový koláč, tvarohový koláč, kokosový koláč se smetanou a různé zákusky s jahodami.

Zmrzlinové orgie

„Nepiju. Nekouřím. Ale jím hodně zmrzliny.“ To pronesl Joe Biden během své prezidentské kampaně. Láska ke smetanovému mraženému krému je u Bidena opravdu asi hodně silná. Vždyť podle serveru eater.com například jen za duben 2020 v utracených položkách na prezidentskou kampaň figurovala částka 10 000 dolarů za zmrzlinu! Rozhodně to svědčí o Bidenově lásce k tomuto dezertu. Je jasné, že ve skutečnosti sám zmrzlinu za 10 000 dolarů nesnědl. I když, kdo by mu to mohl mít za zlé, kdyby to udělal? Ale zmrzlina byla mimo jiné i součástí kontaktní kampaně. A nešlo jen o ledajakou zmrzlinu! Jeni Britton Bauerová, majitelka ikonické značky Jeni's, která sídlí ve městě Columbus ve státě Ohio, je významnou Bidenovou podporovatelkou! Jaká je Bidenova oblíbená příchuť zmrzliny? Podle informací na sociálních sítích má rád Jeni's Salted Peanut Butter with Chocolate Flecks, tedy se slanými oříšky a čokoládou.

Recept na rychlou zmrzlinu 

Budete potřebovat:

  • 200 g cukru moučka
  • 250 ml smetany ke šlehání
  • 45 ml mléka
  • 1 vanilkový lusk
  • 1 vanilkový cukr
  • 7 žloutků
  • 3 lžíce strouhané čokolády

A jak na to? Žloutky utřete s cukrem a vanilkovým cukrem do pěny. Dužinu z vanilkového lusku povařte v mléce smíchaném se smetanou. Směs pak přeceďte do žloutkové pěny a za stálého míchání povařte do zhoustnutí. Vychladlou směs můžete podle chuti smíchat s čokoládou, dejte do misky a vložte na 2 hodiny do mrazáku. Podávejte ji s čerstvým ovocem a trochou domácí šlehačky.

Zdroje informací: 

eatthis.com: This Is Joe Biden's Favorite Food

eaater.com: How Did Joe Biden’s Campaign Spend Over $10,000 on Ice Cream?

mashed.com: This Is What Joe Biden Really Eats

Témata

Recepty k tomuto článku

Mohlo by vás zajímat

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více