Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Komentáře uživatele Pajaska

Růži,tohle bude další recept,který zkusím, až uzraje další kousek.:yes::-K

Naprosto skvělá,ten zázvor jí dodá šmrnc.Maris díky za recept,byla to premiera a já nevěděla který recept zde použít,prostě jsem si tipla tento a vůbec to nebylo vedle.Foto přidávám.:yes::yes: Bodík máš ode mne a dávám do oblíbených,nedělám naposledy,nějaká dáně se ještě na zahradě objeví.:-K:-K

Dnes bude oběd dle tohoto receptu.Máme rádi tzv.maso nasladko.Med dám smrkový.;-)Pak přidám foto.:-)

Burgunda ,jedině s vínem a svazkem bylinek.:yes: Pomalé dušení a úspěch zaručen.:-K

Pajaska Pajaska 13. 5. 2013 10:53
Fotoalbum: Obluda flekatá
Nádherný pejsek.:-K:-K

Andrej,recept vypadá suprově.Teď na posezení venku,jak na zavolanou.:yes::yes:

Kokoska:Moc děkuji za foto a jsem ráda,že chutnalo.:-K

Luboš:Moc děkuji,jsem ráda,že chutnalo.:-K

Bešamelová omáčka obráceně.Dělá se stejně,jen se mouka opraží a pak zaleje mlékem.Patří do kategorie tzv.bílých omáček.Tento postup je rychlejší a dělávám takto koprovku a i křenovou omáčku.Je moc dobrá a lze obměńovat -kaparová,okurková .Ivu,babičky se vyznaly a uměly!!! Tedy to uzené musí být špica,že nezbylo...škoda...:-)

No to je nádherná barva a i nápad.Jenže u nás medvěd neni a neni.Šlo by i z kopřiv třeba také,co? Jako očistná kůra a česnek přidat normál.:-))Jenže letos ještě nejsou ani ty kopřivy.:-(

Kvasnicím nevadí chlad.Dávám si i droždí zamrazit do mrazáku.;-) Samozřejmě,před použitím nechat rozmrazit.Pomalé kynutí v chladu, ať v lednici či ve sklepě je normální.Dělávala to už moje babička a jaké byly třeba vánočky.:yes: Každé kynuté těsto v chladu nakyne,akorát to trvá déle.Dávám si i zbytek těsta třeba na langoše do mrazáku.Po vyndání a rozmrznutí normálně zpracovávám.Horší je to s vysokou teplotou,to ty kvasnice fakt nerady.;-):-)
Jinak co se týče pizzy,vzniklo jako jídlo chudých z chlebových placek,co si dělali.Neměli moc ve spíži,bylo to jako dříve u nás.Sádlo vzácné,vejce také,mléko na sýr a máslo,takže se vytvořilo jednoduché těsto,mouka,sůl,trochu olivového oleje,které si lisovali a kypřidlo.Pak na něj dali co kdo měl - rajčata,olivy,sýr ,bazalka .No a náplň se lišila dům od domu.Do těsta nepatří vejce,ale když se dá,nic se nepokazí.;-)

Jsou senzační.:-K Křehounké a těsto variabilní.Budu opakovat.Z této dávky jsem měla cca 44 ks koláčků 4cm.:yes::yes:

Jsou senzační.:yes: Nic jsem nešlehala,pouze jsem nechala povolit máslo a vše najednou smíchala.Nejsou vůbec suché a jsou kypré a takové hutnější.Je jich málo.;-):-):-K