Metrové sváteční řezy

Pajaska Kuchařka:

Doba přípravy: 1 hodina + chlazení PT1H00M 10 a víc Moučníky , Dezerty, zákusky, poháry 39 názorů

525

Suroviny

Korpusy
4 vejce
250 g moučkového cukru
8 lžíc teplé vody
250 g hladké mouky
1/2 balíčku prášku do pečiva
10 lžic rostlinného oleje
2 lžíce kakaa
špetka soli
Krém
200 g másla (Hera)
80 g hladké mouky
100 g cukru
vanilkový cukr
hrnek mléka (dle potřeby)
1 žloutek
Poleva (p.S.Zázvorkové)
80 g ztuženého 100% tuku (Iva,Omega)
120 g moučkového cukru
3 lžičky kakaa
1 vejce
dále plátky mandlí
Recept si zatím oblíbilo 25 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Korpusy: žloutky a cukr ušleháme s teplou vodou. Smícháme mouku s práškem do pečiva a špetkou soli. Střídavě přidáváme mouku a olej. Nakonec lehce vmícháme sníh z bílků. Polovinu těsta obarvíme kakaem.

  2. Těsto nalijeme do 2 vymazaných a vysypaných forem na srnčí hřbet. Pečeme najednou při 180°C dorůžova. Je-li upečeno poznáme, když zapíchneme špejli, ta musí zůstat čistá (nelepit). Vyklopíme, necháme vychladnout.

  3. Krém: 50 g másla rozpustíme, přidáme mouku, vanilkový cukr a moučkový cukr. Rozmícháme, zalijeme mlékem (cca hrnek) dle potřeby a uvaříme hladkou kaši. Necháme vychladnout. Do našlehaného másla a žloutku přišleháme ještě mírně vlahou kaši. Našleháme do hladkého, nadýchaného krému. Vychladíme.

  4. Vychlazené korpusy nakrájíme na 1 cm plátky (jako na chlebíčky). Slepujeme k sobě krémem střídavě světlé a tmavé plátky (vznikne dlouhý had). Ten pomažeme zbytkem krému. Dáme vychladit.

  5. Poleva: tuk rozpustíme ve vodní lázni, přidáme cukr a kakao. Mícháme dohladka. Do šlehače dáme vejce a přidáme horkou směs a rozšleháme. Vznikne hustá poleva.

  6. Polijeme polevou roládu (je hustší) je třeba pracovat rychle. Posypeme plátky mandlí. Necháme na chladném místě 1 den odležet. Krájíme šikmo (přes roh).

Poznámka

Dělám místo jedné dlouhé metrovky dvě malé.Na fotce je jen jedna z nich.

Recept je můj vlastní a je přizpůsoben tomu co nám chutná-vláčný korpus,měkká poleva a krém co máme rádi.Je to náš oblíbený moučník,sice trochu pracnější,ale krom průběžného chlazení ,je to celkem rychlé.Dobrou chuť!!

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 1 613 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Metrové sváteční řezy

  • Dana Dana(neregistrovaná)

    Dlouho jsem metrový řez nedělala. Budu péct na víkend! Je:-) výborný! Korpus dělám jako na bílkovou bábovku, tím zpracuji všechny nastřádané bílky!!

    Odpovědět

  • šorty šorty(neregistrovaný)

    Já přidávám kapku rumu. Jinak ale vynikající. :yes::yes:

    Odpovědět

  • Polcrova Dana Polcrova Dana(neregistrovaná)

    Metrový řez ráda peču, je chutný, celkem levný, hlavně je brzy hotový. Děkují za recept.Dana:-)

    Odpovědět

  • Pajaska Pajaska(autorka receptu)

    Kokoska:Moc děkuji za foto a jsem ráda,že chutnalo.:-K

    Odpovědět

  • Kokoska Kokoska

    výborný moučník,foto přikládám:-K:yes::yes:

    Odpovědět

  • Pajaska Pajaska(autorka receptu)

    katahorejsii: Jsem potěšena,že jsi ji připravila dle mého receptu.;-)A ještě víc,že Vám chutnala.:-K:-K:-K

    Odpovědět

  • katahorejsii katahorejsii

    Děkuju za super recept moc chutnal a měl velký úspěch manžel si chodil tak dlouho přikrajovat až bylo po něm :-*:-K

    Odpovědět

  • cardanka cardanka

    Pajaska::-Kpáni:-O to je tedy míra:yes: a věřím, že i chutnala:-p;-):yes:

    Odpovědět

  • Pajaska Pajaska(autorka receptu)

    cardanka:No, muž nelenil a změřil jí, měřila 115 cm.:-D Chodil kolem jak mlsný pes,dokud nezakrojil a ani nebrblal,když jsem chtěla prkno.:-))Prý pořádná metrovka,jak má být.:-) Je ze 4 srnčích hřbetů.tzn.dvojitá dávka.;-)

    Odpovědět

  • cardanka cardanka

    Pajaska:-Kto je tedy metrovka jak vyšitá;-) a ani nedivím se již není, ta vybízí přímo k snědení:yes:

    Odpovědět

  • Pajaska Pajaska(autorka receptu)

    Pajajko,díky.:-K:-K:-K Opět naše vánoční klasika,ale nějak se zvětšuje a nejen metrovka.Koukni na foto.Prkno jsme sháněli na zahradě,aby bylo na co dát metrovku.A že máme odhad,vyšlo přesně, ani jsme nezjracovali.:-D:-D:-D A teď už jí není ani kousek.:-8:-))

    Odpovědět

  • Pajaja Pajaja

    Nejradši bych dala další bodík! :yes:

    Odpovědět

  • Pajaska Pajaska(autorka receptu)

    Zuzinečko,jsem ráda,že jsem pomohla.:yes:Zkus to, neni to vážně nic složitého.Je to trochu pracnější,ale nijak zvlášť.Když si uděláš den předem krém a korpusy,jde to ráz naráz.;-)Jinak to za to stojí.Nechci se vůbec chlubit,ale neznám nikoho,kdo ochutnal,komu by nešmakovalo.;-):-K

    Odpovědět

  • zuzinecka zuzinecka

    ÁÁHA, už tomu rozumím, děkuji moc za vysvětlení. Snad brzy upeču :-):-K

    Odpovědět

  • Pajaska Pajaska(autorka receptu)

    Dani neomlouvej se,myslela si dobře.;-):-K

    Odpovědět

1 2 3

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Tématické fráze: metrový řez svatecni rezy metrova rolada srnci hrbet metrová roláda recept na metrový řez metrová roláda video recept výborné sváteční řezy metrový řez recept metrovy zakusek sváteční řezy a cukroví metr řezy srnčí hřbet metrovy řez metrová roláda recept metrový dezert jak upect metrovy rez recept metrovy moučník metrovka řez metr řez metrový řez video metrová buchta

Zapomněl/a jsem heslo