

Medová kuřecí prsa
Suroviny 4 porce
- 4 kuřecí prsní řízky
- 4 lžíce medu
- 4 lžíce másla
- 2 lžičky citronové šťávy
- sůl
Postup přípravy receptu
Kuřecí řízky lehce naklepeme a osolíme. Na pánvi rozpustíme máslo, med a citronovou šťávu.
Jakmile se na směsi začne tvořit pěna, vložíme řízky a z obou stran zvolna opékáme.
Nejvděčnější přílohou jsou hranolky nebo brambory, ale už jsme zkoušeli i s rýží. V tomto případě šťávu trochu "povolíme" vodou.
Poznámka od kuchařky
Někdy do medové směsi přidám lžičku kari koření, maso je pak pikantnější.
Nebo spolu s řízky opékám i půlky kompotovaných broskví, ty pak položím na hotové řízky, posypu sýrem a ještě zapeču v troubě.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Medová kuřecí prsa
-
Tak na mě a přítele bohužel moc sladké, ale dobrá nová zkušenost a nové chutě. :)
-
Vyzkoušel jsem tento bezva jednoduchý recept.Jsou ty kuřecí prsa výborná......příště zkusím přidat truchu sojové omáčky a česnek.K tomu jsem uvařil nové brabory,takže mnamka!
-
Neregistrovaní pánové, jděte se vycpat
! Předáváme si recepty, nápady a vychytávky. Nikoliv kritiku přidávaných surovin a ingrediencí. Med ani citron nejsou v receptu proto, aby si zachovaly své priority z hlediska zdraví, ale pro chuť.
Ano, některá jídla jsou výborná (chutnají mi), jiná méně, některá už nebudu opakovat...mohu jen slušně poznamenat svůj názor a tím případně upozornit ostatní. Tento recept vyzkouším
-
Ely: Podle mne už nevíme co by, zničíte tou přípravou med i citron, když to tady tak čtu tak mě z toho může trefit šlak.
-
Josky: Tak to jste měl pobavil
Pokud jste to myslel vážně, tak je to spíše smutné. Tak sakra člověk snad umí trochu vařit a dá si v hlavě dohromady, co mu z receptu asi vyleze, ne? Slepě uvařit podle receptu a pak nadávat, že si akorát zkazil ingredience... Pokud jste dal 4 vrchovaté obalené lžíce medu tak se nedivím, je těžké, když někdo nepřemýšlí a jen koná. Jinak recept vypadá zajímavě, jen bych maso udělala zvlášť a až pak "vykoupala" v omáčce.
-
Výborné, taky jsem přidala ještě sojovou omáčku a česnek, k tomu jako přílohu brambory z trouby a tak dobrý oběd už jsme dlouho neměli!
díky za inspiraci!
-
Vyborný. Já tam přidala ještě sezam :)
-
Děkuji za inspiraci,dnes tento recept dělal k obědu,a všem moc chutnalo! Dokonce i 12ti letý syn to slupl jako malinu,a řekl,že po dlouhé době normální jídlo! A to jsem měl strach jestli mu bude "sladké" jídlo chutnat. Žena v kuchyni neexperimentuje,když jsem do pánve dával med dívala se trochu podezřívavě,ale ve výsledku jí chutnalo a přistála pochvala.
Udělal jsem k tomu bramborovou kaši a přelil ji sosem z pánve.
Jinak jsem dal na prsa ještě trochu pepře a medu dal jen 3 lžíce,a k máslu ještě přilil trochu oleje. -
Právě chystám k obědu. Medu jsem dala jen 2 lžíce a přidala jsem adžiku. Vypadá to velmi dobře, sosík je výborný, jen se ještě musí trochu zredukovat a bude hotovo. Jako přílohu dělám šťouchané brambory, mám na ně hroznou chuť. Tak snad si rodina pochutná.
-
skipy: Ale je, jen se nesmí přepálit. Vždyť pravý vídeňský řízek by se měl smažit na másle!
Máslo je dobré přepustit, nechat zchladnout a pak vylít tzv. rajnkaši, to znamená tekutinu, která po ztuhnutí másla zůstane. Dobré je také přidat do másla trochu oleje.
-
máslo není k opékání vůbec vhodné
-
Jelikož jsem měla jen trochu medu, tak na 2 lžíce, tak jsem tam přidala švestkovou omáčku.....a je to výborný
-
Super! Jednoduché a moc chutnalo! :) A je na každém, kolik medu použije ;)
-
Toto je známka gastronomické demence:
Nebo spolu s řízky opékám i půlky kompotovaných broskví, ty pak položím na hotové řízky, posypu sýrem a ještě zapeču v troubě
-
Výborné!!