Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Naše kuchařka 2 právě v prodeji!

Do obchodu

Medová kuřecí prsa

Netradiční varianta kuřecích prsou vás překvapí zajímavou kombinací sladké chuti s masem. Karamelizovaný cukr z medu kontrastuje s výrazným citrónem, omáčka je zjemněná máslem. Po tomto jídle se budete olizovat až za ušima.

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 20 min

20 min (20 min příprava)

29. 3. 2011 11:02

Suroviny pro 4

4

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie9 224 kJ / 2 205 kcal
Bílkoviny326,89 g
Tuky46,80 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 872 mg
Sodík 781 mg
Sůl1,96 g
Sacharidy118,98 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autora receptu

Někdy do medové směsi přidám lžičku kari koření, maso je pak pikantnější.

Nebo spolu s řízky opékám i půlky kompotovaných broskví, ty pak položím na hotové řízky, posypu sýrem a ještě zapeču v troubě.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

terezaforevah terezaforevah

25. 3. 2021 18:25

Tak na mě a přítele bohužel moc sladké, ale dobrá nová zkušenost a nové chutě. :)

Pepa68 Pepa68

14. 7. 2020 13:45

Vyzkoušel jsem tento bezva jednoduchý recept.Jsou ty kuřecí prsa výborná......příště zkusím přidat truchu sojové omáčky a česnek.K tomu jsem uvařil nové brabory,takže mnamka!<3:-D:yes:

Janja

8. 12. 2019 17:02

Neregistrovaní pánové, jděte se vycpat:-//! Předáváme si recepty, nápady a vychytávky. Nikoliv kritiku přidávaných surovin a ingrediencí. Med ani citron nejsou v receptu proto, aby si zachovaly své priority z hlediska zdraví, ale pro chuť.:-Q Ano, některá jídla jsou výborná (chutnají mi), jiná méně, některá už nebudu opakovat...mohu jen slušně poznamenat svůj názor a tím případně upozornit ostatní. Tento recept vyzkouším;-)

jiří

12. 9. 2017 12:50

Ely: Podle mne už nevíme co by, zničíte tou přípravou med i citron, když to tady tak čtu tak mě z toho může trefit šlak.:-//

Ely

7. 8. 2017 14:07

Josky: Tak to jste měl pobavil :-D Pokud jste to myslel vážně, tak je to spíše smutné. Tak sakra člověk snad umí trochu vařit a dá si v hlavě dohromady, co mu z receptu asi vyleze, ne? Slepě uvařit podle receptu a pak nadávat, že si akorát zkazil ingredience... Pokud jste dal 4 vrchovaté obalené lžíce medu tak se nedivím, je těžké, když někdo nepřemýšlí a jen koná. Jinak recept vypadá zajímavě, jen bych maso udělala zvlášť a až pak "vykoupala" v omáčce.

Missutt Missutt

1. 8. 2017 14:11

Výborné, taky jsem přidala ještě sojovou omáčku a česnek, k tomu jako přílohu brambory z trouby a tak dobrý oběd už jsme dlouho neměli! <3 :-) díky za inspiraci! :-)

Beee

6. 5. 2017 10:44

Vyborný. Já tam přidala ještě sezam :) <3

Benetka

8. 1. 2017 14:30

Děkuji za inspiraci,dnes tento recept dělal k obědu,a všem moc chutnalo! Dokonce i 12ti letý syn to slupl jako malinu,a řekl,že po dlouhé době normální jídlo! A to jsem měl strach jestli mu bude "sladké" jídlo chutnat. Žena v kuchyni neexperimentuje,když jsem do pánve dával med dívala se trochu podezřívavě,ale ve výsledku jí chutnalo a přistála pochvala. :-p Udělal jsem k tomu bramborovou kaši a přelil ji sosem z pánve.
Jinak jsem dal na prsa ještě trochu pepře a medu dal jen 3 lžíce,a k máslu ještě přilil trochu oleje. :yes:

Martina M.

18. 12. 2016 12:12

Právě chystám k obědu. Medu jsem dala jen 2 lžíce a přidala jsem adžiku. Vypadá to velmi dobře, sosík je výborný, jen se ještě musí trochu zredukovat a bude hotovo. Jako přílohu dělám šťouchané brambory, mám na ně hroznou chuť. Tak snad si rodina pochutná.

Dajda Dajda

11. 12. 2016 11:55

skipy: Ale je, jen se nesmí přepálit. Vždyť pravý vídeňský řízek by se měl smažit na másle! :-O Máslo je dobré přepustit, nechat zchladnout a pak vylít tzv. rajnkaši, to znamená tekutinu, která po ztuhnutí másla zůstane. Dobré je také přidat do másla trochu oleje. :-*

skipy

11. 12. 2016 10:37

:no: máslo není k opékání vůbec vhodné:-O;-(

Veronika

11. 11. 2016 11:48

Jelikož jsem měla jen trochu medu, tak na 2 lžíce, tak jsem tam přidala švestkovou omáčku.....a je to výborný :-)

Daniela

15. 10. 2016 11:46

Super! Jednoduché a moc chutnalo! :) A je na každém, kolik medu použije ;)

Petr

23. 9. 2016 07:50

Toto je známka gastronomické demence:
Nebo spolu s řízky opékám i půlky kompotovaných broskví, ty pak položím na hotové řízky, posypu sýrem a ještě zapeču v troubě
:-((

Sydie

24. 6. 2016 23:18

<3Výborné!!

1 2 3 4

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Petra Burianová

nově v našem eshopu

Do obchodu

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e‑mailem. Vaše Marie Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelům

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: kureci prsa recepty z kuřecích prsou kuřecí prsa recept kuřecí prsa recepty recepty kuřeci prsa kurecí recepty s kuřecích prsou recept na kureci prsa recept kuřecí prsa kuřeci prso kuřecí na medu recept z kuřecích prsou kuřecí plátky na medu oběd z kuřecích prsou recepty na kureci prsa kuřecí plátek na medu kuřecí maso naložené do medu kureci prsa s medem kuřecí prso recepty kuřecí prso recept

Suroviny: prsa kuřecí, med, máslo, šťáva citronová, sůl

TopRecepty.cz

Medová kuřecí prsa

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wEw8