Medová kuřecí prsa
Netradiční varianta kuřecích prsou vás překvapí zajímavou kombinací sladké chuti s masem. Karamelizovaný cukr z medu kontrastuje s výrazným citrónem, omáčka je zjemněná máslem. Po tomto jídle se budete olizovat až za ušima.
Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Energie | 9 224 kJ / 2 205 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 326,89 g |
Tuky | 46,80 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 872 mg |
Sodík | 781 mg |
Sůl | 1,96 g |
Sacharidy | 118,98 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Někdy do medové směsi přidám lžičku kari koření, maso je pak pikantnější.
Nebo spolu s řízky opékám i půlky kompotovaných broskví, ty pak položím na hotové řízky, posypu sýrem a ještě zapeču v troubě.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
30. 10. 2022 14:09
Za nás výborné !!! 



25. 3. 2021 17:25
Tak na mě a přítele bohužel moc sladké, ale dobrá nová zkušenost a nové chutě. :)
14. 7. 2020 12:45
Vyzkoušel jsem tento bezva jednoduchý recept.Jsou ty kuřecí prsa výborná......příště zkusím přidat truchu sojové omáčky a česnek.K tomu jsem uvařil nové brabory,takže mnamka!





8. 12. 2019 16:02
Neregistrovaní pánové, jděte se vycpat
! Předáváme si recepty, nápady a vychytávky. Nikoliv kritiku přidávaných surovin a ingrediencí. Med ani citron nejsou v receptu proto, aby si zachovaly své priority z hlediska zdraví, ale pro chuť.
Ano, některá jídla jsou výborná (chutnají mi), jiná méně, některá už nebudu opakovat...mohu jen slušně poznamenat svůj názor a tím případně upozornit ostatní. Tento recept vyzkouším



12. 9. 2017 11:50
Ely: Podle mne už nevíme co by, zničíte tou přípravou med i citron, když to tady tak čtu tak mě z toho může trefit šlak.

7. 8. 2017 13:07
Josky: Tak to jste měl pobavil
Pokud jste to myslel vážně, tak je to spíše smutné. Tak sakra člověk snad umí trochu vařit a dá si v hlavě dohromady, co mu z receptu asi vyleze, ne? Slepě uvařit podle receptu a pak nadávat, že si akorát zkazil ingredience... Pokud jste dal 4 vrchovaté obalené lžíce medu tak se nedivím, je těžké, když někdo nepřemýšlí a jen koná. Jinak recept vypadá zajímavě, jen bych maso udělala zvlášť a až pak "vykoupala" v omáčce.

1. 8. 2017 13:11
Výborné, taky jsem přidala ještě sojovou omáčku a česnek, k tomu jako přílohu brambory z trouby a tak dobrý oběd už jsme dlouho neměli!
díky za inspiraci! 



6. 5. 2017 09:44
Vyborný. Já tam přidala ještě sezam :) 

8. 1. 2017 13:30
Děkuji za inspiraci,dnes tento recept dělal k obědu,a všem moc chutnalo! Dokonce i 12ti letý syn to slupl jako malinu,a řekl,že po dlouhé době normální jídlo! A to jsem měl strach jestli mu bude "sladké" jídlo chutnat. Žena v kuchyni neexperimentuje,když jsem do pánve dával med dívala se trochu podezřívavě,ale ve výsledku jí chutnalo a přistála pochvala.
Udělal jsem k tomu bramborovou kaši a přelil ji sosem z pánve.
Jinak jsem dal na prsa ještě trochu pepře a medu dal jen 3 lžíce,a k máslu ještě přilil trochu oleje.

Jinak jsem dal na prsa ještě trochu pepře a medu dal jen 3 lžíce,a k máslu ještě přilil trochu oleje.

18. 12. 2016 11:12
Právě chystám k obědu. Medu jsem dala jen 2 lžíce a přidala jsem adžiku. Vypadá to velmi dobře, sosík je výborný, jen se ještě musí trochu zredukovat a bude hotovo. Jako přílohu dělám šťouchané brambory, mám na ně hroznou chuť. Tak snad si rodina pochutná.
11. 12. 2016 10:55
skipy: Ale je, jen se nesmí přepálit. Vždyť pravý vídeňský řízek by se měl smažit na másle!
Máslo je dobré přepustit, nechat zchladnout a pak vylít tzv. rajnkaši, to znamená tekutinu, která po ztuhnutí másla zůstane. Dobré je také přidat do másla trochu oleje. 


11. 12. 2016 09:37



11. 11. 2016 10:48
Jelikož jsem měla jen trochu medu, tak na 2 lžíce, tak jsem tam přidala švestkovou omáčku.....a je to výborný 

15. 10. 2016 10:46
Super! Jednoduché a moc chutnalo! :) A je na každém, kolik medu použije ;)
23. 9. 2016 06:50
Toto je známka gastronomické demence:
Nebo spolu s řízky opékám i půlky kompotovaných broskví, ty pak položím na hotové řízky, posypu sýrem a ještě zapeču v troubě

Nebo spolu s řízky opékám i půlky kompotovaných broskví, ty pak položím na hotové řízky, posypu sýrem a ještě zapeču v troubě

Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více

Šťavnatý salát z červené řepy a křenu
Přidáno před 10 hodinami

Mrkvový salát s jablkem a pistáciemi
Přidáno před 12 hodinami

Brambory zapečené s uzeným masem a sýrem
Přidáno před 15 hodinami

Smažený camembert s bramborovo-celerovou kaší
Přidáno před 16 hodinami

Zapečené penne se zeleninou a kuřecím masem
Přidáno před 16 hodinami

Bezlaktózové rolky z tortilly
Přidáno 23. 3. 2023 20:34
Právě bylo uvařeno:

Vídeňské žemlové knedlíky
uvařil/a BERUSKAMIRUSKA
před 6 hodinami

Bramborová kuřecí polévka
uvařil/a mariko
před 6 hodinami

Rychlé a křehoučké taštičky
uvařil/a tytyn123
před 6 hodinami

Přírodní plátky na žampionech
uvařil/a Lennulinka
před 7 hodinami

Brokolicová polévka se smetanou a žampiony
uvařil/a Zanluc
před 7 hodinami

Vepřová plec v cibulovo-česnekové omáčce
uvařil/a Ostluzina
před 7 hodinami

Mazanec pro Irenku
uvařil/a habis
před 7 hodinami

Sváteční maková bábovka
uvařil/a Prd. Elinka
před 8 hodinami

Kuře à la bažant
uvařil/a knihomolka
před 9 hodinami

Kynuté buchty, plněné marmeládou
uvařil/a milans1
před 9 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: kureci prsa recepty z kuřecích prsou kuřecí prsa recept kuřecí prsa recepty recepty kuřeci prsa kurecí recepty s kuřecích prsou recept na kureci prsa recept kuřecí prsa kuřeci prso kuřecí na medu recept z kuřecích prsou kuřecí plátky na medu oběd z kuřecích prsou recepty na kureci prsa kuřecí plátek na medu kuřecí maso naložené do medu kureci prsa s medem kuřecí prso recepty kuřecí prso recept
Suroviny: prsa kuřecí, med, máslo, šťáva citronová, sůl
Medová kuřecí prsa
Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wEw8
48 názorů