Nadi dík. Vůbec nemám strach, že by tahle dobrůtka zbyla. Menší dávky jsem měla v úmyslu dělat kvůli mně, abych tolik nebaštila.
Podobné hrudky jsem již dělala před léty, ale byl to trochu jiný recept. Na 160 g kukuřičných lupínku se dávalo až 360 g krystalového cukru, pak 31% smetana... Hrudky byly ale příšerně sladké. Nadi, nemám ale vlašské ořechy. Nakoupila jsem v akci ořechy lískové. Doufám, že nebude vadit, když do hrudek dám lískáče.
Přidávám odkaz na domácí želé pro dospěláky. Je to stejný recept jak tento od redakce topreceptů, jenom do ovocné šťávy se přidá alkohol. Pozor, je to ale velice zrádné Autor článku - pan Cuketka píše, že je velká zábava, když se pak někdo kutálí po podlaze od nevinného barevného želé.
Zde je podrobný recept - kombinace čerstvé ovocné šťávy a alkoholu. http://www.cuketka.cz/?p=690
To těsto vypadá na fotce velice dobře. Krásně lístkuje. Nevím proč ty záludné - komentáře. U receptu je důležité těsto Množství jablek si dá každý podle sebe. Souhlasím s Janou Remkovou. PaCaOl recept se mi líbí a posílám bodíka.
Tak precizně napsaný recept na dort se jenom tak nevidí.
Strettka, pod potahovku taky používám máslový krém. Dort plním jak ty šlehačkovým krémem a boky máslovým. Ten mantinel jsem nedělala. Nenapadlo mě to. Dík za radu. Super. Dovolím si pro začínající cukrářky napsat další vychytávku - doplnění.
ABY KRÉM POD MARCIPÁNEM NETEKL:
Pod marcipán - na boky dortu v ŽÁDNÉM případě NEPATŘÍ krém s vysokým obsahem vody (šlehačkový, tvarohový nebo ze zakysané smetany). Marcipán se na něm začne roztékat.
Krém pod marcipán je nejlepší máslový – nastavovaný kaší nebo pudinkem, ale POZOR = pudink, se musí UDĚLAT Z VODY.
Pokud je Z MLÉKA stává se, že MARCIPÁN TEČE.
Strettka, tvému precizně napsanému receptu a krásnému dortíku posílám velkého boďana.
Ty růžičky jsou fantastické.
zizala: Posílám velkého boďana Před chvíli jsem je dopekla a ochutnala. Jsou výborné. Rozplývají se na jazyku a krásně voní po másle. Udělala jsem jich 61 ks. Držela jsem se receptu, jenom místo lískáčů jsem dala nasekané vlašáky. Velice dobré a rychlé cukroví, které zvládnou i děti. Prostě SUPER CUKROVÍ.VV
Kámoška chce vařit pomerančový džem a já ji hledám jednoduchý a dobrý recept. Pomerančový džem potřebuje na velikonoční pečení. Tenhle recept mě zaujal - jednoduchá příprava. Chci se jenom utvrdit. Směs doopravdy vaříme jenom 4 minuty? Stačí tak krátká doba na pomeranče?
Posílám velkou pochvalu a bodík. Mooooc dobré papáníčko . Kapustu (kel) jsem dusila nejen na orestovaném uzeném špeku a anglické slanince, ale i na cibulce. Kapustu jsem dusila asi 10 minut. I když se v receptu píše, že dusit bez podlévání, já jsem trochu vody asi v polovině dušení přidala. Těstoviny (mušličky) smíchané s udušenou kapustou jsem na talíři ještě ochutila kolečky orestované uzené pikantní klobásky a polila výpečkem z klobásky. To byla bašta. Klobásky stačí pár koleček. A zejména výpek z klobásky dodá celému pokrmu znamenitou chuť. Z těstovin doporučuji mušličky, protože kapustou se zaplní prohlubeniny mušliček. Magdalénka, manžel si 2x přidal a řekl: "Fantasické!!!"
Krásný dortík s podrobným a zejména srozumitelným receptem. To se u cukrářských výtvorů jenom tak často nestává. Škoda, že můžu dát jenom jeden bodík. Tvůj recept by si zasloužil minimálně 3 body. A to nejenom za srozumitelný recept, ale i postup a krásné fotky.
petram: I když bezlepkovou dietu držet nemusím, přesto mě AMARANT zaujal. Je to surovina, kterou by měl do jídelníčku zařadit každý O amarant jsem nikdy neslyšela. Proto jsem nesmírně ráda, že jsem se o aramant od tebe dozvěděla. A pak jsem si o teto zdravé obilovině na internetu přečetla bezva články. Aramant si koupím a budu ho zařazovat do jídelníčku. Navštívila jsem i tvé stránky. Jsou bezva. Doporučím je známé. Její děti musí držet bezlepkovou dietu.
Podobné hrudky jsem již dělala před léty, ale byl to trochu jiný recept. Na 160 g kukuřičných lupínku se dávalo až 360 g krystalového cukru, pak 31% smetana... Hrudky byly ale příšerně sladké. Nadi, nemám ale vlašské ořechy. Nakoupila jsem v akci ořechy lískové. Doufám, že nebude vadit, když do hrudek dám lískáče.
Zde je podrobný recept - kombinace čerstvé ovocné šťávy a alkoholu.
http://www.cuketka.cz/?p=690
Strettka, pod potahovku taky používám máslový krém. Dort plním jak ty šlehačkovým krémem a boky máslovým. Ten mantinel jsem nedělala.
ABY KRÉM POD MARCIPÁNEM NETEKL:
Pod marcipán - na boky dortu v ŽÁDNÉM případě NEPATŘÍ krém s vysokým obsahem vody (šlehačkový, tvarohový nebo ze zakysané smetany). Marcipán se na něm začne roztékat.
Krém pod marcipán je nejlepší máslový – nastavovaný kaší nebo pudinkem, ale POZOR
Pokud je Z MLÉKA stává se, že MARCIPÁN TEČE.
Strettka, tvému precizně napsanému receptu a krásnému dortíku posílám velkého boďana.
Ty růžičky jsou fantastické.
1 2 3 … 60 Další