Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Komentáře uživatele Sodovka

Nadi dík. Vůbec nemám strach, že by tahle dobrůtka zbyla. :-)) Menší dávky jsem měla v úmyslu dělat kvůli mně, abych tolik nebaštila.:-D
Podobné hrudky jsem již dělala před léty, ale byl to trochu jiný recept. Na 160 g kukuřičných lupínku se dávalo až 360 g krystalového cukru, pak 31% smetana... Hrudky byly ale příšerně sladké. Nadi, nemám ale vlašské ořechy. Nakoupila jsem v akci ořechy lískové. Doufám, že nebude vadit, když do hrudek dám lískáče. ;-)

Nadi, z poloviční dávky je doopravdy až kolem cca 70 kusů? Ptám se, abych zbytečně nedělala z celé dávky. ;-) Pro nás 2 doma bohatě stačí 70 ks. :-))

Přidávám odkaz na domácí želé pro dospěláky. Je to stejný recept jak tento od redakce topreceptů, jenom do ovocné šťávy se přidá alkohol. Pozor, je to ale velice zrádné:-! :-)) Autor článku - pan Cuketka píše, že je velká zábava, když se pak někdo kutálí po podlaze od nevinného barevného želé.:-D
Zde je podrobný recept - kombinace čerstvé ovocné šťávy a alkoholu.
http://www.cuketka.cz/?p=690

Mám ráda kombinace masa s ovocem. :-p Ale nikdy jsem nejedla kombinaci masa s kčeupem, octem a ovocem. Tento zajímavý recept vyzkouším.:yes:

:-p :yes: :-p + 6. Recept mám v oblíbených. Moc se těším na tuhle polívčičku. Vůni a chuť cítim již teď. :-)

To těsto vypadá na fotce velice dobře. Krásně lístkuje.:yes: Nevím proč ty záludné - komentáře.:-( U receptu je důležité těsto :-)) Množství jablek si dá každý podle sebe. ;-) Souhlasím s Janou Remkovou. PaCaOl recept se mi líbí a posílám bodíka.:-)) :yes:

Tak precizně napsaný recept na dort se jenom tak nevidí.:yes:
Strettka, pod potahovku taky používám máslový krém. Dort plním jak ty šlehačkovým krémem a boky máslovým. Ten mantinel jsem nedělala.:-O Nenapadlo mě to.:-) Dík za radu.:yes: Super. :yes: Dovolím si pro začínající cukrářky napsat další vychytávku - doplnění.
ABY KRÉM POD MARCIPÁNEM NETEKL:
Pod marcipán - na boky dortu v ŽÁDNÉM případě NEPATŘÍ krém s vysokým obsahem vody (šlehačkový, tvarohový nebo ze zakysané smetany). Marcipán se na něm začne roztékat.
Krém pod marcipán je nejlepší máslový – nastavovaný kaší nebo pudinkem, ale POZOR :-! = pudink, se musí UDĚLAT Z VODY.;-)
Pokud je Z MLÉKA stává se, že MARCIPÁN TEČE.;-)
Strettka, tvému precizně napsanému receptu a krásnému dortíku posílám velkého boďana.
Ty růžičky jsou fantastické. :yes: :yes: :yes:

zizala: Posílám velkého boďana:-! :yes: Před chvíli jsem je dopekla a ochutnala. Jsou výborné. :-p :-p :-p Rozplývají se na jazyku a krásně voní po másle. Udělala jsem jich 61 ks. Držela jsem se receptu, jenom místo lískáčů jsem dala nasekané vlašáky. Velice dobré a rychlé cukroví, které zvládnou i děti. Prostě SUPER CUKROVÍ.:yes:V:yes:V:yes:

Kámoška chce vařit pomerančový džem a já ji hledám jednoduchý a dobrý recept.;-) Pomerančový džem potřebuje na velikonoční pečení. Tenhle recept mě zaujal - jednoduchá příprava.:yes: Chci se jenom utvrdit. Směs doopravdy vaříme jenom 4 minuty? Stačí tak krátká doba na pomeranče?

Posílám velkou pochvalu a bodík.:yes: Mooooc dobré papáníčko :-p :-p :-p. Kapustu (kel) jsem dusila nejen na orestovaném uzeném špeku a anglické slanince, ale i na cibulce. Kapustu jsem dusila asi 10 minut. I když se v receptu píše, že dusit bez podlévání, já jsem trochu vody asi v polovině dušení přidala. Těstoviny (mušličky) smíchané s udušenou kapustou jsem na talíři ještě ochutila kolečky orestované uzené pikantní klobásky a polila výpečkem z klobásky. ;-) To byla bašta. :-p Klobásky stačí pár koleček. A zejména výpek z klobásky dodá celému pokrmu znamenitou chuť. :yes: :yes: :yes: Z těstovin doporučuji mušličky, protože kapustou se zaplní prohlubeniny mušliček. Magdalénka, manžel si 2x přidal a řekl: "Fantasické!!!" :yes: :-)) :-p

:-p :yes: Recept ukládám. Ingredience na marinádu :yes:

:-O :-O :-O Nádherné ozdoby. Slunickovin, máš šikovné ruce. Klobouk dolů.:yes: :yes: :yes:

Krásný dortík s podrobným a zejména srozumitelným receptem.:yes: To se u cukrářských výtvorů jenom tak často nestává. Škoda, že můžu dát jenom jeden bodík. Tvůj recept by si zasloužil minimálně 3 body.;-) A to nejenom za srozumitelný recept, ale i postup a krásné fotky.:yes: :yes: :yes:

petram: I když bezlepkovou dietu držet nemusím, přesto mě AMARANT zaujal. Je to surovina, kterou by měl do jídelníčku zařadit každý:-! O amarant jsem nikdy neslyšela. Proto jsem nesmírně ráda, že jsem se o aramant od tebe dozvěděla.:-) A pak jsem si o teto zdravé obilovině na internetu přečetla bezva články.:yes: Aramant si koupím a budu ho zařazovat do jídelníčku. :-) Navštívila jsem i tvé stránky. Jsou bezva.:yes: Doporučím je známé. Její děti musí držet bezlepkovou dietu.

Naposledy jste si prohlédli