Havajský salát s japonským původem Poke bowl

Saláty Doba přípravy: do 30 minut 4 názory

Saláty Doba přípravy: do 30 minut 4 názory

Suroviny 2 porce

100 ml kulatozrnné rýže
1 menší mrkev
kousek salátové okurky
3 listy červeného zelí
4 ředkvičky
1/2 malé červené řepy
2 lžíce zelených sójových bobů
4 cherry rajčátka
150 g uzeného lososa
2 lžíce majonézy
1/2 lžičky chilli omáčky
Zálivka:
2 lžíce rýžového octa
1 lžička medu
1 lžička šťávy ze strouhaného zázvoru
špetka soli
1/2 lžičky černých semínek sezamu
koriandr nebo nať cibulky

Postup přípravy receptu

  1. Rýži uvaříme jak jsme zvyklí nebo podle návodu na obalu. Zatím nakrájíme zelí, mrkev a řepu na tenké nudličky a lehce osolíme. Boby propláchneme na sítku a necháme okapat. Okurku, rajčátka a ředkvičky nakrájíme na kolečka a uděláme do hrnečku zálivku.

  2. Na dno misky dáme uvařenou rýži, doprostřed umístíme lososa nakrájeného na proužky nebo kostičky a majonézu smíchanou s chilli omáčkou (dle chuti).

  3. Kolem lososa rozmístíme připravenou zeleninu a pokapeme zálivkou. Posypeme černými semínky sezamu a můžeme přidat pár lístků koriandru a nasekanou nať cibulky.

Poznámka od kuchařky

Na salát můžeme použít lososa uzeného, marinovaného, krevety nebo kuřecí i krůtí maso. Na druhém obrázku jsou mražené zelené sójové boby .

Komentáře k receptu Havajský salát s japonským původem Poke bowl