

Marcipánové ozdůbky na cukroví
Suroviny
- 20 dkg sušeného mléka
- 20 dkg práškového cukru
- 2 lžíce oleje
- voda dle potřeby
- aroma
- barvivo
Postup přípravy receptu
Všechny suroviny smícháme a dobře vypracujeme, vodu přidáváme po malých dávkách, stačí máčet ruce v teplé vodě.
Vypracovanou hmotu rozdělíme na tři kousky a každou obarvíme barvičkou, kterou potřebujeme. Pokud se těsto lepí, stačí podsypat škrobem.
Kousky postupně rozválíme a vykrajujeme potřebné tvary.
Poznámka od kuchařky
Já to rozvaluji v průhledné folii, co si do nich většina z nás zakládá nějaké důležité papíry, jenom z kratší strany ustřihnu kraje, aby byl z toho takový dvojlist, do něj si dám těsto a druhou půlku přikryju a vyvaluju. Je to super a nelepí se a pak už vykrajuji co potřebuji.
Dělám pod tím i růžičky, vždy to zakryji, když s tím momentálně nepracuji, aby to rychle neschlo.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Marcipánové ozdůbky na cukroví
-
ty jo! jak to děláš? dávám ti 8 bod.
-
KRASA
-
alenice:moc děkujíí
-
jejda to je nádhera!!
-
Sodovka: moc děkujííí
-
Nádherné ozdoby. Slunickovin, máš šikovné ruce. Klobouk dolů.
-
jsou nádherné Tvoje ozdobičky, šikulka sluníčko
-
Tééda, to je úžasné!!! Jsi moc šikovná!!
-
evik25:děkujíííí
-
nááádhera, krásná práce
-
slunickovin:jsi moc šikovná a to všechno zdobeníčko je na dortech moc pěkné, ale nesmí to být přeplácané. Dávám ti 8.bod
-
Pěkná práce, jako ozdoba určitě přijdou vhod
-
Pekne jsi si vyhrala a mas to mooc pekny
-
hafikov: děkujííí
-
Svetlana:no a přitom strašně jednoduché...stačí vánoční vykrajující formičky,nebo jaké koliv formičky