Pomerančový džem

lidka58 Kuchařka: lidka58

Doba přípravy: asi 30 minut Zavařeniny 13 názorů

Suroviny

1 kg pomerančů
2 citrony
100 ml vody
kousek celé skořice
1 vanilkový cukr
1 kg želírovacího cukru (1:1)
Recept si zatím oblíbilo 8 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Pomeranče důkladně omyjeme v horké vodě. Kůru ze 2 pomerančů opatrně seřízneme a nakrájíme na malé kostičky.

  2. Zbylé pomeranče oloupeme, jednotlivé dílky zbavíme jemné průsvitné slupky a dužinu nakrájíme na menší kousky.

  3. Dužinu, kůru, citronovou šťávu, vodu, skořici, vanilku a želírovací cukr dáme do hrnce a promícháme.

  4. Směs za stálého míchání přivedeme k varu a vaříme 4 minuty.

  5. Pak vyjmeme skořici a horký džem plníme do sklenic.

  6. Sklenice uzavřeme, postavíme víčky dolů a necháme vychladnout.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 88 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Pomerančový džem

  • Zuzana Zuzana(neregistrovaná)

    proč ho mám tak děsně hořký? :-(

    Odpovědět

  • Pospíšil Radek Pospíšil Radek(neregistrovaný)

    Zkusil ji někdo z kiwi,baledička.:-)):-D

    Odpovědět

  • Jitkas Jitkas(neregistrovaný)

    Sodovka: je to kompletne oloupane, urcite to bude stacit a ten zelirovaci cukr vse jisti. Az je budete loupat, delejte to nad talirem, zachytite tak stavu. Ja osobne nakrajenou kuru nejprve chvilinku povarim ve vode, bude potom mene horka(asi 2 min.). Vodu nepridavam, ale to zalezi na tom, jak ji potrebujete hustou. Vzdy ji potom pred pouzitim muzete pridat.

    Odpovědět

  • Sodovka Sodovka

    Kámoška chce vařit pomerančový džem a já ji hledám jednoduchý a dobrý recept.;-) Pomerančový džem potřebuje na velikonoční pečení. Tenhle recept mě zaujal - jednoduchá příprava.:yes: Chci se jenom utvrdit. Směs doopravdy vaříme jenom 4 minuty? Stačí tak krátká doba na pomeranče?

    Odpovědět

  • Evženie Evženie(neregistrovaný)

    Vařila jsem tuto marmeládu dle receptu,ovššm po rozvaření jsem ji rozmoxovala tyčovým mixerem.Je výborná a již vařím druhou várku

    Odpovědět

  • Helena Helena(neregistrovaná)

    Marty: želírovací cukr (cukr + želírovací složka, připraveno k použití) je prodávána v několika variantách. 1:1 je 1kg cukru na 1 kg ovoce, 2:1 je 1kg cukru na 2 kg ovoce a 1:3 je 1 kg cukru na 3 kg ovoce. :-)

    Odpovědět

  • rebeka rebeka

  • Marty Marty(neregistrovaný)

    Jak mám chápat pojem "1 kg želírovacího cukru 1:1 "?
    Děkuji za odpověď.

    Odpovědět

  • lidka58 lidka58(autorka receptu)

    Poprvé jsem ji ochutnala na dovče v Egyptě a od té doby na ni nedám dopustit.:-8

    Odpovědět

  • BILKOVAI BILKOVAI

    Fakt, krása. To musím vyzkoušet:yes:

    Odpovědět

  • rebeka rebeka

    krásná sluníčková barvička... ta musí být hroozně dobroučka:-p:-):yes:

    Odpovědět

  • nofrona nofrona

  • Kokoska Kokoska

    překvapuje mě že se dělají marmošky z exotického ovoce:-Oale proč ne:-Durčitě vyzkouším:-pa posílám:yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: pomerančovy džem pomerančový džem recept domaci pomerancovy dzem recept na pomerančový džem džem z pomerančů domácí pomerančová marmeláda pomerančový džem-recept džem pomerančový jak udelat pomerancovy dzem recept pomerancovy dzem pomerančové marmelády pomeračový džem pomerančová marmeláda recept pomerančový džem s kiwi pomarancovy dzem marmeláda z pomerančů recept džem z pomerančů recepty pomerančový džem dzem z pomerance pomerančový džem 10 pomerančů

Zapomněl/a jsem heslo