To Ivana79: mě by ten med také nenapadl, ale přemýšlela jsem, jak docílit sladké chuti zálivky a přitom tam nemít kousky cukru nebo příliš vody. Nu a právě na tom netu jsem u mnoha zálivek našla med.
To Iljusa: pro mě to byla hotová Amerika. U nás doma se používal jen ocet, cukr a sůl nebo majonéza (event. jako velká revoluce majonéza na půl s jogurtem))
Já osobně přikusuji. Dokonce i osmaženou žemli nebo chleba si sypu do polévky postupně, pravě proto, aby to nebylo příliš nacucané. Tousty podávám na talíři uprostřed stolu, a tak je u nás doma nucen přikusovat každý))
Pekla jsem minulý týden. V plynové troubě je alchymie odchytat 180°, ale zjistila jsem, že na nižší teplotu se sice vyfouknout, ale horní půlka je tenká a rozdrobí se. Při vyšší teplotě zas prozměnu spadnou a jsou gumové - no ale nakonec jsem i já slavila úspěch. Příští rok se rozhodně já a plynová trouba dáme do spolupráce. Dávám +1
Tak teda: kouzlus mňamózus!!! Nejprve jsem si musela ve slovníku najít, co je "cierné korenie" (fakt se stydím, ale když tu slovenštinu moc nikde neslyším). Ale teď už na pepř nikdy asi nezapomenu! Přítele by rozhodně nikdy nenapdlo, že se bude takhle s chutí krmit petrželí - prý si ty chipsy necháme patentovat a vyděláme na tom první milion! +3
Mně se to moc nepovedlo, v těstu chybělo mléko, takže jsem dala "odvokační" množství..., připadal mi ten korpus příliš suchý. Nicméně krém byl moooc mňam! Udělala jsem ho dohromady z litru šlehačky, takže ho byla opravdová kopa... jediná malá nevýhoda byla, že se muselo s hodně opatrností při krájení. Nicméně mám chu'tu jít do toho rozhodně znova a vychytávat mouchy a dotáhnout ku obrazu svému
To Iljusa: pro mě to byla hotová Amerika. U nás doma se používal jen ocet, cukr a sůl nebo majonéza (event. jako velká revoluce majonéza na půl s jogurtem
1 2 Další