Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Francouzská cibulačka s tousty

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 45 min

45 min (45 min příprava)

7. 11. 2010 15:04

Suroviny

Porce: 4 porce

Nutriční hodnoty

Energie1 413 kJ / 338 kcal
Bílkoviny7,21 g
Tuky2,11 g
Vláknina13,18 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 384 mg
Sůl0,91 g
Sacharidy50,12 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Letos jsme byli na dovolené v Prachaticích, hotel Albatros a tam tuhle polévku měli. Chtěla jsem jí potom udělat doma, ale nikde jsem nenašla recept, který by (té vzpomínce) odpovídal. Začala jsem kombinovat několik dostupných návodů na cibulačku a Voila! Výsledek byl na světě.

Je to skvělá vzpomínka na léto a jih vhodná na chmurné a vlhkem prolezlé listopadové večery:-)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst daší

Komentáře

Eja57

4. 9. 2020 19:07

casino: na jejich hokusy pokusy jak udržet krutony křupavé ještě na Labužníku se pamatuji:yes::-D

bofinka

4. 9. 2020 13:20

casino: S tou cibuli mate pravdu, neni to cibule pod gulas, zde by se mela jen dusit. A toustovy chleba tezko zustane krupavy, chce to pekne silne platky bagety.
S korenim lepe setrit, staci spetka tymianu a kousek bobkoveho listu.

casino

4. 9. 2020 12:37

Rcp OK
Ale ta fotečka, ale ta fotečka...:-(
Kdysi mě poučili "Frantíci", že jejich cibulačka jest barvy bledé...

whitecat:
Stran toustů (konkrétně krutonků) v polévce:
Roky (s přestávkami;-) jsem hledal způsob jak na krutony, že aby v polévce vydržely min. dvě minuty KŘUPAVÉ.
Této metě jsem se přiblížil restováním pečiva v přebytku tuku (máslo + řepkový olej) :yes:
No, ne každý ale má žlučník v richtiku, že ;-)

ne.ver

8. 2. 2019 13:26

Moc dobra polevka, delam taky tak, ale pridavam tymian - bez nej to neni ono.

maris

1. 2. 2011 20:19

Já taky nefrancouzsky radši přikusuju, rozmočené toustíky mně taky moc nechutnají;-):-)

whitecat

1. 2. 2011 20:00

Já osobně přikusuji. Dokonce i osmaženou žemli nebo chleba si sypu do polévky postupně, pravě proto, aby to nebylo příliš nacucané. Tousty podávám na talíři uprostřed stolu, a tak je u nás doma nucen přikusovat každý:-))))

spagetka

1. 2. 2011 19:25

Eli -u nás ty tousty jí muž přesně jak Lízinka :-D:-D:-D a já asi dle tradice ;-):-p

Eliza

1. 2. 2011 19:11

Terezko, fakt je, že se polévkou nacucají tak jako tak...:-) Dcera to nesnáší, takže přikusuje asi ne-francouzsky...;-)
Ale máš samozřejmě pravdu.:yes:

tejaja

1. 2. 2011 18:59

Eli, tie tousty posypané syrom patria na polievku a tak sa to vkladá do rúry rozpiecť ( každá porcia zvlášť ). Nie mimo. Vtedy tousty nasiaknu polievkou a sú mäkké, odrojíš ich lyžicou.

Eliza

1. 2. 2011 18:54

Cibulačku vařím docela často, tak dnes byla podle tohoto receptu...:-p
Já akorát nikdy nevím, jak ty tousty jíst...:-8:-))

Bohuna

28. 11. 2010 11:14

Dneska zkusím, ale už teďka Ti letí bodík;-)

Simona Skolakova

7. 11. 2010 16:06

velmi zajímavá cibulačka;-)+1 whitecat,vítej na topkách;-)

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e-mailem. Vaše Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelům

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: francouzska cibulacka francouzská cibulačka recept cibulačka polévka recept recept na francouzskou cibulačku cibulacka recept cibulačka polevka cibulacka francouzský cibulačka recept na cibulačku polévka cibulová se sýrem a žemlí polévka francouzská cibulačka polévky čibulačka polevka cibulačka s toustem polévka cibulačka francouzská polévky recepty francouzka.cibulacka jednoduchy recept cibulačka francouzská recept na francouzkou cibulačku provensálská cibulačka

Suroviny: cibule, voda, bujón zeleninový, víno bílé, olej olivový, máslo, sůl, pepř, koření provensálské, chléb toustový tmavý, sýr strouhaný, máslo, sůl

TopRecepty.cz

Francouzská cibulačka s tousty

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/yXKn