Losos na rozmarýnu

Kroupovka Kuchařka: Kroupovka

Doba přípravy: 20 minut 3 porce Ryby 18 názorů

Suroviny

porce lososa
čerstvý rozmarýn
sůl
mletý pepř
2 lžíce oleje
2 lžíce másla
citronová šťáva
Recept si zatím oblíbilo 13 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Porce lososa osušíme, pokapeme citronovou šťávou, lehce osolíme, okořeníme čerstvě mletým pepřem a drobně posekaným rozmarýnem. Necháme 30-60 minut uležet v chladu.

  2. Na pánev dáme olej, máslo, zahřejeme a vsypeme do oleje lžíci rozmarýnu. Zahřejeme a v rozpáleném tuku opečeme lososa napřed z jedné a pak z druhé strany.

  3. Podáváme s vařenými nebo opečenými bramborami.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Ohodnoťte recept: Losos na rozmarýnu

  • spagetka spagetka

    Evža Hnátková: Mám na tvé "fujtajblové" (tvé slovo!!) kritiky jedinou radu - např. zde, uvař a dej pořádnou fotku. Ukaž jak umí vařit tvrdý kritik a natři nám to všem činy, ne slovy.;-)

    Odpovědět

  • Evža Hnátková Evža Hnátková(neregistrovaný)

    No to vypadá hrozně teda, fujtajbl... přepečená ryba a okolo naházený brambory...

    Odpovědět

  • whitecat whitecat

    Super recept, zkoušela jsem minulý týden a slavila jsem samý úspěch, určitě zařadím do jídelníčku jako jednu z pravidelných pochoutek +1

    Odpovědět

  • Simona Skolakova Simona Skolakova

    Tak to je super tam jezdí nakupovat dcera.:yes::-Kovšem ta nejí ryby,tak jsem zvědavá jak u ní pochodím.Ale díky za vysvětlení.:-K

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

  • Kroupovka Kroupovka(autorka receptu)

    Ještě poznámka k těm kostrám, dají se koupit dopoledne, když porcují ryby a vykosťují, já na ně narazila v sobotu nebo neděli celkem 4x a je to děsný štěstí. Odpoledne ani náhodou. Aspoň v Globusu v Čakovicích Praha 9 to tak funguje

    Odpovědět

  • zizala zizala

    V jednoduchosti je krása (a chuť). A po těch kostrách se musím podívat, až se mi poštěstí jet někam, kde je Globus ;-):yes:

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    Aké jednoduché a nádherné! Mám rada tento neprešpekulovaný druh receptov. +

    Odpovědět

  • gabik gabik

    Losos je extrovní, gratuluju a vyzkouším:-8:-K:yes:

    Odpovědět

  • Eliza Eliza

    Ani já ne :-), také se omlouvám...:-8:-K

    Odpovědět

  • Simona Skolakova Simona Skolakova

    Kroupovko omlouvám se,já jsem ještě nic takového nekupovala,já měla chlazeného staženého celého lososa,tedy bez hlavy dvě polovice,tohle jsem ještě neviděla.:-K

    Odpovědět

  • Kroupovka Kroupovka(autorka receptu)

    hokly nevěřící, je to losos, ale nikoliv ty super drahé porce, ale jsou to lososí kostry a ocasy, kupované v Globusu, za 59,90 Kč kilo. Je na tom fůra masa a lidi se tam o ně perou. Na dalších fotkách uvidíte i syrové masíčko, vy "papriky"

    Odpovědět

  • Simona Skolakova Simona Skolakova

    Eli ano,to si myslím já taky,když se podíváš na talíř pozorně.

    Odpovědět

  • Eliza Eliza

    Mně by to také bylo líto, takhle krájet, třeba to vysvětlí autorka... Máš pravdu, že to vypadá jako paprikou obarvené filety z tresky...;-)

    Odpovědět

  • Simona Skolakova Simona Skolakova

    No snad ano,když tu fotka je.Ale přijde mi to netradiční porcování,přeci jen je to drahá ryba,ještě jsem jí takto porcovat neviděla.Měla jsem celého lososa na vánoce,tak vím jak to vypadalo.;-)Ale co,berme,že je to losos.;-)

    Odpovědět

1 2

Tématické fráze: losos na rozmarýnu porcování lososa losos na másle a rozmarýnu losos rozmarýn jak porcovat lososa losos na vánoce losos porcování jak se porcuje losos příprava chlazeného lososa ryba na rozmarýnu losos chlazený losos chlazený cena losos chlazený recept lolos na rozmarýnu recepty losos rozmaryn losos recept rozmarýn chlazený losos postup porcování lososa lolos na rozmarýnu rozmarýn

Zapomněl/a jsem heslo