Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Zapečené maso s bramborami a šlehačkou

Zapečené kotlety s bramborami, cibulí a šlehačkou, to je klasický víkendový oběd od našich maminek a babiček. Vše navrstvit do pekáče a šup s tím do trouby, minimum nádobí i práce. Díky smetaně jsou brambory jemné, maso šťavnaté a celý pokrm krásně zlatavý.

Hodnocení receptu je 4,8 (22×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 45 min

60 min (15 min příprava + 45 min tepelná úprava)

23. 11. 2010 13:19

Suroviny pro 4 porce

4 porce

Nutriční hodnoty

Energie6 258 kJ / 1 496 kcal
Bílkoviny25,94 g
Tuky76,35 g
Vláknina31,30 g
Cholesterol 250 mg
Sodík 143 mg
Sůl0,25 g
Sacharidy164,10 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Janet.P

12. 3. 2023 15:00

Jednoduché a dobré. Já přidala ještě trochu grilovacího koření a pošmákli jsme si. Obyčejné, ale chutné ☺️👍

Marie Svarcova Marie Svarcova

26. 6. 2022 10:01

:-):yes: :yes: u nás to milovali vnuci ale museli tam mít kuřecí maso- to byl boj o poslední "opečenky". :-K

Janicevlcice Janicevlcice

16. 6. 2022 14:07

Vynikající! Maso jsem ještě posypala tymiánem a do smetany rozmíchala trochu hrubozrnné hořčice. Luxusní bašta. :-*

Petuna

30. 5. 2022 18:41

Tento recept miluje celá rodina. Od nejstarších po nejmladší.
Jen tedy většinou nedávám cibuli a peču odkryté na 180°.
Peču tímto způsobem i kuřecí čtvrtky ????

mika59 mika59

2. 8. 2021 21:31

Dnes jsem pekla krkovici. Jen jsem přidala zbytek žampionu a šlehačku jsem dala v polovině pečení a před koncem posypané sýrem.. Dobré to bylo a fotka jako důkaz..:-K

vanilka70 vanilka70

26. 11. 2017 08:58

výborné dělám jen já mám ráda nevysušené tu smetanu tam dávám až nakonec pečení když už je maso téměř měkké , přikreju alobalem a ke konci sundám naliji smetanu ,když se ta smetana dá hned vypeče se než maso změkně pak je to zbytečně suché a jen mastné tak asi tak :-Q8-(<3

Maxim Horkij

26. 5. 2017 16:15

Skvělý jednoduchý recept, to jsem přesně hledal ! Děkuji !

Maxim Horkij

26. 5. 2017 16:13

Suvicka: skvěle :)

gabcule20

15. 4. 2012 19:13

Dnes dělala na obed a vynikajicí dřív jsem to dělala s kuřecím masem ale vepřová kotletka byla měká a štavnatá a je to jídlo z jednoho hrnce takové 2v1 doporučuji:-p

Nadja Nadja

24. 11. 2010 01:40

U nás bylo právě k večeři. Moc dobré.

whitecat whitecat

23. 11. 2010 21:42

Nojo, klasika:-)))) tohle je u nás snad jedno z nejoblíbenějších jídel!

Suvicka Suvicka

23. 11. 2010 16:38

U nas tomuhle jidlu rikame kotlety na smetane, delam to jak s veprovym, tak s kurecim a da se i s rybou. Take se muze pridat zelenina,syr, houby, cokoliv ma clovek rad. Fantazii se meze nekladou. :-K

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: zapečené kotlety se šlehačkou maso na šlehačce s bramborami zapečené kotlety s bramborem a šlehačkou zapečené vepřové maso s bramborami zapečené maso s bramborami zapecena kotleta se slehackou veprove maso se slehackou maso se šlehačkou zapečená kotleta s bramborem kotlety se slehackou a brambory zapečené kuřecí maso se šlehačkou zapečené kotlety s bramborem kotlety zapečene se smetanou a bramborami zapékané kotlety s bramborami zapečené maso s brambory zapečené kotlety s bramborami zapečená krkovička se šlehačkou vepřové kotlety s bramborami na šlehačce zapečené kotlety se smetanou a bramborami maso pečené na bramborách a šlehačkou

Suroviny: krkovice vepřová, smetana ke šlehání, cibule, brambory, máslo, sůl, pepř

TopRecepty.cz

Zapečené maso s bramborami a šlehačkou

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/7XNj