Buchyna: O tři roky později...hledám nějaký recept... fakjt nemůžu uvěřit tomu droždí, tolik ho doma běžně ani nemám, nedivím se, že to někdo považuje za omyl. Majonéza jsou vlastnbě vejce s olejem a v těstu ještě další olej a vejce, tak to asi chce kypřidla víc...ale zkoušet se mi to enchce, nebo mám?
Mě to vyšlo hodně vodové a chuť taky planější, mám ráda zapečená jídla víc do kůrčičky, samá chuť, tohle se ale vypéct nepovedlo, dole je hromada vody a to jsem ji průběžně odlévala. Nechtělo se mi předvářet brambory, tak jsem dala syrové, ale tenčí plátky..tak třeba to nějak výrazně ovlivnilo výsledek...
Nemohl by mi někdo poradit, kolik třeba cukru na přímo gramy bílku? Léta zdobím perníky, mám ráda jemnější, "krajkové" vzorky, mřížky, tečky... a potřebuju hustější polevu, co neteče, ale ani nedělá špičky a to vymíchávání a zkoušení z duše nesnáším. Jeden bílek..asi pokaždý jinak velký, nebo nevím. Recept je fajn, na surovinách se toho moc vymyslet nedá, ale kdyby měl někdo vychytanou gramáž, to by bylo!
Me se testo dost drobilo, tak jsem pridala zloutek.,vim, ze i sladke kynute lze bez vajec, tak jsem se drzela receptu, ale nakonec jsem pridala. Pomer tekutiny k mouce je mensi, nez jsem zvykla, tak jsem byla zvedava.
Zkoušela jsem, testo se mi na trubickach pri peceni trhalo, kdyz jsem nechala trochu silnejsi, zas myslim budou takove tuzsi, smetanu bych klidne uvedla v gramech ci ml, kelimky jsou ruzne a myslim, ze pomery surovin tady muzou mit celkem vliv na krehkost.. dobre to bude, chtela jsem to zkusit. Proti listovemu jednoznacne rychlejsi.
fajn recept, nemám ráda hrnkové recepty, často se mi stane, že je cukru víc, nebo těsto řidší, i v letech, kdy jsem neměla váhu vůbec jsem preferovala recepty v gramech.. ale tohle je spolehlivá jednoduchá nouzovka, když fakt už nevím co k snídani, svačině atd.
1 2 3 … 7 Další