Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Brambory zapečené s lilkem, cibulí a rajčaty

Zapečenou zeleninu podáváme jako přílohu k masu nebo jako bezmasé hlavní jídlo. Chuť lilku, rajčat, brambor i cibule se dokonale propojí se smetanou a kořením. Na povrchu nesmí chybět tenká vrstva dozlatova vypečeného sýra.

Hodnocení receptu je 5,0 (49×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 70 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 50 min

70 min (20 min příprava + 50 min tepelná úprava)

2. 10. 2016 13:42

Suroviny pro 4 porce

4 porce

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie2 679 kJ / 640 kcal
Bílkoviny32,34 g
Tuky26,78 g
Vláknina14,72 g
Cholesterol 96 mg
Sodík 1,07 g
Sůl2,60 g
Sacharidy62,50 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Protože zde není skoro žádný tuk, tak pokud nepoužijete smetanu, zalijte mlékem a poklaďte tenkými plátky másla.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

mika59 mika59

13. 7. 2022 13:44

Breta Macko: Na 190-200 st. doplním to.

Breta Macko

13. 7. 2022 12:52

Prosím vás,ženy na kolik stupňů to pečete. Starám se o nemocnou ženu,a tak by mi to pomohlo.Děkuji.

Marie Svarcova

16. 8. 2021 08:18

:yes::yes::yes:<3:-K

ZdenkaSimova

3. 7. 2021 15:24

Mě se povedlo. Jen kvůli lilku jsem to nechala péct dýl. Asi 60 minut. :-D

Eja57 Eja57 (moderátorka)

20. 4. 2021 19:05

pazderka83: nic jiného už doma nebylo:-O:-8:-8:-8

pazderka83

20. 4. 2021 18:43

Uvařeno. Přidala jsem zbytky co mi zbyly ze špízů(kuřecí maso, klobása a papriky), jako koření jsem použila americké brambory a celé to pak posypala provensálským kořením. Sýry jsem použila nivu a goudu. Pekla jsem hodinu. Rozhodně jsem toto jídlo nevařila naposledy. :yes:

mika59 mika59

3. 3. 2021 21:13

Petaja: To mně opravdu mrzí, no nedá se nic dělat..;-) :-K

Petaja Petaja

3. 3. 2021 18:36

Tak dnes jsem poprvé dělala a ouvej. Po dlouhé době recept, který nikomu z rodiny vůbec nechutnal. Lilek jsem měla tvrdý (okolo slupky), přišlo mi vše jakoby málo dochucené. Držela jsem se receptu, ale bylo to takové nijaké. Lilek běžně plním i zapékám. Dělám podobnou kombinaci s cuketou a anglickou, tam to chutná všem.
Ale jak se říká, sto lidí, sto chutí:-K

mika59 mika59

18. 2. 2019 16:45

KUKI1: Děkuji za vyzkoušení a zprávu..;-):-K:-K

KUKI1

18. 2. 2019 10:20

Vyzkoušeno, výborné, jednoduché na přípravu. Přidala jsem sušený česnek a místo libečku italské byliny.:yes:

Ivace64 Ivace64

9. 10. 2016 01:23

já tam použiji zase vše a díky Miládko za tip na pondělí,vše mám:-)

jarkave

8. 10. 2016 19:19

:yes::yes:

mysulka mysulka

2. 10. 2016 17:13

To je krása :yes::yes:

JanaDorazinova JanaDorazinova

2. 10. 2016 15:54

Nádhera!! :-O Jen bych nemohla použít ty brambory :-(..Anebo ano a zas ne ten sýr :-D

Elina

2. 10. 2016 14:50

<3:yes::yes::yes:

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Iva Trhoňová

nově v eshopu

Do obchodu

Marie

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: zapečený lilek s bramborem zapečený lilek lilek recepty zapečené brambory s lílkem zapečené brambory s rajcaty zapečené brambory lilek recept zapečený lilek s brambory zapečený lilek s rajčaty brambory recepty recepty s lilkem brambory s lilkem brambory zapečené s lilkem,cibulí a rajčaty recepty z lilku recept na lilek lilek s bramborem lilek zapečený s brambory recepty zapečený lilek recepty z brambor lilek a brambory

Suroviny: lilek, brambory, rajče, cibule, smetana, sýr strouhaný, libeček sušený, paprika, kmín mletý, chilli, sůl, pepř, máslo

TopRecepty.cz

Brambory zapečené s lilkem, cibulí a rajčaty

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qkW3