Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Komentáře uživatele Zazie

Místo nivy jsem dala zbytek gorgonzoly, která už potřebovala zkonzumovat, takže hmota byla pravděpodobně ještě měkčí než s nivou, nicméně se s ní pracovalo dobře. A na chuť to bylo výborné.

Kombinace ryby a omelety je zajímavá a určitě jsem to nevařila naposledy.

Tenhle recept mě inspiroval k dnešnímu obědu, ale neměla jsem vše potřebné, tak jsem musela zaimprovizovat. Místo vepřového šel krůtí řízek a místo rozmarýnu tymián. Jako příloha polenta s parmazánem a pochutnali jsme si.

Zapečené brambory můžu v jakékoli variantě. Tyhle jsou krásně jednoduché. Jen jsem neměla smetanu, tak jsem ji provizorně nahradila trochou mléka. Příště už budu se smetanou počítat.

I když úpravy na smetaně nevyhledávám, tohle mi chutnalo. Malinko jsem si to ale přizpůsobila. Kedlubnu jsem nestrouhala, ale nakrájela na čtverečky, mám to tak prostě radši. A vynechala jsem to "sladko", protože si hlídám cukr. Ale i tak to nasládlé bylo, možná i tím, že jsem na zdejší radu přidala kopr. Inspirovala jsem se fotografií a vajíčko ozdobila kousíčkem feferonkové pasty, takže to dostalo ještě grády.

Chutná úprava ryby. Brambory došly, tak k tomu byla polenta a trochu dušené mrkve pro barvu.

Chutná a krásně barevná polévka. Mouku jsem dala cizrnovou a cibulku, kterou jsem neměla, jsem chtěla nahradit pórkem, ale zeleniny jsem měla nakrájené tolik, že už by se tam nevešel;-). Napravím příště.

Výborné. Neměla jsem koření Krůtí pečeně, použila jsem koření Deluxe drůbež od Lidlu, nevím, čím se liší. Pod zeleninu jsem hodila pár kostiček slaniny. A jako přílohu jsme měli špecle.

Dobré to bylo. Poslední dobou mám ráda zelí, kterým jsem v pubertě pohrdala, neb mi bylo sprosté. Místo plátků slaniny jsem použila slaninové kostky, protože jsem je měla načaté. Tohle jídlo je navíc skoro bezpracné a s minimem našpiněného nádobí. Pochopitelně. Štamgast nemůže trávit hodiny v kuchyni, musí pospíchat do své oblíbené hospůdky.;-)

Jsem ráda, že jsem tu tenhle recept našla. Dřív jsem ho tahala ze Zoufalých rybářů, ale letos jsem ho tam už nenašla. My jsme si tyhle karbanátky oblíbili a kvůli nim jsem v posledních letech kupovala na Vánoce většího kapra. Zoufalí rybáři je měli na dva způsoby, buď jako klasické karbanátky nebo naložené v láku. Vždycky jsem to dělala tak, že část karbanátků jsem dala do mrazáku a pak jsme je konzumovali teplé s bramborem a část jsem naložila. Vypadá to, že ingredience jsou stejné, jako měli Zoufalí rybáři, takže už se těším.

Výborná polévka, která i dobře vypadá. Neměla jsem krupičku, tak tam místo ní šla quinoa. A když už jsem byla u toho porušování předpisů, vylepšila jsem to lžící lahůdkového droždí. Nemělo to chybu.:yes:

Příjemná sladkokyselá, lehce pálivá chuť. A díky sójové omáčce ani nebylo zapotřebí dosolovat.