Místo nivy jsem dala zbytek gorgonzoly, která už potřebovala zkonzumovat, takže hmota byla pravděpodobně ještě měkčí než s nivou, nicméně se s ní pracovalo dobře. A na chuť to bylo výborné.
Tenhle recept mě inspiroval k dnešnímu obědu, ale neměla jsem vše potřebné, tak jsem musela zaimprovizovat. Místo vepřového šel krůtí řízek a místo rozmarýnu tymián. Jako příloha polenta s parmazánem a pochutnali jsme si.
Zapečené brambory můžu v jakékoli variantě. Tyhle jsou krásně jednoduché. Jen jsem neměla smetanu, tak jsem ji provizorně nahradila trochou mléka. Příště už budu se smetanou počítat.
I když úpravy na smetaně nevyhledávám, tohle mi chutnalo. Malinko jsem si to ale přizpůsobila. Kedlubnu jsem nestrouhala, ale nakrájela na čtverečky, mám to tak prostě radši. A vynechala jsem to "sladko", protože si hlídám cukr. Ale i tak to nasládlé bylo, možná i tím, že jsem na zdejší radu přidala kopr. Inspirovala jsem se fotografií a vajíčko ozdobila kousíčkem feferonkové pasty, takže to dostalo ještě grády.
Chutná a krásně barevná polévka. Mouku jsem dala cizrnovou a cibulku, kterou jsem neměla, jsem chtěla nahradit pórkem, ale zeleniny jsem měla nakrájené tolik, že už by se tam nevešel. Napravím příště.
Výborné. Neměla jsem koření Krůtí pečeně, použila jsem koření Deluxe drůbež od Lidlu, nevím, čím se liší. Pod zeleninu jsem hodila pár kostiček slaniny. A jako přílohu jsme měli špecle.
Dobré to bylo. Poslední dobou mám ráda zelí, kterým jsem v pubertě pohrdala, neb mi bylo sprosté. Místo plátků slaniny jsem použila slaninové kostky, protože jsem je měla načaté. Tohle jídlo je navíc skoro bezpracné a s minimem našpiněného nádobí. Pochopitelně. Štamgast nemůže trávit hodiny v kuchyni, musí pospíchat do své oblíbené hospůdky.
Jsem ráda, že jsem tu tenhle recept našla. Dřív jsem ho tahala ze Zoufalých rybářů, ale letos jsem ho tam už nenašla. My jsme si tyhle karbanátky oblíbili a kvůli nim jsem v posledních letech kupovala na Vánoce většího kapra. Zoufalí rybáři je měli na dva způsoby, buď jako klasické karbanátky nebo naložené v láku. Vždycky jsem to dělala tak, že část karbanátků jsem dala do mrazáku a pak jsme je konzumovali teplé s bramborem a část jsem naložila. Vypadá to, že ingredience jsou stejné, jako měli Zoufalí rybáři, takže už se těším.
Výborná polévka, která i dobře vypadá. Neměla jsem krupičku, tak tam místo ní šla quinoa. A když už jsem byla u toho porušování předpisů, vylepšila jsem to lžící lahůdkového droždí. Nemělo to chybu.
1 2 Další