Den čaje
Čaj je jedním z nejoblíbenějších a nejrozšířenějších nápojů na světě. Vyrábí se z listů rostliny Camellia sinensis, která pochází z Číny, ale nyní se… Číst dál
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Čaj je jedním z nejoblíbenějších a nejrozšířenějších nápojů na světě. Vyrábí se z listů rostliny Camellia sinensis, která pochází z Číny, ale nyní se… Číst dál
Boží hod velikonoční je den, kdy Ježíš vstal z mrtvých, což je třeba náležitě oslavit. Stoly by se měly prohýbat pod dobrotami. A co by se tento den… Číst dál
Kešu známe jako výživné ořechy, které svým tvarem připomínají ledvinu. Jsou bohaté na vitamíny, minerály a antioxidanty. Nejsou pouze chutné, ale… Číst dál
Vajíčka symbolizují nový život a znovuzrození. Během Velikonočního pondělí je jich v oběhu zpravidla velké množství a je třeba pro ně najít využití.… Číst dál
Želatinové fazolky mohou mít mnoho různých příchutí, a to včetně ovocných či pikantních. Oblíbené jsou třešňové, jahodové, citronové či banánové. Na… Číst dál
Chřest bývá označován také jako luxus na jídelním stole nebo také král zeleniny. Zaujme svou lahodně jemnou, lehce nasládlou chutí, která tak trochu… Číst dál
Den pikniku připomíná důležitost trávení času s rodinou a přáteli na čerstvém vzduchu. Měl by to být den plný pohody, pohybu a dobrého jídla. Kdo se… Číst dál
Historie preclíků sahá mnoho století do historie. Údajně je měli vytvořit poprvé mniši jako odměnu pro děti, které se naučily modlitby. Traduje se,… Číst dál
Přidáno před 9 hodinami
Přidáno před 22 hodinami
Přidáno 26. 4. 2024 11:33
Přidáno 26. 4. 2024 11:10
Přidáno 26. 4. 2024 10:25
Přidáno 26. 4. 2024 09:32
Jak využít zbytky masa z pečené husy: Hodí se skvěle do salátů, pomazánek, na chlebíčky i jako náplň do tortilly
I přesolená polévka jde zachránit! Desatero osvědčených babských rad, které usnadní vaření
Retro okénko: Šunková pěna býval hit socialistických večírků a frčí dodnes. S receptem podle Viléma Vrabce je dokonalá