Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kvašáky alá "Sparta" dle Jožky Valáška

Hodnocení receptu je 4,7 (8×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

15. 8. 2011 15:37

Suroviny

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie240 kJ / 57 kcal
Bílkoviny2,10 g
Tuky0,14 g
Vláknina4,90 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 16 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy11,40 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autora receptu

Počkáme 9-10 dní

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

bramburek

31. 8. 2017 13:55

Dnes jsem naložila, tak se těším na výsledek :-)

Lendule

27. 7. 2017 14:33

Jsou moc dobre<3

Lendule

9. 7. 2017 07:42

Vcera jsem nalozila :-)budu se tesit jak budou chutnat

jamarela jamarela

11. 8. 2016 19:58

tyto kvašáky nemají chybu....dělala jsem je poprve a hned se povedly. Známí byli u vytržení. Právě dělám další.......:yes:

Jana

23. 7. 2016 22:21

Jan: Svařím: na 1l vody 1 vrchovatá lžíce soli. Dno sklenic vyskládám listy nejlépe křenové, vínové, ale mohou být i z černého rybízu a višní. Dávám hodně česneku, rozkrojím na čtvrtky a plátky křenu ( tak3 špalíčky 5 cm) navrch pouze malá snítka kopru zeleného, ne kvetoucí, aby nepřebil chuť. Mnoho kopru způsobuje přílišnou kyselost. Povrch zakryji opět listím. Zaliji horkým roztokem se solí a zazátkuji. Okurky se zpočátku zakalí a bouřlivě kvasí, někdy voda uteče, ale můžeme víčko odkrýt a dolít čerstvým roztokem se solí. Po pár týdnech se voda v láhvi vyčistí. Takto vydrží do další sezóny, ale většinou jsou snědené hodně brzo. Každopádně láhve s víčky na zakroucení. :yes:

Jan

20. 7. 2016 19:28

2 litry vody, 100g soli bez jodu, kopr, celý pepř, česnek, hrst vinných nebo dubových listů, 1-2 kg okurek. Rozpustit všechnu sůl, na dno vymytých sklenic dát listy, kopr, pepř, česnek, naskládat pečlivě očištěné nepoškozené okurky. Zalít slanou vodou, přikrýt kulatým víčkem menším než sklenice s okurkami a zatížit třeba jinou menší sklenicí s vodou, aby lák přikryl všechny okurky. Nechat kvasit 1-4 týdny, občas sebrat křís, ochutnávat, až jsou správně kyselé.
To je kvašení. Ocet tam nemá co dělat, kvašení zastavuje.

Koubkova Koubkova

15. 9. 2015 07:03

Letos jsem nakládala , na mně jsou moc slané , můj přítel polák si je velice chválil, ORIGINÁL POLSKÉ OKURKY, příští rok je musim udělat znovu ,já osobně dávám přednost kyselým okurkám ;-)

jerry-05

7. 12. 2013 00:37

Dnes jsem nasel zapomenutou sklenici s okurky ve sklepe. Chtel jsem ji vyhodit, ale nedalo mi to, otevrel jsem ji a vytahl okurek. Pekne vonel, tak jsem ho ochutnal a opravdu byl stale vyborny.
Slupka trosku tvrdsi ale jinak vyborny.Davam boda! Jerry-O5:yes:

Andy78 Andy78

25. 9. 2013 10:12

Také jsem je zkoušela a jsou moc dobré. Použila jsem úpravu receptu, jak psal Petr a fakt supr :-p

Pet

20. 8. 2013 15:53

Zkoušel jsem letos (léto 2013)recept alá Sparta, trochu jsem jej opravil. Česnek jsem nemačkal ale nakrájel na teňoučké plátky a ani papričku ani česnek ani křen jsem nevařil s nálevem ale přidal k okurkům do sklenice a zalil ještě teplým nálevem.
Tak dobré kvašáky jsem ještě nejedl chválím autora!

jerry-05

5. 8. 2013 04:36

Vyborne, nemaji chybu! Delal jsem podle dvou receptu, ale tyto jsou nejlepsi!:-p

Vaclav Fronek Vaclav Fronek

12. 9. 2012 09:35

Zdenuš. Máš krásné kvašáky. Taky mám naložený v keramickým soudečku, ale dáváme jen vodu-převařenou, sůl, kope, viný list, /někdy višňový/ kousek chleba. Ale tvůj nálev mne dostal a příště jistě vyzkouším a jsem zvědavej na chuť. (Podobný jako Jirka 66)Zatím +bodík 4

eva hubova eva hubova

12. 9. 2012 00:12

Okurky byly:-p foto a:yes:

Josef Klenovský

18. 8. 2011 15:56

Osobně Josefovy kvašáky znám a o jejich kvalitě není nejmenších pochyb !!!:-p:yes:

bohdana

17. 8. 2011 14:26

Tak jsem je naložila:-Da počkame jak budou chutnat:-)):yes:

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Iva Trhoňová

nově v eshopu

Do obchodu

Marie

Další recepty

Tématické fráze: nálev na kvašáky kvašáky a zdraví kvasaky s cesnekem recept na dobré kvašáky jak udělat kvašáky kvašaky bez octa česnekové kvašáky dobre kvasaky polske kvašaky pravé kvašáky výborné kvašáky kvašáky domácí kvašáky kvašáky s octem kvašáky recept rychlokvasky v pet lahvi recept na kvašáky babiččiny kvašáky valaska cockova polevka recept na vyborne kvašaky

Suroviny: okurka čerstvá, kopr, česnek, křen, ocet, sůl, paprika sušená pálivá, voda, sůl, česnek, křen, ocet, paprika sušená pálivá

TopRecepty.cz

Kvašáky alá "Sparta" dle Jožky Valáška

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/N7vD