Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Grilování: BBQ, rituály na lávových kamenech i rychlovka v troubě

Grilování: BBQ, rituály na lávových kamenech i rychlovka v troubě

Ne, že bychom ho po léta neznali, nicméně boom grilování do našich zemí dorazil ze Západu až po revoluci. A jeho obliba stále roste úměrně dostupnosti levných zahradních grilů a grilovacích uhlíků. Grilování a BBQ je oblíbenou společenskou událostí i víkendovou rodinnou aktivitou. Grilovat se dá ledaskde a ugrilovat se dá ledacos (maso, zelenina, ovoce i houby) a zejména ze zahradních grilů bývá chuť výsledného pokrmu jedinečná (někdy i trochu "uzená").

Je ovšem třeba mít na vědomí, že všeho moc škodí. Grilovat v troubě, nebo i nepřímo či přes kameny je relativně šetrnější. Oblíbenější způsoby grilování ale přinášejí krom příjemně výrazné chuti také zvýšení rizika zdravotních problémů (vlivem vzniku karcinogenních látek). Zejména přímé grilování na otevřeném ohni proto raději berte jako sváteční záležitost. A na svátky je třeba pořádná příprava, aby stály za to!

Více

1 2 3 4 6 12 17 22

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e-mailem. Vaše Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelům