Biga

Biga je hustší italský kvásek s droždím, který zlepšuje chuť pečiva a prodlužuje jeho čerstvost. Po umíchání a vykvašení vydrží uložený v lednici 3 dny, během kterých se dá kdykoliv použít třeba do těst na focacciu, pizzu nebo ciabattu.
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Biga je hustší italský kvásek s droždím, který zlepšuje chuť pečiva a prodlužuje jeho čerstvost. Po umíchání a vykvašení vydrží uložený v lednici 3 dny, během kterých se dá kdykoliv použít třeba do těst na focacciu, pizzu nebo ciabattu.
Kdo by neznal smažené placky z jemně nastrouhaných brambor, mouky a vajíček, ochucené česnekem a… Číst dál
Bramborová kaše nebo také bramborové pyré je pokrm, který se připravuje z moučnatých brambor,… Číst dál
Bramborové knedlíky jsou základem české kuchyně, dají se připravit z jednoduchých a běžně… Číst dál
Bramborový salát je velmi známé jídlo, které se podává jako příloha, nejčastěji k řízkům,… Číst dál
Lilek brambor je víceletá hlíznatá rostlina z čeledi lilkovitých, Pěstuje se jako jednoletá plodina… Číst dál
Bránice je hladká, příčně pruhovaná svalovina, která odděluje orgány savců od hrudi a břicha.… Číst dál
Beefsteak je pokrm, který se připravuje výhradně ze střední části dobře vyzrálé hovězí svíčkové.… Číst dál
Bouillabaisse je francouzská polévka z místních ryb a mořských plodů. Musí obsahovat nejméně 3… Číst dál
Carpaccio je naložené hovězí maso, případně tuňák nebo losos. Maso je nakrájené na plátky silné… Číst dál
Catering je specifická služba, nejčastěji gastronomická, při které si zákazník objedná veškeré… Číst dál
Celestýnské nudle patří mezi tradiční rakouské zavářky do polévky a své příznivce si našly i v… Číst dál
Čočka jedlá je jednoletá rostlina dlouhého dne. U nás se moc nepěstuje, dováží se k nám hlavně z… Číst dál