Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Caprese [kapreze]

yanull yanull
Caprese

Caprese je jednoduchý italský salát, pocházející z Kampánie. Obsahuje tenké plátky mozzarelly a rajčat, olivový olej, bazalku, sůl a pepř. Barvy salátu - červená, bílá a zelená -  by měly připomínat italskou vlajku. Podává se jako předkrm nebo lehké jídlo.

Další pojmy z Kulinářského slovníku

Syrovátka

Po sražení mléka vznikne žlutozelená tekutina, jakési mléčné sérum pod rozšířeným názvem syrovátka.… Číst dál

Syřidlo

Syřidlo je enzym, který se používá při výrobě sýrů k srážení mléka. Jeho hlavním úkolem je přeměnit… Číst dál

Syřidlo

Šafrán

Šafrán je vytrvalá podzemní bylina, je známo asi 80 druhů. Šafrán byl, a stále je, nejdražší koření… Číst dál

Šafrán

Šalvěj lékařská

Šalvěj lékařská je bylinka, která je ceněná v lidovém léčitelství i v kuchyni jako koření. Je silně… Číst dál

Šalvěj lékařská

Šašlik

Šašlik je druh kebabu, oblíbený je především v zemích bývalého Sovětského svazu. Připravuje se z… Číst dál

Šašlik

Šerbet

Šerbet je lehký mražený dezert podobný sorbetu, pouze s přidáním mléčné složky. Připravuje se z… Číst dál

Šerbet

Pojmy, které by vás mohly zajímat

Beefsteak

Beefsteak je pokrm, který se připravuje výhradně ze střední části dobře vyzrálé hovězí svíčkové.… Číst dál

Beefsteak

Zmrzlina

Kornout se zmrzlinou patří k letnímu osvěžení, ale tuto dobrotu si můžeme v obchodech koupit po… Číst dál

Celestýnské nudle

Celestýnské nudle patří mezi tradiční rakouské zavářky do polévky a své příznivce si našly i v… Číst dál

Celestýnské nudle

Crumble

Crumble je dezert pro milovníky ovoce. Jeho přípravu lehce zvládnou i začátečníci. Recept vznikl… Číst dál

Crumble

Kdoule

Kdoule je kdysi tradiční, dnes vzácněji pěstované ovoce. Veliké a velmi aromatické plody jsou za… Číst dál

Kdoule

Ryzlink rýnský

Ryzlink rýnský je starobylá, velmi ceněná, moštová odrůda vinné révy. Pochází z údolí horního toku… Číst dál