Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Česnek kuchyňský

yanull yanull
Česnek kuchyňský

Česnek kuchyňský, allium sativum, je celosvětově známé koření, bez kterého si nedokážeme představit vaření. Vytrvalá rostlina má složenou kulatou cibuli, která se dělí do stroužků. Vytrvalá bylina pochází ze střední Asie, a již v historii jí byly přisuzovány posilující účinky. Oblíbená polévka česnečka je nejen chutná a zdravá, ale česnek je žádaný i v mnoha dalších pokrmech. Maso, ryby, zelenina, omáčky, saláty, tam všude je jeho místo.

Další pojmy z Kulinářského slovníku

Pór zahradní

Pórek zahradní je zelenina z rodu amarylkovitých. Pěstuje se ve dvou odrůdách, letní a ozimé.… Číst dál

Pór zahradní

Portské víno

Portské se vyrábí z hroznů, které se pěstují i zpracovávají výhradně v oblasti údolí řeky Douro. Je… Číst dál

Pošírování

Pošírování je jemný způsob úpravy masa, ryb, ovoce, zeleniny při teplotě mezi 70 až 90 °C, dle… Číst dál

Praganda

Praganda je řeznická nakládací sůl k přípravě masných výrobků jako jsou např. salámy, šunky,… Číst dál

Pražení

Pražení je proces, při které se suroviny tepelně upravují na pánvi, nebo v zařízeních k tomu… Číst dál

Pražení

Preclík

Křupavý, jemný, kynutý, slaný, sladký - ve všech těchto podobách se může preclík vyskytovat. Těsto… Číst dál

Preclík

Pojmy, které by vás mohly zajímat

Naposledy jste si prohlédli