Švestkový pečený čaj speciál

Drauska Kuchař: Drauska

Doba přípravy: 2h Zavařeniny 0 názorů

Suroviny

Na jeden větší plech:
1 kg švestek
2 jablka
1 pomeranč
1 citron
1 kg cukru
2 ks celé skořice
5 hřebíčků
pár lístků meduňky
1 dl rumu
trochu angreštu (asi 200 g), přidejte podle chuti i další ovoce
Recept si zatím oblíbil 1 kuchař

Postup přípravy receptu

  1. Oloupaný citron a pomeranč nakrájíme na kostičky, přidáme na kostičky nakrájené švestky a jablka bez jader.
    Vše dáváme na plech a zasypeme cukrem. Přidáme koření a meduňku. Promícháme vše dohromady.
    Pečeme na středním stupni 1 hodinu.

  2. Po vyjmutí plechu z trouby přidáme rum a zamícháme.
    Ihned dáváme do sklenic.
    Můžeme na chvíli sterilovat (5 min při 80°C), déle vydrží.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 14 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Švestkový pečený čaj speciál

K receptu nejsou žádné komentáře.