Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Digestiv [dižestiv]

yanull yanull
Digestiv

Digestiv je alkoholický nápoj, který je opakem aperitivu. Podává se po jídle, aby podpořil trávení a někdy dokonce, aby po opulentním jídle utišil žaludek. Tímto nápojem končívají hostiny. Známými digestivy jsou koňak, calvados a některé bylinné likéry.

Další pojmy z Kulinářského slovníku

Polníček

Kozlíček polní je známý spíše jako polníček. Je to drobná bylina, chutí podobná hlávkovému salátu,… Číst dál

Polníček

Polpety

Polpety podle italského polpette, jsou kuličky nebo silnější placičky z různého druhu mletého masa.… Číst dál

Polpety

Pomelo

Pomelo (kříženec grapefruitu a pomeranče se podobá velikému grapefruitu, ale je spíše sladké než… Číst dál

Pomelo

Popcorn

Popcorn není moderní záležitost, znali ho už indiáni. Dnes se s ním setkáváme v kinech, ale… Číst dál

Popcorn

Pór zahradní

Pórek zahradní je zelenina z rodu amarylkovitých. Pěstuje se ve dvou odrůdách, letní a ozimé.… Číst dál

Pór zahradní

Portské víno

Portské se vyrábí z hroznů, které se pěstují i zpracovávají výhradně v oblasti údolí řeky Douro. Je… Číst dál

Pojmy, které by vás mohly zajímat

Vermut

Vermut je dolihované víno, pocházející z Itálie. Vyrábí se z lehkého vína, které se dosladí a k… Číst dál

Nátěstek

Nátěstek (také zákvasek nebo matka) je chlebový kvas zahuštěný moukou do hustoty tuhého těsta. Bývá… Číst dál

Podzemnice olejná

Podzemnice olejná pochází zřejmě z Jižní Ameriky, je to jednoletá olejná rostlina z čeledi… Číst dál

Podzemnice olejná

Sangria

Sangria je osvěžující, lehký, chlazený alkoholický nápoj, sytě červené barvy. Je typický pro… Číst dál

Sangria

Demi-glace

Demi-glace je velmi silný hovězí, telecí nebo drůbeží vývar. Používají jej často profesionální… Číst dál

Demi-glace

Majonéza

Majonéza je velmi oblíbená, někdy se nazývá majolka. Jedná se o hustou tučnou omáčku, bílé nebo… Číst dál

Majonéza

Naposledy jste si prohlédli