Filé, filet

Filé je vykostěný řez nebo plátek masa či ryby. S takto opracovanou surovinou se setkáváme často v mnoha kuchyních a u mnohých pokrmů. Za filé se ale také považují precizně nakrájené měsíčky pomeranče.
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Filé je vykostěný řez nebo plátek masa či ryby. S takto opracovanou surovinou se setkáváme často v mnoha kuchyních a u mnohých pokrmů. Za filé se ale také považují precizně nakrájené měsíčky pomeranče.
Nátěstek (také zákvasek nebo matka) je chlebový kvas zahuštěný moukou do hustoty tuhého těsta. Bývá… Číst dál
Natto je tradiční japonský pokrm z fermentovaných sójových bobů. Díky fermentaci dochází při jeho… Číst dál
Nektarinka patří k nejoblíbenějšímu letnímu ovoci. Plody mají hladkou a lesklou slupku, která je na… Číst dál
Nori je populární jedlá japonská mořská řasa, slouží jako mimořádně bohatý zdroj bílkovin, vitamínů… Číst dál
Nové koření jsou sušené plody pimentovníku pravého (Jamajka), s kořennou až palčivou chutí,… Číst dál
Ocet má v kuchyni mnohem širší uplatnění než jako zálivka do salátů nebo jako čistící prostředek.… Číst dál