Jidášovy provazy
Jidášovy provazy je tradiční, zvykoslovné velikonoční pečivo z kynutého těsta. Tenké válečky těsta jsou vždy po dvou zaplétané (zakroucené v sobě) jako provaz, na kterém se Jidáš oběsil.
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Jidášovy provazy je tradiční, zvykoslovné velikonoční pečivo z kynutého těsta. Tenké válečky těsta jsou vždy po dvou zaplétané (zakroucené v sobě) jako provaz, na kterém se Jidáš oběsil.
Quiche je tradiční francouzský slaný koláč, jehož základem je křehké těsto. Připravuje se s různými… Číst dál
Quinoa je pseudoobilovina, kterou už měli v jídelníčku Inkové. Merlík chilský je rostlina z čeledi… Číst dál
Ragú, francouzsky ragout, je výraz, který pochází ze staré francouzštiny. Jedná se o malé kousky… Číst dál
Rajče patří do čeledi lilkovitých, jedná se o plodovou zeleninu, která pochází z Jižní Ameriky.… Číst dál
Rakytník řešetlákový je dřevina, využívaná už v dávné minulosti. Plody obsahují mnoho cenných látek… Číst dál
Rambutan (Vlasatý Cherry, Ngau) z jihovýchodní Asie má aromatickou, pikantně sladkokyselou dužinu.… Číst dál
Sangria je osvěžující, lehký, chlazený alkoholický nápoj, sytě červené barvy. Je typický pro… Číst dál
Demi-glace je velmi silný hovězí, telecí nebo drůbeží vývar. Používají jej často profesionální… Číst dál
Majonéza je velmi oblíbená, někdy se nazývá majolka. Jedná se o hustou tučnou omáčku, bílé nebo… Číst dál
Nori je populární jedlá japonská mořská řasa, slouží jako mimořádně bohatý zdroj bílkovin, vitamínů… Číst dál
Demi sec je jemný polosuchý sekt se středně plnou květinovou vůní, obsahuje 33-50 g zbytkového… Číst dál
Džus je šťáva, kterou získáme vylisováním ovoce nebo zeleniny. Připravit si ji můžeme doma z… Číst dál