Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kadeřávek

cathleen cathleen
Kadeřávek

Kadeřávek je kadeřavá listová kapusta s vysokým obsahem vitamínu C. Snadno se pěstuje, snáší mráz, proto ji můžeme mít na zahrádce celou zimu, a chodit si trhat čerstvé listy. Kadeřávek je vhodný na saláty, do polévek, na dušení (jako příloha), nebo do zeleninových karbanátků. Výborné jsou pečené chipsy z kadeřávkových listů.

Další pojmy z Kulinářského slovníku

Tonik

Tonik, který se původně podával jako lék, obsahoval sycenou vodu a velké množství chininu. V dnešní… Číst dál

Topinambury

Topinamburům, rostlinám z čeledi hvězdnicovitých, se lidově říká židovské brambory. Dříve se… Číst dál

Topinky

Topinky jsou krajíce chleba, smažené na sádle, oleji, nebo jen opečené na sucho, lehce osolené a… Číst dál

Tortellini

Tortelliny, přeloženo z italštiny "malý koláček", jsou těstoviny prstencovitého tvaru, které se… Číst dál

Torttila

Tortilla je druh chleba ve formě tenké placky. Dá se koupit jako polotovar, ale díky snadné… Číst dál

Tramín

Tramín červený je rozšířený téměř po celé Evropě, ale nikde není dominantní. Jedná se o odrůdu… Číst dál

Pojmy, které by vás mohly zajímat

Prosciutto

Prosciutto je italská sušená šunka, která se krájí na velmi tenké plátky. Řada regionů má své… Číst dál

Prosciutto

Cider

Cider je vlastně jablečné víno, vznikající kvašením jablečného moštu. O jeho původu se vedou letité… Číst dál

Cider

Matcha Tea

Matcha Tea je druh zeleného čaje, který pochází z Japonska, a má blahodárné účinky pro lidské… Číst dál

Matcha Tea

Vermut

Vermut je dolihované víno, pocházející z Itálie. Vyrábí se z lehkého vína, které se dosladí a k… Číst dál

Slanina

Slanina je vyrobena z vepřového boku bez kosti a postrádá kůži. Existují různé receptury její… Číst dál

Slanina

Čaj

Černé, zelené, polozelené, bílé, ale také červené, mohou být druhy čajů. Všechny pocházejí z… Číst dál

Čaj

Naposledy jste si prohlédli