Kardamom černý

Kardamom černý je koření z Nepálu a Indie, které se používá při dušení nebo pečení tučnějších mas. Semínka mají peprmintovou chuť a kouřovou vůni. Kardamom našel využití i v léčitelství, kde je používán jako přírodní antibiotikum.
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Kardamom černý je koření z Nepálu a Indie, které se používá při dušení nebo pečení tučnějších mas. Semínka mají peprmintovou chuť a kouřovou vůni. Kardamom našel využití i v léčitelství, kde je používán jako přírodní antibiotikum.
Bešamel je základní světlá omáčka, tradiční především ve francouzské kuchyni. Její příprava je… Číst dál
Bezé je lehké a vzdušné, nadýchané sněhové těsto (francouzský polibek), jehož součástí jsou bílky a… Číst dál
Biga je hustší italský kvásek s droždím, který zlepšuje chuť pečiva a prodlužuje jeho čerstvost. Po… Číst dál
Blanšírování je ponoření potraviny do horké vody a její následné zchlazení. Díky tomu zůstane… Číst dál
Bloody Mary, v překladu krvavá Marie, je oblíbený koktejl. Připravuje se z vodky, rajčatového džusu… Číst dál
Bobkový list jsou suché listy vavřínu vznešeného. Z vavřínů se vijí nejen věnce, ale používá se i… Číst dál